Elemente

Elemente
ELEMENTE DIN VISE – DICTIONAR
Este cel putin demn de gandit cum functioneaza si cine influenteaza constiinta colectiva avand in vedere ca elemente de vis apar cu acelasi substrat in mintea atator oameni diferiti. Ei pot sa nu aiba legatura intre ei, sa nu faca parte din aceeasi cultura, sa nu fie din aceeasi rasa, sa imparta opinii diferite. Un om din Romania poate visa o meduza, spre exemplu, la fel ca oricare altul de pe planeta. In cazul amandurora este un mesaj trimis prin subconstient care semnalizeaza iesirea in constient a unor amintiri dureroase. 

FIRMITURI DE PAINE

Povestea firimiturilor de paine este veche, din tineretile mamei mele. Avusese o serie de vise cu un batran de statura mica, cu barba si caciula, care o urmarea peste tot si, desi nu-i facea nimic, prezenta sa o coplesea de frica.

O baba i-a spus ca atunci cand ii mai apare in vis, sa-l pandeasca si sa-i presare firmituri de paine in cap. Grea misiune, chiar si pentru un vis dar este un element pe care il puteti lua in seama.

CAINELE NEGRU

Ce inseamna cand visez caine negru?

Este o tema pe care am abordat-o si in trecut si pe care vreau sa o reamintesc intrucat nu este o chestiune usor de trecut cu vederea avand in vedere.

Foarte pe scurt va voi spune ca semnificatia cainelui negru in vis este aceea ca sunteti vizati de ritualuri magice. Ce va spun este un lucru probat de cel putin trei oameni, despre care ii voi aminti aici impreuna cu visele lor:

OVIDIU DRAGOS ARGESEANU, unul din cei mai cunoscuti si priceputi terapeuti prin reiki pe care ii are Romania zilelor noastre, a avut un vis in care urmarea o batrana uracioasa intr-o pestera si a fost oprit de un caine negru extrem de agresiv. Nu-mi amintesc cu detalii, insa expune acest vis intr-una din cartile sale. Persoana in cauza era o vrajmasa declarata a parintilor calugari, mentori ai lui Argeseanu.

JENNY L., este o femeie de varsta mijlocie cu care am lucrat in Liverpool si care avea frecvent un vis cu un caine negru care ii batea la usa casei. Niciodata nu se putea abtine sa nu deschida, desi stia intotdeauna ce urma sa fie. Cainele intra si o alerga instaurand in ea o adevarata trauma. Si-a amintit la 5 minute dupa ce a negat vehement ca ar putea exista astfel de bazaconii (vezi ritualuri magice) ca avea o sora vitrega care cu 10 ani in urma facea astfel de ritualuri si a fost cumva renegata de catre familie.

Cea de-a treia persoana, SUBSEMNATUL. Am visat ca ieseam dintr-o padure spre niste blocuri inalte si fancy. Am vazut prima data cotete de caini, cinci pe partea stanga si cateva pe partea dreapta. Aliniate toate. Am stiu ca nu e de bine, si chiar au aparut. Toti cainii erau negri si extrem de agresivi. Este cel de-al doilea vis cu un caine negru pe care il am in existenta mea.

In incheiere, spunem despre cainii de orice alta culoare ca simbolizeaza prietenii actuali.

LEVIATANUL

Leviatanul este un soi de monstru marin mitic care apare in Biblie si este tradus ca fiind crocodil, stapan al apelor. In timp, aceasta denumire a devenit generica pentru orice tip de monstru marin.

Presupunand ca leviatan chiar inseamna crocodil, atunci ne va fi mult mai usor sa intelegem prezenta crocodilului in vise.

Cuvantul LEVIATAN este de origine necunoscuta prin vechimea sa, insa forma si terminatia il fac usor de inteles pentru popoarele cu istorie veche in vocale. Cuvantul este compus din levi + atan iar sensul pe care il au aceste doua cuvinte da cheia misterului:

levi = atasament

atan = om

Leviatan, prin urmare, inseamna om care se ataseaza. Cunoastem ca Biblia este un text incifrat, se foloseste foarte mult de metafore. Intotdeauna, simbolul apei in vis va fi substanta, lumea materiala. Iar cum leviatanul este stapanul marilor, evident el este stapanul atasamentului de materie.

Intelesul prezentei crocodilului in vis se leaga de acest aspect. El merge mana in mana cu tot ceea ce face trimitere imediata catre substanta, iar cel mai puternic dintre toate este orgoliul.

Asadar, daca sunteti haituiti in vis de crocodili, este un semnal de trufie, vanitate, ingamfare. Daca nu-i veti omora, veti dobandi calitatea de a va strecura printre greutatile pe care le aduc, veti ramane neatinsi.

APA

In psihologie se spune ca ceea ce reprezinta Marea (ca intindere de apa) pentru cineva, asa este viata sa. Intrebati-va astfel: ce imi inspira, ce reprezinta pentru mine marea, in doar 3 cuvinte?

Apa, in vise, inseamna materia sau apele inferioare cum mai este cunoscuta in literatura de specialitate. Cand veti visa intinderi mari de apa, luati in calcul pozitia voastra vis-a-vis de materie.

Iisus a mers peste mare cand furtuna era in toi. Si asta cand ucenicii sau erau la pescuit. Cam atat.

IEPURELE

Pentru a putea interpreta un vis, este necesar in primul rand a identifica visul. In general, simbolurile din vis merg dincolo de asocierea lor imediata. De exemplu, in vis, iepurele are o semnificatie aparte decat apropierea Pastelui sau blana sa pufoasa.

Despre iepure, as lua in calcul doua ipoteze:

  1. Lewis Carroll cu Alice’s Adventures in Wonderland
  2. Interpretarea lui Jung

Lewis Caroll este cel care a readus la suprafata iepurele din vizuina. Este un soi de ghid catre lumea mistica, care ades are porti prin lumea somnului. Iepurele lui Alice este Nebunul din Tarot, cel care-si asuma trecerea dintre lumi. Alice este in acelasi timp si o carte pentru copii, astfel incat Lewis a transfigurat procesul sacrificiului final, astfel incat povestea decurge pe nesimtite.

Jung spune ca iepurele reprezinta diminuarea libertatilor interioare. Cea mai mare libertate a omului este in gand.

Uciderea iepurelui si mancatul din carnea sa reprezinta evaporarea stransorii libertatilor interioare si patrunderea in lumea din vizuina. Invitatia a fost facuta. Ramane doar sa bem sangele lui si sa mancam carnea sa.

SALCAMUL

Salcamul este un copac aparte, care din punctul meu de vedere prezinta atat in vis cat si in realitatea imediata, aspectul protectiei. Dar as considera intreg visul ca fiind o declaratie de interpretare a unei actiuni complexe. Detalii utile despre salcam:

  1. Este corespondentul salciei, pe care o folosim de sarbatoarea Floriilor. Dupa sarbatoare, salcia se pastreaza in forma de coroana la pragul superior al usii pentru protectie timp de un an. Dupa un an, se arde si emana miros de mir. Poate sta la baza prepararii mirului, care stim ca este o “potiune” a carei reteta este secreta.
  2. Chivotul Legamantului a fost construit din lemn de salcam si aur pentru a proteja pe oameni de radiatiile “Soarelui Negru” pe care Moise l-a luat din piramida lui Keops si cu ajutorul caruia a despartit marile in doua.
  3. Mormantul lui Hiram (fondatorul cultului francmason) se spune ca a fost impodobit cu crengi de salcam, ceea ce a dus ca astazi, adeptii ordinului sa il foloseasca ca semn pe morminte.

Asadar, un vis care presupune o calatorie iar la destinatie se afla o padure de salcami cu copaci infloriti, poate fi un drum initiatic care conduce catre cunostinte care fac posibila construirea unei protectii foarte bune. Sau ca la capatul unei calatorii obtineti o protectie foarte buna, poate si bazata pe cresterea vibratiei.

TURNUL

Turnul se spune că ar reprezenta un țel măreţ pe care ţi l-ai propus să-l parcurgi. Desigur, elementele care se nasc în jurul său dau adevăratul sens al visului.

În primul rând culoarea. Dacă turnul are culoarea neagră, înseamnă că ai fundamente puternice în viaţă. Interesant este că prin antiteză de culoare, respectiv un turn alb nu înseamnă opusul unor fundamente puternice, ci fundamente vechi.

Dacă sunteţi suficient de norocoşi cât să aflaţi dimensiunile în înălţime ale turnului, atunci puteţi înţelege periodul al ţelului. Aici sunt incluse etajele, metrii, etc.

Felul de a fi al turnului indică drumul pe care îl vei parcurge mergând pe ţelul tău. Dacă turnul este drept, atunci este ca şi cum ai avea linia destinului perfect dreaptă, în palmă. Dacă este anormal, şi drumul va avea căi anormale.

Poziţia turnului poate oferi de asemeni detalii importante. Locul unde este construit (pe pământ, pe apă, în aer, în lavă sau foc, în spaţiul cosmic) va spune exact de unde se naşte ţelul, din apele inferioare (materie) sau din apele superioare (divin).

În cazul în care bucăţi din turn sunt lovite de diferite interperii, este necesar să luaţi în calcul care este natura acestora, pentru că vă va ajuta să prevedeţi de unde va veni provocarea, momentul când veţi fi puşi la încercare. Locul lovirii este localizarea pe axa timpului a momentului încercării.

Spre exemplu, turnul poate fi lovit de o avalanşă de pământ, de un val de apă, de un nor sau de lavă ori bile de foc.

Iată care sunt loviturile (în funcţie de element) care sunt menite să vă scoată de pe calea ţelului vostru:

FOC – gelozie, ură, răzbunare, enervare, irascibilitate, furie, patimă, autoritate dură, invidie, aroganţă, tendinţe de autodistrugere.

AER – superficialitate, laudă, exagerare, bârfă, neglijenţă, interese împrăştiate, pripeală, naivitate.

APĂ – indiferenţă, atitudine flegmatică, răceală, conformism, nestatornicie, influențabilitate, îngăduință mare, pasivitate, fără iniţiativă, emotivitate, ruşine.

PĂMÂNT – lene, inconştienţă, lipsă de metodă, inconstanţă, greutate, lent, rigiditate, încăpăţânare, fanatism, lipsă de imaginatie, tristeţe, pesimism, anomalii (sexuale, lăcomie etc).

SCUFIȚA ROȘIE – MITUL ETERN

“Era cumva o scorbură acoperită cu crengi, într-o pădure mare şi deasă. În scorbură erau cinci fetiţe îmbrăcate în cămăşi albe de noapte, largi. Două fete erau  mai mari, iar trei mai micuţe. În timpul zilei venea la ele o măicuţă foarte blandă, îmbrăcată în straie de un verde cald, care le povestea despre lucrurile bune de pe lume şi le învăţa tot ce e bine. Iar noaptea le vizita un bărbat îmbrăcat tot în verde, dar închis, care pe chip avea o masca foarte mare în formă de cap de lup. Acesta le învăţa pe fete despre toate lucrurile rele şi urâte din lume. Le povestea partea urâtă a fiecărui lucru. Fetele erau uşor speriate, dar cumva nu le făcea rău. Venea doar şi le povestea. Ştiu că cele mari ajunseseră în punctul în care, după o vreme, trebuiau să aleagă de partea cui sunt.”

APARATUL DE FOTOGRAFIAT

În general, mentalitatea interpreţilor de visuri este pusă la grea încercare când apar elemente de vis cu totul contemporane. Să visezi apariţii ale unor elemente comune tuturor erelor (cum ar fi o pisică, Soarele, marea, amurgul, etc.), este uşor de interpretat prin prisma onirologilor secolelor trecute, care, să recunoştem, erau mult mai integraţi şi apropiaţi de fenomenul VIS decât suntem noi astăzi.

O pondere grozav de mare în invalidarea unei trăiri onirice o au aparaturile zilelor noastre care denaturează visele, prin influenţă asupra mentalului şi a sufletului, prin artificii coagulate ale vieţii cotidiene (extrem de multe întâmplări înghesuite într-un segment de timp impropriu spațiului de încărcare a memoriei).

Revenim la întrebarea de început. Ce înseamnă când visezi că fotografiezi printr-un aparat foto, şi mai mult, când lumea capătă o altă înfăţişare dincolo de lentilele sale? De ce un aparat de fotografiat nu ar fi un element de vis, iar o pisică da?

Aparatul de fotografiat este legat de dezvoltarea cablurilor optice* (implicit a vederii). Când visezi că te uiţi prin lentilele unui aparat de fotografiat înseamnă că eşti pregătit să vezi o lume pe care nu ai putut-o vedea până în acel moment. Nu pentru că ea nu ar fi existat până atunci, ci pentru că tu ai fost orb la ea. Vindecarea orbirei spirituale se vindecă prin limpezirea conştiinţei, creştere vibrațională şi acces către un nou nivel spiritual.

Şi pentru că vorbim despre aparatul de fotografiat, în următorul articol vom vorbi despre anularea durerii de cap cu ajutorul unui aparat foto.

Să admirați porumbeii, sunt superbi Toamna!

*a se înțelege prin această expresie, conexiunile neuronice care stau în spatele dezvoltării oricărui sistem, implicit al celui optic

SCORPIONUL

Ce înseamnă când visez scorpion?
De câțiva ani încoace am început să arunc o privire în viitor la fiecare sfârșit de an, provocându-mi intuiția să prevadă cum va fi următorul. Iar aici există două probabilități: una este că îmi proiectez anul din înainte (ceea ce putem face cu toții prin proiectele scrise de la sfârșitul fiecărui an, deci este posibil demonstrat), iar a doua chiar să intuiesc cum va fi. Iar asta pentru că până acum nu m-am înșelat, și am vreo 4-5 ani la activ.

Ei bine, anul care va veni îl simt că va fi foarte mult pe spiritual, că vom trăi o evoluție iar asta vine prin prisma unei curățări la nivel intim. Și credeți-mă, din experiență spun, când se curăță la nivel subtil doare ca naiba. Prin urmare, legați-vă bine șireturile și strângeți tare cureaua că o să doară. Acum, coroborat cu treaba asta pe care am simțit-o deja de vreo lună în urmă, m-am trezit într-una din nopțile trecute că visez un scorpion. Și l-am căutat ca să-l pot înțelege.

Așadar, dacă veți visa vreodată scorpion, să știți că este un indicator al curățării interioare care aduce evoluție și schimbări majore. Este o regăsire a vechilor forme bune, pe care mulți se avântă să o numească renaștere. Eu nu prea rezonez cu termenul ăsta, dar dacă încă nu vi s-au strepezit dinții să tot auziți peste tot că veți “renaște”, atunci dați-i înainte cu ea, căci pe acolo este sensul.

Încheind, mă încumet să vin cu un posibil răspuns la întrebarea de ce în vis Universul, Providența sau Lumea mașinilor din Matrix (fiecare după cum îi este credința) ne comunică prin totemuri de animale în loc să ne spună pe șleau cum stă treaba. Iar noi, ca niște copii momiți de curiozitate, ne dăm peste cap să găsim varianta corectă punând la încercare experiența proprie cu cea a altor oameni. Singurul răspuns plauzibil este că propriul nostru intelect deghizează mesajele atunci când ele vin să anunțe ceva, mai ales măreț. Dar de ce ar face una ca asta? Oare pentru că este amator de ghicitori și provoacă în același timp conștientul, subconștientul și inconștientul? Aș zice ba. Dacă veți analiza cât de greu îi este omului să își expună problemele și cât de ușor îi devine să transmute această energie pe un totem (vezi aici cel mai simplu fabulele) sau pe o terță persoană (întreb pentru un prieten), atunci devine parcă mai liniștitor să credem că suntem dotați cu un sistem de tampon care ameliorează mesajul.

%d bloggers like this: