Elementele care compun – partea a II-a

Spuneam in episodul de ieri ca elementele corespund zonelor majore ale corpului. Aceste elemente dau echilibrul zonelor, astfel incat ele vindeca (si nu trateaza – amelioreaza) tot ce face rau zonei in cauza. Ne propunem sa le fixam intr-o enumerare de sus in jos, dupa legea vibratiei elementelor:

CAP – AER – ACRU

GAT – FOC – DULCE

PIEPT – APA – SARAT

STOMAC – PAMANT – AMAR

Cunoastem gustul acru pentru cap intrucat sectiile de neurochirurgie injecteaza cofeina si acid citric bolnavilor cu dureri de cap atunci cand nu le pot administra calmante. O dezbatere pe aceasta tema ar aduce in discutie faptul ca amarul cofeinei apare mixat cu acrul, va asigur insa ca acest amar este de o vibratie superioara amarului plantelor de leac pentru stomac, nu mai departe dar cafeaua este folosita drept conductor de energie-gand in cititul viitorului. Veti intelege la sfarsit de ce elementele apar dublate.

Tratarea durerilor de gat stim ca se rezolva cel mai bine cu miere, adica cu dulce, adica cu foc. Cu toatea astea, si saratul ajuta, amintim aici binecunoscuta gargara cu apa sarata (sarea este gustul atribuit elementului Apa). Din nou apare dublarea elementelor.

Despre durerile in piept, inca nu stim mare lucru despre cum ar actiona sarea asupra vindecarii lor.

In cazul stomacului, nu avem alte argumente decat ca din mosi-stramosi cele mai amare plante regleaza stomacul: absintul (sau pelinul) vindeca de boli de stomac; mentolul extrem pana la amar folosit pentru gat, duce la dereglarea stomacului. Apare si acrul care poate duce la dereglari: vezi zeama de varza (muraturi in general) dar si tot ce mancam acru din copaci in copilarie (corcoduse, zarzare, caise s.a.m.d., toate necoapte, neajunse la maturitate).

In episodul viitor – Despre dublarea elementelor in afectarea zonelor majore ale corpului

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on August 7, 2015, in Laboratorul and tagged . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Dar despre durerile de cap ce s-ar putea spune? Cu ce le asociem si cu ce le tratam?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: