Elementele care compun – partea a III-a

Despre dublarea elementelor in afectarea zonelor majore ale corpului

Socoteam in episodul anterior ca vindecarea partilor majore ale corpului cuprinde o componenta principala si una secundara, venita precum o aluviune, dar inca suficient de puternica cat sa influenteze la randu-i.

Analiza scotea la iveala faptul ca elementele care se dubleaza, riscam sa spunem chiar substituie, sunt complementare, astfel incat Amarul se completeaza cu Acrul, iar Dulcele cu Saratul, respectiv Pamant – Aer, Foc – Apa.

Intrepatrunderea lor se face dupa o lege cel putin necunoscuta celor mai multi oameni, insa, daca judecam dupa pozitia copilului in casa de piatra a mamei (deschidem paranteza pentru a aminti cititorului ca expresia “Casa de piatra!” adresata unui cuplu proaspat casatorit face referire la burta mamei care va deveni salasul fatului pana in momentul nasterii) si pozitia mortilor ingropati in periodul neolitic, este lesne de patruns in taina suprapunerii (conexiunii) capului peste stomac si a gatului peste piept, chiar daca acestea nu se ating. Mobilitatea fizica nu tine de mobilitatea spirituala, nu mai departe faptul ca matematic 1 = 1, insa in natura un mar nu seamana cu un alt mar si nici nu echivaleaza in proprietati sau gust. Cu toate acestea matricea dupa care se dezvolta identifica un mar fata de o para. Se intelege de aici ca esenta este matematica, substanta devina derivabila.

In episodul urmator – Despre Legea vibratiei elementelor

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on August 8, 2015, in Laboratorul and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: