Salonul

Salonul

NLP

De aceea si Domnul le zicea : ” Invatati dela Mine, ca sunt bland si cu inima smerita” ( Mt. 11, 29 )

Cel mai mare antomin al Credintei

Cel mai mare antonim al Credintei nu este Necredinta, asa cum cei mai multi cred. Pentru ca in Necredinta omul crede in principiul de a fi statornic intr-un gand, fie ca este el drept sau gresit. Dar odata ce omul crede intr-un principiu, deja el a ales. Iar alegand, inseamna ca a trecut prin briza libertatii.

Pe cand Umbra, ea se teme sa lase omul sa aleaga. Si atunci mimeaza ca ofera omului alegerea. In mijlocul societatii omul nu intalneste alternativa sau alegere.

Retineti, dar, ca cel mai mare dusman al omului este Indoiala, pentru ca ea vine din Frica. Cea mai mare cacealma a Umbrei nu a fost sa faca oamenii sa creada ca ea nu exista, ci sa-i faca sa se indoiasca de existenta sa!

Dumnezeu, Nemurirea si Destainuirea

Vom reda o schema intocmita de Bogdan Petriceicu Hasdeu in secolul XIX despre stiinta sufletului. Daca veti intelege schema, multe vi se vor deschide in cale!

I. DUMNEZEU = INFINIT

1. Unirea = Marginirea Universului din Infinit

2. Binele = Partea Infinitului in faptura

3. Raul = Nasterea negatiunii prin marginire

II. NEMURIREA = EVOLUTIA

1. Lupta cu Satan = Tinderea fapturii a se desmargini

2. Rai si iad = Liberul arbitru

3. Om Dumnezeu = Altruism

III. DESTAINUIREA = ANTROPOTEHNIA

1.Forma sufletului = Nici un spirit fara materie

2. Sfinti, ingeri etc = Supra-om si inspiratia

3. Draci, strigoi etc = Ex-om si Obsesia

Dimensiuni interioare

Pentru cei care au mai citit, cunosc deja despre diferenta dintre EMOTIE si SENTIMENT. Spuneam ca emotiile sunt mari consumatoare de energie si ca ele se manifesta pe termen scurt, pe cand sentimentele sunt constructive energetic, duc la evolutie spirituala si se manifesta pe termen lung si foarte lung. Ne-am intrebat ades daca sentimentele nu vin cumva dintr-o dimensiune superioara celei in care traim.

Exemplu:

Dimensiunea a 3-a este bipolara si se exprima prin emotie si sentiment, ca duale. Totusi, am admite ca sentimentele vin din dimensiunea a 4-a. Astfel, cei care tind spre sentimente si nu spre emotii, simt lumea de deasupra.

Emotii: frica, ura, placere, avaritie, enervare etc.

Sentimente: iubirea, devotamentul, curajul, altruismul, dreptatea etc.

Intrebare: Dar daca in 3D folosim doar doua dimensiuni in mod natural (lungimea si latimea -pentru ca nu putem levita), presupunem pe acelasi principiu ca in 4D se face uz de doar trei dimensiuni in mod natural si ca atingerea celei de-a 4-a este eliberarea din prag. Sa fie oare dimensiunea a 4-a tripolara? Si daca da, atunci care sa fie cea de-a treia insusire?

EXERCITIU – Intarirea spiritului

Am auzit cu totii expresia “are spirit de … “, ceea ce ne duce cu gandul la faptul ca orice actiune am intreprinde, o facem sub indrumarea spiritului. Viata ne demonstreaza ca spiritul trebuie hranit pentru a isi oferi ajutorul la standarde ridicate. Cu alte cuvinte, pentru a avea randament intr-o actiune, trebuie sa te implici. De ce? Pentru a intari spiritul. Pentru a primi, trebuie sa arati ca vrei sa primesti.

Astazi vom da un exercitiu extrem de bun pentru intarirea spiritului. El se refera practic la maximizarea responsabilitatii pe etape de timp bine definite.

Bun. Un spirit responsabil este un spirit puternic, iar secretul care se afla la baza sa este sincronizarea. In strategie, timpul este cheia cea mai puternica. Exercitiul de astazi consta in a va imparti ziua in responsabilitatile de serviciu si cele de acasa. Este extrem de important sa nu le mixati, sa nu le diluati. Atata vreme cat sunteti la job, dati randament maxim. Nu va ganditi nici o clipa la cat lapte a ramas in frigider acasa, cine plateste factura de telefon, daca ajunge iubitul sau iubita sa cumpere mancare pentru caine sau altele. La fel faceti cand sunteti acasa. Tot ce tine de serviciu dati uitarii. Griji, povesti, tensiuni, cautarea solutiilor, target, comisioane, protectia muncii, actele nestampilate, avocatii s.a.m.d. Nici macar cand sunteti in drum spre serviciu sa nu va ganditi la el, fiti prezenti acolo unde sunteti. Asta inseamna a simti clipa. E important sa simtim inainte de a trai. Odata simtit, invatam rostul vietii.

Si acum la treaba. Exersati timp de 14 zile. Dupa aceasta perioada divizati responsabilitatile pe mai multe categorii. Sunteti acasa si va rezervati o ora pentru citit. In ora aia nu raspundeti la telefon, nu fugiti la episodul 7 din cine stie ce sultani si tot asa. La fel sa serviciu. O ora imi rezerv pentru strategie. O ora pentru recuperari plati. Etc.

Sa ne cunoastem deci … eu mintea, tu?

radical de nlp.

eu sunt mintea ta. stiu ca esti mut inca, asa ca pana inveti sa vorbesti stapanindu-ma pe mine voi vorbi eu.

eu iti traduc in cuvinte, sunete si imagini diverse tipuri de energie din jurul sau din interiorul tau. sunt foarte rapid. si foarte bun. cateodata prea bun sa spun asa. nu reusesc mereu sa ma abtin, sa-ti dau o gura de aer, sa poti folosi si alte tipuri de constiinta. ma grabesc si iti povestesc eu cum sta treaba, asa si pe dincolo, in imagini ganduri si cuvinte incat pana sa te hotarasti sa incerci ti-am consumat energia pe moment. imi pare rau dar sunt grabita si ma tem de multe ori.

pot sa spun ca sunt ca un ecran de proiectie, iti arat pe el filme cu lumea reala.. dar uit sa spun ca sunt doar filme. cateodata cand vad o emotie dau fuga la arhiva de filme cu intamplari asemanatoare si le pun pe toate pe repede inainte. stiu ca te tulbura, dar vreau sa stii ce s-a mai intamplat in trecut. nu prea ajuta nu? prezentul este prezent iar eu, mintea ta dau fuga in trecut si in loc sa te las sa evaluezi situatia prezenta, te sacai cu intamplari trecute.

sunt buna totusi. de stii sa imi spui tu ce sa fac.. ehee.. multe am face. uite iti spun un secret: shhh.. ma poti face sa tac.

de obicei in vise, tu ai mai multa putere ca mine. dar ma poti face sa te ascult si cand esti treaz. un prim pas este sa opresti gandurile, cuvintele cu care vorbim in minte. sa exersezi pauzele.. sa asculti linistea cu ambele urechi ajuta mult.

am sa te invat sa ma folosesti bine. shh.. auzi inima? ea are alta voce, alt timbru..

promit sa te las sa asculti, sa simti direct, inima si alte feluri de constiinta, in fiecare zi.

ps: am multe taine pretioase, pe care ti-le voi spune pe masura ce vad ca devii stapan pe tine.

creste linistea in minte… creste… e mai bine, din ce in ce mai bine.

Alte camere, e casa mare

sunteti constienti ca ne auzim gandurile tot timpul? ca si cum stam la o masa 2-3 chiar 4 persoane mereu si plimbam un microfon si cine il are se aude cel mai tare.

va invit sa facem ceva concret, ca de vorbit.. vorbim aud.

un pix, o foaie.. 15 min de liniste. respirati adanc de 10 ori linistiti mintea. apoi alegeti o situatie prin care ati trecut de curand in care ati avut de luat o decizie. a trebuit sa va ganditi cum e mai bine. rememorati momentul, traiti situatia iar.. ca si cum va uitati la o caseta si dati inainte, stop, reluati, puteti face asa. cautati sa distingeti cate tipuri de ganduri ati avut. scrieti, va spun si la ce sa fiti atenti:

– ganduri care spuneau sa decideti ca da

– ganduri care ziceau ca nu, sau sa alegeti alta optiune

atentie la caracteristici, tonul ‘vocilor’ gandurilor, tempo, gand masculin sau feminin, de unde anume se auzea (interior exterior, stanga dreapta etc) argumentele aduse, daca mai veneau si cu alte ganduri/voci in ajutorul celor principale.

aveti lista? super.

imi puteti spune in care din ele erati voi insiva?  cine e in celalata voce/gand?

sau erati undeva si le ascultati doar.. ?

sunteti constienti ca ne auzim gandurile tot timpul?  aa.. desigur ale noastre mereu. si pe ale celorlalti.

vom avea intalniri. drumul spre libertate duce prin dezvat.

Harta nu e teritoriul

repetati cu mine “harta nu este teritoriul”…

una din presupozitiile din nlp aceasta este. dar ce inseamna cu adevarat?

inseamna ca in viata de zi cu zi, proiectam niste harti mentale si cu ajutorul lor pornim la drum in viata reala. si vai ce sa vezi..  una nu seamana cu alta!

si dai certuri, frustrari, sau poate surprize placute, neasteptari deosebite in momentele in care ajungem la locul dorit fie el munca, cumparaturi, intalniri sau altele. nici nu mai conteaza ca ce aveam noi in cap nu are cum sa fie cum este in viata reala, asa cum o harta a unui munte nu este muntele!

fraze cheie din care va puteti da seama ca sunteti in situatia acestei presupozitii,  “aa,, nu-mi place, credeam ca e altfel!”, ” il vroiam altfel” , ” nu ma asteptam la asta” , “dincolo era mai…ieftin!” 🙂

sa va mai spun de cei care au mai multe seturi de harti? personalitati multiple, euri care formeaza structuri bine definite si deosebite in interiorul aceleiasi persoane?

sau poate de cei care si-au intins o singura harta si cred ca a lor este cea mai buna, mai dau cu nasul prin teritoriu si apoi fuga inapoi la harta calduta pe care o stiu cel mai bine. multe variatii, multe.

greu cu dezvatul, asa-i?

ferice de cei care fac diferenta aceasta, si care sunt flexibili in a modela harta dupa teritoriu in permanenta.

esti suparat? fa-ti o poza in care sa te vezi tu si ce e in jurul tau.

esti bucuros? fa-ti o poza in care sa te vezi tu si ce e in jurul tau.

observa pozele, nimic nu se schimba in afara, in teritoriu. e evident de-acum. doar frunze si crengi.

simplitatea este cel mai complex principiu.

Umbra din minte

umbra din minte. de pe la Jung luata parca ideea.

treaba e ca oamenii nu privesc in spatele mintii. ochii sunt ca 2 faruri, emit lumina. si ochii mintii la fel. in timpul vietii oamenii pun in spate tot ceea ce vor sa evite si facand astfel, creeaza o zona de umbra in spatele lor.. care pe masura ce inainteaza in varsta devine mai mare.. si vine pe laterale.. si oamenii stau si privesc si accepta tot mai putine pe masura ce li se ingusteaza fascicolul vederii, lumina mintii. devin tot mai tepeni, mai inflexibili. asta pe parcursul vietii.

yin yang.

se poate intampla si pe termen mai scurt vis a vis de o situatie normala.

se poate intampla ca copiii sa traiasca umbra parintilor, sau doar a unui parinte. mai ales la adolescenta. si toti sar asupra copilului incercand sa repare efectul, fara a vedea cauza.

se mai poate intampla ca anumiti invatatori, atentie, profesori, sa aiba umbra asa mare/sau intensa incat copiii, adolescentii, elevii, sa traiasca anumite manifestari ale umbrelor acestora. cine are urechi, sa vada!

se mai intampla ca cei care incep sa prinda cum sta treaba, sa faca lumina din timp. si asta e bine.

e randul vostru. 🙂  aprindeti lumina si raspundeti aici.

am vorbit.

Castig acum … timpul, viata

ne revedem cu daruri.. muncite. si iata.

fiecare din voi doreste sa aiba mai mult timp, sa faca ce ii place, ce ii aduce fericire, lucruri sau fapte care sunt apropiate sufletului.

ce faceti pentru asta? de obicei un plan, o harta mentala despre cum si cand veti face acele lucruri sau fapte pentru voi. si apoi intervin una alta, amanari, lasa ca fac altadata.. si tot asa.

desi iti doresti, planuiesti, rezultatele vin, dar intarziat…  ce e de facut?

va popun o metoda prin care sa deveniti constienti de timp, de curgerea lui…

luati un creion, o foaie de hartie si trageti o linie dreapta de cam 24 cm. faceti gradatii pe ea la un cm care semnifica o ora din ziua respectiva.

alegeti o zi din cursul saptamanii, si incepeti sa marcati pe ea orele de somn si hasurati linia. continuati cu orele de cand va treziti, orele pe drum catre job, orele la servici, orele pe drum inapoi, orele seara.  ore la tv, masa, timp cu familia.. scrieti pe linie ce ati facut..  ati scris? buun. revedeti din amintiri cateva zile din urma, difera mult, putin?

priviti pe foaie.

reprezinta o zi din viata voastra. reprezinta 5 zile din saptamana.  revelatie? 🙂   zi de zi repetati acelasi tipar. el este asa cum este, bun sau rau pentru a asigura niste nevoi. dincolo de asta ar fi bine sa aveti grija si de spiritul vostru. natural, cum ii sade bine omului liber.

poti face pentru tine acum, azi… iti acorzi 15 minute pe zi pentru inceput.. faci o respiratie constienta, faci o meditatie, o curatare,  o calatorie magica.. ce iti doresti.

este posibil ca in urma exercitiului sa vedeti viata altfel. o metoda buna este sa iti propui si sa faci ceva pentru tine. in fiecare zi.

este incepe.

6 palarii ganditoare

va salut, am sa vorbesc azi despre cele 6 palarii ganditoare. se numesc asa pentru ca ele ne ajuta sa intelegem si sa folosim mai bine resursele pe care le avem, si sa vedem zona din care vin ele.

deasemenea putem vedea ca este posibil ca o persoana sa foloseasca preponderent doar 1-2 palarii/zone, chiar si cand este nevoie de o alta palarie care ne-ar ajuta mai bine.  🙂 ca fapt divers observ asemanarea intre jobenul fermecat din Harry Potter, care facea selectia copiilor dupa competentele spirituale.

asadar,

palaria albastra – ne arata procesele care au loc. etape clare si un flux bine definit. pasul 1, pasul 2 si tot asa.

palaria alba – ne arata faptele. doar faptele, fara interpretari, fara judecati.

palaria rosie – ne ajuta sa intelegem emotiile, sentimentele si senzatiile.

palaria verde – cu ea putem folosi creativitatea la un nivel de care vom fi placut suprinsi.

palaria galbena – ea ne arata clar beneficiile. ce obtinem. fie ca este un obiect final, o stare anume etc..

palaria neagra – cu ea suntem in siguranta. putem vedea riscurile implicate, putem actiona fiind protejati atat noi, cat si viata si natura impreuna.

fiecare om cu palariile lui, va fi interesant pentru voi sa vedeti care din ele sunt tot timpul pe cap, cand si in ce conditii le schimbati. puteti face exercitiul retroactiv, sa va ganditi in situatii trecute ce palarie ati folosit, iar pe viitor va indemn sa le folositi pe toate la timpul lor. 🙂

Figuri fara noima in fata oglinzii

“Dar, acum, după ce am terminat de spus povestea, în timp ce stătea amândoi pe colinele munţilor din Sonora, tremuram, în mod misterios tulburat de ceva necunoscut.

— Această poveste ar trebui inclusă în colecţia evenimentelor remarcabile din viaţa ta. Prietenul tău, fără să aibă nici cea mai mică idee, ţi- a dat ceva care, după cum spunea chiar el, o să te ţină toată viaţa.

— Eu văd că este o poveste foarte tristă, don Juan, dar nu mai mult, am spus eu.

— E, într-adevăr, o poveste foarte tristă, de altfel ca toate celelalte poveşti ale tale, a replicat don Juan. Ceea ce o face însă diferită şi remarcabilă este că ne priveşte pe toţi, nu numai pe tine, ca în cazul celorlalte poveşti. Vezi tu, exact ca Madame Ludmilla, fiecare dintre noi, tineri şi bătrâni asemenea, execută figuri în faţa oglinzii într-un mod sau într-altul. Corespunde cu ce ştim noi despre oameni. Gândeşte-te la orice om de pe lumea asta şi vei vedea, fără nici un fel de dubiu, că, indiferent de cine sunt ei, sau indiferent de ce cred despre ei înşişi, rezultatul a ceea ce fac este întotdeauna acelaşi: figuri fără noimă în faţa oglinzii.”

Este ok sa le facem la vremea lor. dar pana cand? daca vrei sa vezi ai aici o cale de a vedeacate figuri fara noima in fata oglinzii faci.  zi de zi, saptamani.. ani.

Eneagrama – constiinta si calatoria inimii

Eneagrama este un instrument care arata relatiile intre diferite tipuri de personalitate. Un instrument excelent pentru dezvoltare personala, il puteti face si pe la noi, va recomand si eu un site bun cu informatii complete.

http://www.enneagraminstitute.com/

Revenind, asa arata o eneagrama,

enneagram-orange-with-short-description-611px

Originea eneagramei nu este clar cunoscuta, Gurdjieff a readus-o in prim planul lumii occidentale, ea ar fi fost folosita de shamanii din america de sud cat si de sufitii din orientul mijlociu.

Eneagrama este un instrument dinamic, viu, seamana cu un diamant dupa cum puteti vedea si in linkul de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=avMx0veR0Aw

Darul nostru catre voi este urmatorul: Gurdjieff a mentionat ca eneagrama este un instrument pentru aflarea adevarului. pe eneagrama poti pune si alte informatii care fiind interpretate prin ea, veti obtine.. adevarul.

Cum?… despre asta vom vorbi candva.

Filozofia supararii

Vorbeam cu cineva astazi si imi spunea ca e suparare mare pe Mos Craciun pentru ca promite multe in fiecare an si nu se tine de cuvant, ca e un sarlatan notoriu. Doar ca, vedeti voi, nu Mos Craciun promite toate astea ci altii o fac in numele lui.

La fel sta treaba si cu Dumnezeu. Foarte multi va vorbesc in numele Lui astfel incat in scurt timp va veti trezi urandu-L pentru ca nu este cel despre care sunteti invatati ca este.

Asadar, ce veti face de-acum inainte?

Adevarul – sfasie iluziile

incepem bine anul claritatii… da? 🙂 (este vorba de anul 2015)

cine sunteti?

ce sunteti?

ai venit aici pe pamant sa fiti vanzatori? contabili? agricultori? soferi? manageri? sa fii mama? tata? fiu? fiica?

……..

ai venit doar pentru astea? la serviciu, pac pac o barfa mica, masa de pranz, discutii cu colegii, munca, apoi seara tzoc tzoc in familie, tv, somn si apoi… iar. aceleasi figuri fara noima in fata oglinzii.

“se spune ca omul a fost izgonit din gradina edenului, pentru ca a mancat din pomul cunoasterii binelui si al raului… si a devenit asemeni zeilor, a dobandit cunoasterea. drept urmare urmatorul pas a fost sa i se taie accesul la pomul nemuririi sa nu ajungem chiar zei.

odata cu izgonirea, au venit si pedepsele, femeia sa nasca in chinuri, iar barbatul sa munceasca din greu pamantul pentru hrana… ”

din Geneza, evident.

vine si intrebarea, unde este iubirea, iertarea in toata actiunea asta? noi suntem copii de dumnezei se pare.. copii… care au fost ispititi, fara voia lor..

iubirea, iertarea… cam pe unde se afla ele in situatia descrisa in geneza?

harta… harta nu este teritoriul. pastrati-va cumpatul. au venit altii si au spus cautati adevarul iar acesta va va face liberi. adevarul, nu altceva.

Portile sufi – de la gand la vorbe

Benefic ar fi ca intre  gand si vorba rostita sa fie trei porti.

1. prima poarta: ceea ce spun este adevarat?

2. a doua poarta: este necesar?

3. a treia poarta: vorbele sunt blande, delicate?

Eliberator ar fi sa avem o poarta si inainte de formarea gandurilor in minte.

Ale cui sunt gandurile?

Fragmentarea sufletului & amp; recapitularea din Castaneda

fragmentarea sufletului. se spune ca se intampla acest lucru. din sufletul intreg, bucati din el se pot pierde, pune, darui, fura (oare?).

eu leg sufletul de constientizare. de trairi. tradus si altfel conform cu castaneda, in timpul vietii schimbam fibre de energie cu cei din jur, fibre de la noi ajung la ei, si invers. trairile sunt legate de amintiri care vin la pachet cu emotiile, niste energii deosebite. 🙂

exemple de ce se poate face cu sufletul:

“manca-i-as sufletul lui de frumos ce e el!” des intalnita fraza..

” a pus mult suflet in proiectul asta” motiv pt care cateodata corporatistii mai cad lati dupa x proiecte de-astea.

” a iesit buna mancarea, a pus suflet in ea”  mai mai ce ingredient avem noi aici? (sa-l intrebam oare pe Adi Hadean?)

” si-a vandut sufletul” ooops ce sa mai spunem. se pare ca este pretios tare, exista cumparatori, exista o piata alimentara interdimensionala care apreciaza… sufletul. (desigur calitatea trairilor continute de suflet conteaza mult.. pentru cunoscatori)

reintregirea lui. cum?

prin recapitulare asa cum descrie castaneda. rememoram viata, intamplarile, retraim emotiile, ale noastre si ale celorlalti din amintirea respectiva, respirand calm si adanc, trimitem energia celorlalti la ei, o luam inapoi pe a noastra. si tot asa.

daca e vandut, e groasa treaba.. shhh inca nu vorbim despre. (un pont totusi, sufletul este inca la proprietar!)

poate mai sunt si alte tehnici, depinzad de felul in care sufletul s-a fragmentat.

Tao Te Ching – Actiune si Nonactiune

ceai cu masura 🙂

Întinderea prea mare a corzii
Crează prea mare tensiune.
Ascuţirea prea deasă a uneltei
O face curând de nefolosit.
Adunarea bogăţiilor într-un loc
Curând face locul nesigur.

too-much-tea1
A fi mandru de bogăţii şi onoruri
Este cauza căderii în disgraţie.
Înteleptul se retrage după îndeplinirea faptei.
Aceasta este Calea (Tao) a virtuţii (Te).

si

Putem oare să ne unim sufletul
Şi să nu ne abatem de la Cale (Tao) ?
Putem să avem o respiraţie calmă ca a unui copil ?
Putem oare purifica viziunea vieţii,
Astfel ca ceea ce vedem să strălucească ?
Putem oare iubi și conduce oamenii
Cu subtilitatea Non-acțiunii?

tea mic

Sunt 30 de spițe ce trag la obada
Dar golul din centru face roata sa mearga.
Vasul făcut din humă este util
Prin golul creeat de forma lui.
Casa cu ziduri, ferestre și uși
Este utilă prin golul creeat de acestea.
Deși prețuim ceea ce există, ne folosim de ceea ce nu există.

faceti ca o zi, o zi sa aveti in minte portile sufi, si tao de aacum.

ganditi si apoi actionati la evenimentele zilei respective. universul este viu in masura in care voi il faceti sa fie asa.

Indrumar catre adevar – sinteze

reteta magica,  incerc sa o tin simpla, eventualele intrebari, lamuriri vor veni apoi.

voi face pe pasi, dar sa aveti in minte ca succesiunea lor logica poate fi diferita.

1. invatati despre cum functioneaza mintea. nlp ajuta, psihologie ajuta, cateva notiuni despre cum percepem lumea cu ajutorul mintii. ea “traduce” ceea ce percepem. mintea trebuie cucerita la final, dar deocamdata o controlam doar partial.
2. invatati despre emotii. ce sunt ele, ce caracteristici au, viteza cu care apar si dispar, durata lor, rememorarea lor,  ce se intampla cu mintea cand este sub influenta emotiilor. ce se schimba in felul in care judecam situatiile daca suntem sub influenta. (emotiile in pasii de inceput pot fi majoritar disturbatoare, ele in fapt sunt doar o sursa de energie aproape inepuizabila).
3. invatati despre sentimente. diferentele fata de emotii, caracteristici, viteza cu care apar, influenta, puterea lor etc.
4. invatati despre corp. observati ce semnale va transmite corpul, organele interne… unde anume, cand, si cu ce ocazie.
5. invatati despre religii. ai nostrii intai eliade, culianu, gurdjieff, bardon, castaneda, la care adaugati textele ‘sacre” , biblia, tablele lui toth, tao te ching, si altele. acolo se gasesc principii cat si particularitati. discerneti bine cititi cu detasare sunt doar cai pe care au mers altii.
6. abia acum descoperiti cate cai va sunt propuse, cat dureaza ele, care este esenta lor. nu confundati particularitatile cu principiile altfel labirintul fractal dureaza mult si bine.
7. daca totul pana aici e bine si esti ok, priveste in jur cu satisfactie ai atins secretul vietii, go back to your drinks, jedi business.
8. daca te framanta mai mult, ti-ai dat seama ca tot ce descriu altii in texte sacre sunt niste proiectii ca la cinema, frumoase plajele pe ecran, dar tu stai pe scaun in sala ai platit si biletul..
9. ai putea observa ca sunt diversi oameni care propun ori un principiu, ori o particularitate si care promit iluminarea. calea lor si doar a lor. si care costa. si dureaza. a zis mutul surdului ca l-a vazut orbul pe schip alergand. sau poate chiar a vorbit mutul… ca mintea e un instrument semiautonom, pana cand se ridica sau este folosita constiinta.
10. ai putea intelege ca viata este un drum pe care pasesti ca sa ajungi in acelasi loc. destinatia este aceiasi dar calatoria trebuie facuta oricum. desigur se schimba ceva. nu mai esti acelasi ca la plecare.
11. apoi urmeaza dezvatul a tot ce ai invatat pana acum. si asta iti e propus pe bani desigur. sau poate nu. vezi pasul 9.
12. un rezumat al rezumatelor gasite in cartile deosebite, ar fi urmatorul. primul prag ar fi frica, cand treci de el ai dobandit clarvederea, care este si ea in prag, peste care daca treci ajungi la putere, si ea prag, si apoi apare si ultimul, batranetea, care daca iti da voie sa treci de putere, se spune ca ar fi bine. tradus altfel, daca iti e frica nu vezi, daca vezi asta nu inseamna ca si faci ceva, daca ai putere faci daca mai ai timp. clar nu?
13. asta e cu noroc, iti dai seama ca ai o sansa la a avea o sansa. multi chemati putini alesi.
14. invata detasarea. in realitate chiar nu ai nimic de luat de pa pamantul asta. orice contract poate fi anulat. cum se face se si desface. dar e scris mic mic asta.
15. poti fi un punct, sau te poti extinde ca o vela sa calatoresti. cine vrea sa fie o ‘vela’ in ziua de azi? care e “nebunul” ?
16. secretul lui nemesiseanu’ . puterea de a crea/percepe o avem. suntem impiedicati insa, sa o folosim in interese personale.
17. secretul secretului, este: bucurati-va de calatorie, umorul sa fie din plin,  ca si eu sunt mutul … dintr-un grup de calusari.

18. practica, totu-i practica.

19. totul se plateste, intr-un fel sau altul. asa ca daruiti pretul corect daca se poate.

Emotiile – resurse de energie care pot fi accesate

emotiile sunt valuri de energie care modifica felul in care percepem lumea. efectele lor se simt in procesele mentale, le simtim fizic in corp, ele pot afecta si alte corpuri spirituale, sufletul etc.

ele afecteaza felul in care judecam si luam decizii. cum fac asta? pai sa vedem cum. 🙂

intai si intai sa definim mai bine emotiile, si prin asta vom face diferenta dintre sentimente si emotii.

emotia are viteza. se instaleaza foarte repede, pleaca repede dupa “descarcarea” ei. consumarea ei se face cand omul face anumite actiuni, fapte fizice, miscari bruste, strigate, sau rasete, dans, in functie de intensitatea si tipul emotiei.

emotia are intensitate, iar ca si tip ea poate fi pozitiva sau negativa.

emotia se transmite si poate afecta oamenii din jur, sau poate modifica materia fizica.

pe plan mental emotia pune un filtru pe simturi si in functie de tipul emotiei, acest filtru accentueaza aspectele tipului emotiei. respectiv daca emotia este una pozitiva tindem sa vedem situatia mai roz asa, iar daca emotia este negativa, frica, teama, tindem sa vedem mai multe pericole.

o metoda de accesare a emotiilor am descris aici . alte metode in partea 2..

ele pot fi citite pe chipul oamenilor, pot fi vazute cu alte simturi.

important de stiut cand anume suntem afectati de emotii, cum le putem accesa pentru binele nostru, cum le putem rezista in cazul in care nu ne aduce vreun beneficiu.

emotiile influenteaza mare parte din viata noastra si intelegerea lor este necesara pentru a deveni mai buni.

emotions

Praguri, corzi elastice

pe fiecare segment de oameni..

va vorbesc despre praguri sau corzi elastice cum le mai spun eu, pentru ca descriu mai bine ceea ce fac ele. tin omul intr-o relativa mare gradina.

fiecare om in lumea asta are un set de corzi elastice pe care trebuie sa le depaseasca de vrea sa ajunga mai departe pe calea lui. sa le constientizam zic.

senzatiile – de la placere la durere, de la frig la prea cald, de la foame la pofte etc..

emotiile – de la frica la curaj, de la teama la speranta, de la tristete la bucurie, de la ura la fericire…

logica – de la “dovezi” din vechime la “descoperiri” de ultima ora, de la carti luate de bune la sisteme de “redescoperire” a sinelui…

ratiunea – mintea cu puterea ei de procesare..

corzile sunt facute in asa fel in cat se sustin reciproc,  unele afecteaza corpul fizic, altele corpul emotional, altele mental si tot asa..

aceste corzi elastice sau praguri, tin omul preocupat de cate una din ele, in asa fel incat rar omul gaseste timp pentru privirea de ansamblu. el este ca musca pe tablou, care nu se ridica sa vada intreg tabloul.

sa dam cateva exemple pentru edificare:

ce il impiedica pe om sa fie liber? primele care dau tarcoale sunt senzatiile.. care pot fi reale sau inchipuite, proiectii ale mintii. multora le place la tara in aer liber dar lipsa confortului de la oras ii face sa renunte, ba e prea frig, ba prea cald, ba nu gaseste de mancare ce gaseste la oras. in oras ca de ce nu are casa, job, femeie, barbat mai asa si pe dincolo, masina, casa avioane.. 🙂

trece de aceste proiectii si calca peste prag.. sete, frig, pofte, hrana.. lupta constant si o vreme trece peste ele.

vin emotiile, doruri, nesiguranta, atasamentele isi cer drepturile. iluzia fericirii apartenentei la un grup,  sperante unele desarte.. altele cu crampeie de adevar in ele.

la pachet vine si logica, pe principiul dincolo era mai ieftin, era mai usor, era mai..bine, era mai..

in cele din urma mai este un prag, al ratiunii. mental omul sta si gandeste si cantareste, poate fara sa fie constient ca compara invatarurile/experientele altora cu ale altora, nicidecum cu ale sale din experienta. trebuie sa mancam? cat si cum? 3-4 mese pe zi? ne trebuie lumina noaptea.. daa? varsta isi spune si ea cuvantul.. educatia, felul in care a fost facuta creaza corzi elastice. si dezvatul costa apoi..

sistemul este extraordinar de bine pus la punct, mentine oamenii intr-o continua “criza”.

va fi bine.. dar candva.

va fi bine… daca mai faci ceva.

va fi bine… altadata.

vestea buna este ca aceste corzi pot fi taiate, pragurile trecute.

ele se ancoreaza doar daca gasesc ceva imobil, un tipar fix. Viata este vie, se transforma mereu. orice punct fix este inferior evolutiei.

eliberarea se face pe principiul increderii si al detasarii.

truth-today-300797

in artele martiale pozitia libera se mai numeste pozitia fara pozitie. capacitatea de a trece cursiv de la un punct fix la altul, de a trata cu maxim de atentie si focus momentul de acum! doar el este.

puteti renunta la orice obicei nefolositor cat ati pocni din degete.   poc! am pocnit odat’…

continuati, este randul vostru…

Valorile oamenilor prin “rapport – raport”

valorile oamenilor… cum se formeaza ele oare? ce valoare au in viata noastra?

valorile sunt idealul intern dupa care oamenii isi masoara activitatile si implicit viata lor si a altora. scara de valori, judecatorul intern…

valorile sunt “maestrul” interior invizibil pentru anumiti oameni.. vizibil pentru altii.

sa vedem ce e si cu rapportul din nlp care este  starea naturala a oamenilor de a echilibra cumva energiile.

raportul din nlp este starea de echilibrare/copiere, sau si altfel spus dorinta de acceptare a omului fata de alta persoana,  in momentul in care intalneste o alta persoana, sau in momentul in care se gandeste la altcineva.

sa mai dau cateva exemple astfel…

in momentul in care se intalnesc 2 persoane inconstientul cat si constientul citeste valorile celuilalt si daca sunt pe “placul” lui, va tinde sa imite persoana cu valorile mai “bune”. valorile insumand totul de la cum arata, pozitia corpului, voce, haine, hobbyuri, vicii, tabieturi, invataturi spirituale, energie mentala/emotionala, orice va mai vine in minte.. 🙂

deci unul va tinde sa-l copieze pe celalalt, atat cat se poate pentru oamenii normali.

exista situatii in care valorile sunt diferite si persoanele vor evita rapportul, rezultand comunicare proasta, evitarea persoanelor pe viitor, certuri etc..

exista rapport facut cu ‘forta’ (vampirismul energetic) in care cineva face aceasta incercare de rapportare/copiere care are ca efect faptul ca anumite energii vor curge de la o persoana la alta. sau nu.:) nu iese mereu, fiind fara ‘voia’ persoanei in cauza.

cum se formeaza valorile? prin mostenire genetica, prin educatie, prin observarea mediului in care traieste o persoana. prin exemple, asa e bine asa nu. tot timpul se slefuiesc si se refac, se maresc, se micsoreaza pana cand copilul ajunge adolescent. de aici el are deja un set predefinit la care mai adauga valori asemanatoare/complementare cu cele pe care le-a dezvoltat pana acum.  apoi viata ca si tanar adult mai aduce cateva schimbari cu care merge la drumul vietii..

intamplari extraordinare, intalniri cu oameni remarcabili, efortul sustinut pot schimba valorile foarte repede.

asadar atunci cand se intalnesc 2 persoane, ele se compara inconstient, cel care are mai mult ofera celui care nu are.

acum vedeti clar relatia dintre rapporturile pe care le facem constant din copilarie, continuand apoi ca si adulti.

intrebarea importanta aici este, cu cine ma compar? cu cine fac rapport? de la cine invata copii, viitorii adulti? cu ce “valori” pleaca la drum?

cu ce maestrii faceti rapport?

… ce valori aveti? sa le scrieti,  sa le si vedeti. dupa ele va traiti viata.

va mai amintiti portile sufi?

cu cine faceti rapport interior?

DM_angels1-686x1024

archangel_michael_by_danieldupre-d5fhhq0

angels-love-brown-finish

va multumesc..

Emotii – corzi elastice 2

oare emotiile sunt ca si aromele pentru… altii? altii fiind poate… fiinte cu constiinta?

oare emotiile sunt pentru alte fiinte ca si mirosul florilor pentru noi?

oare emotiile sunt pentru alte fiinte ca si caldura focului pentru noi?

oare emotiile sunt pentru alte fiinte ce este lumina soarelui pentru noi?

oare…

pentru a vedea dependintele corzilor elastice este necesar sa exagerati, mergand intr-o directie oricare.. fiti prea nervosi.. prea bucurosi, prea tristi.. insistati intr-o stare. dupa o vreme coarda elastica opusa starii va va trage inapoi. insistati in starea care va trage din nou…

si dupa cateva repetari va veti relaxa. emotiile nu vor mai avea efectul de dinainte. va imunizati. deveniti mai relaxati mai constienti. va puteti “bucura’ de beneficiile acestor energii, dar nu mai sunteti la mana lor sa spun asa..

veti simti, vedea si constientiza, cand sunteti “provocati” sa “mirositi” sau sa “incalziti” sau sa “luminati”  alte… fiinte? 🙂 poate.

anumite emotii se raspandesc ca .. focul?

Reigniting-the-Fire-Within

am si alta veste buna ca painea calda!

tot asa se aprinde si focul launtric, lumina din noi!

fire-bird

tu de unde ti-ai luat lumina? iti mai amintesti?

multumesc,

Accesul la amintiri din alte vieti

varful aisbergului este intrebarea “exista reincarnare”?

sa explicam putin, sunt 2 cai importante pentru accesul la informatii si anume ADN-ul uman si cronica Akasha care este un fel de biblioteca cosmica in care sunt inregistrate toate informatiile universului.

varianta 1 ADN-ul uman:  cunoasteti azi ca adn-ul uman poate inmagazina un numar imens de date, informatii din mai multe planuri ( fizic, senzatii, emotii, spiritual, temporal etc) toata viata unui om cu toate aspectele lui. practic avem acces la toate informatiile inregistrate in adn-ul parintilor pana la momentul conceperii noastre in pantecul mamei. ei la randul lor au acces la adn-ul inregistrat pana la momentul nasterii lor si tot asa pana la… Adam si Eva?

varianta 2 Akasha: aceasta biblioteca cuprinde informatii despre tot. alte fiinte, ingeri, crearea pamantului, crearea altor universuri etc, etc etc.

Subconstientul si spiritul au acces la aceste informatii, mai putin constientul in stare ‘obisnuita’, pentru oamenii din zilele noastre.

prin tehnici nlp, prananadi, shamanice, sau altele, barierele dintre subconstient catre constient, sau de la spirit catre constient pot fi trecute cu un gand intentie ghidat de vointa. si astfel se pot citi/accesa informatiile din adn in vederea vindecarii unor cauze, sau in vederea aflarii unor informatii. 🙂

Atentie deci la regresii, vise, viziuni, cercetati cu o atitudine riguroasa, cu o minte sanatoasa, pentru ca informatiile pot veni din alte vieti ale stramosilor, sau din biblioteca spirituala din partea spiritului. mai vorbim si despre amestecul acestor informatii, adn cu plan akashic respectiv amintiri ale corpului cu amintiri ale spiritului.

totul depinde de puterea cu care “filtram”/citim aceste informatii. daca pe ecranul tv-ului punem una peste alta in acelasi timp imagini de la 2 posturi tv diferite oare ce vom intelege?

grija mare deci la ‘vindecari’, la cauze din alte vieti.

dna

despre cum se face acest acces, si alte subtilitati, in curand.

multumesc,

Credinta – cea care poate muta muntii

ce este credinta? sa incercam o definitie…

credinta este o stare oamenilor, o suma unor energii care pot fi, ganduri, tipare mentale, stari emotionale, stari spirituale si altele..

o stare in care omul poate muta muntii din loc.

adevarul este ca acea stare, este una naturala a omului, iar din diverse cauze el a “uitat”.

ca sa ajunga la credinta, la acea stare sunt mai multe cai. una este prin inima, alta prin minte sau spiritual sa spunem, cand alte fiinte echilibreaza instant energiile in asa fel incat omul atinge acea stare.

o veche vorba spune ca din minte nu poate iesi nimic decat daca a intrat mai inainte.  adica, daca o persoana nu stie, nu are informatia ca poate fi intr-un fel sau altul, el/ea nu va face eforturi in acea directie. calea prin minte este prin educatie, invatatura, asimilarea de informatii.

calea inimii este prin trairi in prezent. opusa oarecum mintii, inseamna linistirea gandurilor si dezvoltarea constiintei, o stare superioara in care se poate manifesta credinta.

problemele sunt ca oamenii azi sunt educati sa foloseasca mintea si sa ignore inima, si spiritul. omul poate fi asemuit cu o trasura, un ansablu format din stapanul trasurii, trasura, vizitiul si calul. (gurdjieff)

daca stapanul nu se poate face auzit, vizitiul nu va stii unde sa mearga. daca vizitiul nu aude, nu poate comanda calului, care merge dupa cum ii e voia… si tot asa.

un prag mare si neexplicat clar este urmatorul: omul percepe mintea ca fiind eu-ul total. pana nu intelege ca mintea este doar un instrument, un organ asa cum este o mana sau un picior, va putea merge mai departe cu greu. omul poate gandi/percepe si cu inima,.

ce este frumos este faptul ca de multe ori linistirea mintii facea ca inima sa creasca, si ansamblul numit om sa functioneze cat mai aproape de starea originara.

ca sa te nasti a doua oara (isus) trebuie sa reprogramata mintea, respectiv tot ceea ce a invatat omul traind in societate, sa fie dezvatat.  proces de durata, pentru ca educatia primita ca si copii cere timp, metoda, atentie si perseverenta. metodele bune sunt cele care retrimit omul in interior, cele care il fac sa gaseasca singur adevarul propriu in prima etapa.

adevarul este ca mergem la alti oameni, profesori, sensei, oameni remarcabili pentru confirmari! mintea fiind nesigura, are nevoie sa fie ajutata.

adevarul este ca indiferent la cate scoli, maestri mergem rezultatele apar dupa ce fiecare om face singur.

adevarul este ca…  incotro… mutam… muntii?   🙂

trasura

multumesc.

Durata unei vieti – vazuta de dincolo

durata unei vieti de om? trecand prin portile sufi va spun atat.. cat valurile acopera urmele..

viata

un diamant este pamantul 3d.. pretios tare. tot universul este reflectat aici.

spiritul vostru rade citind aici.. recunoste adevarul. va auziti razand? vibreaza adanc in piept..

multumesc.

Teoria prajiturii

Lewis Carroll a scris doua carti minunate: prima este Alice in Tara Minunilor, cea de-a doua este Alice in Tara din Oglinda. Cei mai multi, majoritatea adica, nu au priceput ca Tara Minunilor este Tara Viselor iar Tara din Oglinda este Tara Constiintei. Lewis Carroll, matematician iscusit, a dedicat cartile Alisei Liddell pe cand aceasta avea doar sapte ani.

Daca Tara Minunilor este o capodopera a miscarilor libere in lumea visului, Tara din Oglinda vorbeste despre cum oglindim dinspre sursa (dinspre miez, dinspre nucleu) spre lumea exterioara.

Ne vom opri doar asupra teoriei prajiturii, care vorbeste cel mai raspicat. Iat-o:

“- Atunci, serveste-ne prajitura, Monstrule (este vorba de Alice, perceputa in Tara din Oglinda), i-a ordonat Leul asezandu-se jos si sprijinandu-si barbia pe labe. Apoi, adresandu-se Regelui si Unicornului: Asezati-va amandoi: va rog sa fiti corecti la impartirea prajiturii! (…)

– Dar ce mult timp ii ia Monstrului sa taie prajitura aceea!

Alice se asezase la marginea unui parau, cu platoul mare pe genunchi, si incerca sa taie prajitura.

– E de neinteles! i-a raspuns Leului (se obisnuise sa fie numita “Monstrul”). Am taiat cateva felii, dar de indata ce le tai, se lipesc la loc.

– Pentru ca nu stii cum se procedeaza cu prajiturile din Oglinda, a dojenit-o Unicornul. Intai servesti tuturor prajitura intreaga, si dupa aceea o tai.

Era un lucru absurd, dar Alice s-a ridicat, supusa, si a servit prajitura plimband-o de jur-imprejur, si prajitura s-a transat singura in trei portii mari.

– Acum poti s-o tai, a anuntat-o Leul, vazand ca Alice s-a intors la locul ei, cu platoul gol.”

Concluzia: nu va grabiti sa actionati fizic inainte de a planifica lucrurile. Serviti inainte Soarta, Destinul si Viata, apoi prajitura se va transa singura. Daruiti-va Vietii ca intreg, iar Viata se va intreba de ce nu ati taiat o felie si pentru voi!

Sau cum ii place cuiva sa spuna, “Dati Cezarului ce-i al Cezarului!”.

Testul identitatii

Unii dintre noi merg la cumparaturi stiind exact ce le trebuie pe un termen indelungat. Altii au nevoie de o lista care sa le reaminteasca frecvent catre ce rafturi sa se orienteze.

Cand suntem copii, lumea ni se adreseaza la persoana I singular, cand crestem acumulam personalitati multiple iar lumea li se adreseaza tuturor acestor pesonalitati dintr-un singur corp, la persoana a II-a plural.

Casa EVV va propune un set de intrebari menit sa va ajute in a va identifica propria identitate. De ce este important sa ai identitate? Asta va veti raspunde singuri dupa ce si ultimul raspuns va fi scris.

  1. Unde si cand doresc sa fiu mai congruent, mai autentic si sa produc o schimbare?
  2. Ce trebuie sa fac atunci cand sunt in acele locuri si momente in care imi doresc sa fiu mai autentic?
  3. Cum doresc sa ma comport / sa actionez?
  4. Cum trebuie sa-mi folosesc mintea pentru a duce la bun sfarsit aceste comportamente dorite?
  5. Ce aptitudini am si/sau imi mai trebuie pentru a actiona in acest mod, in acele momente si in acele locuri? 
  6. De ce doresc sa folosesc tocmai aceste aptitudini pentru a indeplini aceste activitati?
  7. Ce valori sunt importante pentru mine atunci cand sunt implicat in aceste activitati?
  8. Ce credinte am si/sau am nevoie pentru a ma ghida cand desfasor aceste activitati?
  9. Cine sunt eu daca am aceste credinte si valori si folosesc aceste aptitudini pentru a indeplini aceste comportamente in cadrul acestui mediu?
  10. Care este metafora sau simbolul pentru identitatea si misiunea mea?
  11. Fata de cine altcineva, dincolo de mine, sunt responsabil?
  12. Care este viziunea dincolo de mine in care si eu particip? 

Insufletirea materiei – natura vie

sa invelesti un corp spiritual in materie…  cam cata minte, putere si stiinta iti trebuie. si sa-l faci semiautonom.

sa pui o samanta de spirit, o acoperi cu materie, si in timp, aici pe pamant,  formeaza un suflet.

corpul uman are autonomie si viata dupa reteta destinului iar pentru forme unice are liberul arbitru.

asa cum se toarna aurul in matrite.. priviti!

Liquid Gold Being Poured into Mold for Bar

pentru exemplificare, luati o piatra si incercati sa o insufletiti. 🙂

vedeti cata frumusete in matritele acestea.. vedeti!

Solent News & Photo Agency

ganduri.. de dincolo.

Portile sufletului – drumul luminii prin intuneric si in/apoi

eye

eye1

te poti vedea in tine?

Logica emotiilor – haos in ordine

logica emotiilor.. sau care ar fi o logica a lor, sa exploram putin spun..

am mai mentionat ca emotiile sunt energii rapide care se instaleaza repede, pleaca repede daca sunt consumate intr-un timp relativ scurt care poate varia de la o clipa pana la cateva ore zile.

ce se intampla cu mentalul omului in momentul in care este sub “influenta” unei emotii? in mot natural acea emotie va modifica filtrul perceptiilor iar acestea modifica registrul pe care se bazeaza judecata, persoana luand deciziile “irational”cateodata. emotiile pot fi placute sau neplacute, iar ele patrund prin simturile noastre vaz, auz, miros, tactil, ganduri, amintiri.. si inspiratie divina.

ca si zone unde se foloseste aceasta tehnica amintesc, reclame la tv, radio,  sau in supermarketuri, afise,  pana la discutii fata in fata cu alti oameni.

deci emotia modifica aceste filtre in acelasi fel in care noi putem pe o imagine sa modificam culorile in asa fel incat unele sa fie mai sterse si altele mai accentuate.

vrem ca oamenii sa se simta bine, energici? un ton placut puternic un pic ridicat, un zambet si voila schimbam registrul.

emotiile se traiesc pentru a fi “consumate”. emotiile neplacute nearse, netransferate se pot acumula in corp provocand diferite dureri, sau pot trece la alti oameni. caz in care persoana care era trista isi revine iar cea pe care a intalnit-o devine mai posaca ca urmare acestui transfer.

desigur sansele sunt egale putem prelua sau nu emotiile altora.

asadar atentie la gradele de “influenta”  a emotiilor mai ales cand trebuie sa luati o decizie.

sub forma de gluma adevarata, nu este bine sa mergeti flamanzi la cumparaturi in supermarket. veti cumpara mult mai multe produse decat aveati nevoie.

red-lipstick-93171

emotiile la baza sunt energii, care isi pot schimba polaritatea. puteti folosi o enervare, o furie prin curatare ea ramanand doar energie pura care poate fi folosita la nevoie, avand tot registrul faptelor bune la dispozitie.

emotii mai vechi sedimentate sunt eliberate la spovedatie, psihoterapie sau chiar la o discutie cu un prieten. aduse la lumina isi pierd din influenta.

deci, emotiile haos sau ordine? un fel prin care se echilibreaza universul..  zic

la joaca deci.. maestrii emotiilor!

running_with_spirits_by_sakimichan-d5l84jc

A vedea calea este alta, a merge pe ea este una

soul

Putem oare să ne unim sufletul
Şi să nu ne abatem de la Cale (Tao) ?
Putem să avem o respiraţie calmă ca a unui copil ?
Putem oare purifica viziunea vieţii,
Astfel ca ceea ce vedem să strălucească ?
Putem oare iubi și conduce oamenii
Cu subtilitatea Non-acțiunii?
Ne putem oare conduce singuri
Si închide sau deschide posibilități după voie ?
Putem oare invăța să avem access la totul
Prin puterea Căii (Tao) ?
Putem creea și hrăni?
Putem să ne eliberăm de dorința de a poseda ?
Putem face bine fără a dori ceva în schimb ?
Putem conduce fără a apăsa ?
Cine poate face acestea a dobândit marea Virtute (Te).

Povestiri despre putere – adevar

despre atentie si neatentie… o situatie la care reactionam emotional ne arata limitele pe care le avem. cand suntem prea plini, suntem rigizi.

despre putere dara.. nu conteaza ce secrete auzi, daca nu ai si capacitatea sa faci ceva cu ele. capacitate sau putere personala.

povestiri despre putere, carlos castaneda.

“- Nu conteaza ce dezvalui sau ce tii in tine. tot ce facem, tot ce suntem, sta in puterea noastra personala. Daca avem destula, un singur cuvant dezvaluit ar fi suficient pentru a ne schimba viata. Dar daca nu avem destula putere personala, ne pot fi dezvaluite si cele mai minunate parti de intelepciune, iar revelatie nu va avea nici cea mai mica importanta.

apoi si-a coborat glasul, ca si cu mi-ar fi destainuit un secret.

– iti voi dezvalui probabil cea mai importanta cunoastere pe care o poate exprima cineva. Sa vad ce poti face cu ea. Stii ca, exact in acest moment, esti inconjurat de eternitate? Si stii ca poti folosi aceasta eternitate daca doresti?

– stii ca te poti extinde pentru todeauna in orice directie? stii ca un moment poate fi o eternitate?

Nu stiai acest lucru inainte. Acum il stii. Ti l-am dezvaluit, dar nu conteaza, pentru ca nu ai destula putere personala sa folosesti revelatia aceasta. Totusi daca ai fi avut destula putere, doar cuvintele mele ar fi fost deajuns ca sa-ti aduni tot sinele si sa scoti partea esentiala a lui din granitele in care se afla.”

care granite… cu amuzament spun, cea bulgara, din fata in primul rand. :))

miere

opreste dialogul interior, iti vei vedea mastile, recapitulezi, razi apoi de mastile cazute…

cine esti? cine esti??

cred ca toti oamenii au un cu vant al lor care, auzit sau rostit, este cheia libertatii individuale.

Scopul vietii voastre – adevar

un adevarat maestru discerne intre ignoranta si intelepciunea necesara elevului. care din ele ii sunt necesare elevului.

recitind o carte de arte martiale, imi vine in minte intrebarea…

voi ce cautati mai mult, va intrebati oare de puteti duce?

adevarul este asa cum este el, nu cum “credeti” sau cum “vreti” voi.

adevarul elibereaza. pentru cei ce cauta libertatea… intelegeti ca libertatea inseamna a fi fara forme? fara atasamente? pentru bogat poate insemna si ca va fi sarac… pentru sarac poate insemna ca va avea bogatie.. si tot asa.

nu poti sa fi liber si in acelasi timp sa fii cum esti acum. nu incape adevarul in tine asa.

sau si altfel spus, cand o sa recunosti adevarul in tine, exista el si nimic altceva.

scopul votru in viata care este?

sa fiti liberi? puteti duce?

sa fiti puternici?  aveti loc sa gazduiti puterea, o puteti “controla”?

sa nu aveti frici?

sa fiti iubiti?

sa fiti eroi? sa aveti mereu dreptate?

sa fiti intelepti?

care e scopul vostru?

cunoasteti si “pretul”?

fugiti de ceva? sau mergeti catre ceva?  intrebarea asta e un ghid limpede, un prim pas.

acumulati cunostiinte, practica ioc, vreti “fericirea” si “libertatea” in lume fara sa cunoasteti in realitate ce inseamna asta.

multi se smintesc pe drum, se enerveaza din nimic, iar atunci, in clipa aceea au pierdut.

altii se cred maestrii, singuratici de felul lor, si nu inteleg ca a slefui un om il pot impinge peste limita. ce ii trebuie elevului, ignoranta sau intelepciune? putini stiu sa faca diferenta.

altii acumuleaza cunostiinte, rup cartile in 2, dar cand e vorba de facut… isi dau seama ca nu pot..

a vedea calea este alta, a merge pe ea este una.

o mie de vorbe nu fac o fapta.

fiecare dupa puterea personala, zic.

cat thru

aferim!

A-l cauta pe Dumnezeu este o jignire la adresa Lui

…zice o mai veche zicala crestina.

a cauta lumina in miezul zilei cu felinarul aprins…

o poveste chinezeasca spune asa..

un grup de pesti au auzit niste pescari vorbind despre ceva deosebit, extraordinar care se numea “apa”.

unul din ei mai curajos zice – merg eu sa aflu ce este cu “apa” aceasta, pare miraculoasa. ceilalti il incurajara, i-au spus ca il asteapta cu raspusul aflat in calatorie.

timpul a trecut, anii au trecut, pestii au cam imbatranit asa.. si iata ca intr-o zi, apare pestele plecat sa caute “apa” .

toti ceilalti s-au strans in jurul lui, intreband care mai de care – cum e? ai gasit apa? e buna? cum arata? ai gasit raspunsul?

sweet-koi-pond-water-lilies-christine-montague

pestele calator spuse – da, am gasit raspunsul…  dar nu o sa va vina sa credeti ce am aflat… zise inotand incetisor..

Cunoastere vs. intelegere – adevar

ironia este dovada unei gandiri… profunde.

cum spunea onorabilul nostru infractor Gurdjieff, infractor in prisma si vocabularul sistemului evident.

unul din oamenii remarcabili pe care i-a intalnit a grait asa:

” cauta sa intelegi cu inima, cu spiritul, nu sa cunosti. cunoasterea noua inlocuieste cunoasterea veche si atat.”

degeaba repetam si stim, nu pune mana in foc ca te arzi, sau gusta din strugurii astia sa simti ce aroma buna au… daca nu o si facem. intelegerea vine din experienta sau contact direct pe planul adevarului.

una e sa ti-se povesteasca ca focul arde

fire_hand02

si ca strugurii sunt foarte buni si alta este sa experimentezi, sa intelegi.

eating-grapes-1024x682

intelegerea este asimilata prin experimentare/exemplificare sau prin intelegere directa in planul adevarului.

vorbesc despre acei oameni care fara sa fi intrat in mare vreodata, inteleg aproape totul despre mare, intr-un fel in care oricat oricat ar inota, scufunda, zbura deasupra ei oamenii obisnuiti nu ar intelege.

exact ca in pestii si apa.

Dansul, jocuri de inaltare, calusarii – adevar

va supun atentiei cateva dansuri de inaltare, dansuri care partial refac matricea fiintelor umane.

cine a vazut cu spiritul cum arata un calusar cand joaca, va vedea adevarul din vorbele de aici.

legaturi primejdioase  regasim in majoritatea dansurilor vechi taranesti de la noi, in dansurile shamanilor, in pasele magice din castaneda. adaugati si voi daca mai stiti alte legaturi.

videoclip 1 – Ciuleandra.  cu celebra replica “Popo, acolo unde mergem noi, ajungem si fara tine! Sa jucam fratilor!”

videoclip 2 – calusarii desigur

videoclip 3 – un dans deosebit al vlahilor/aromanilor

videoclip 4 – pase magice carlos castaneda

sa jucati, sa invatati dansurile traditionale romanesti, voi si copii vostri.

mugurasul

Ce vor femeile? – adevar

as dori sa raspund la intrebarea aceasta cu un singur cuvant. si voi raspunde, dar inainte de asta va rog si pe voi sa raspundeti cu un singur cuvant.

fie barbat fie femeie, sintetizati un singur cuvant.

ce vor femeile?

vom vedea la sfarsit… ce vor femeile.

Thinking smiling woman with questions mark above head looking up isolated on white background

Lanturi ce ne impiedica sa fim liberi – Autotrofii – adevar

exista lanturi emotionale – frica, am mai vorbit despre ea aici.. acum vom vorbi de un lant mai aproape de material si anume nevoia de hrana, nevoia de a manca.

exista putinta de a ne hrani doar cu “cuvantul lui dumnezeu”. exista oameni, autotrofii, care au renuntat la hrana solida, se hranesc cu lumina soarelui asemeni plantelor plus apa si ocazional sucuri.

daca am putea renunta la mancarea solida, cum ar arata societatea noastra? nu de bani avem nevoie…

sistemul ar cadea de la sine. oamenii ar fi aproape liberi. ar avea timp sa traiasca viata mai frumos.

un lant are legate mai multe lanturi.. daca il tai pe unul principal cad si celelalte secundare.

ce sa mai faca marile corporatii? ce nevoie ar mai fi de administratia financiara, sau de politicieni?

daca nu ar mai trebui sa mancati, ati munci un an sa va cumparati ceva haine, o casuta si la drum. nu ca acum 10-12 ore la un birou inchisoare. zi de zi. o viata de om.

ochii fizici si mentali produc lumina, fotoni. avem practic o sursa inepuizabila de lumina.soarele.

cunoasteti pe cineva care se hraneste asa? poate facem o intalnire sa ne inspiram si noi.

daca nu cunoasteti il cautam? 🙂

Sungazing-1

Darurile zeilor – adevarate?

ne-au dat focul/lumina sa nu mai putem privi in intuneric

ne-au dat scrisul sa nu mai folosim memoria

ne-au dat privirea sa nu puteam vedea

ne-au dat ganduri sa nu putem percepe direct

ne-au dat emotii sa nu ne amintim de noi

ne-au dat corp sa nu putem pleca

ne-au dat… multe ne-au dat. exact cat putem duce, exact cat trebuie sa nu…

o intrebare la care au tacut multi este.. unde era iubirea lui dumnezeu cand l-a alungat pe om din rai? cand a blestemat omul sa trudeasca pentru hrana, iar femeia sa nasca in dureri.  unde e iubirea si iertarea… .

atentie, aceasta intrebare poate fi un prag.. sau adevarul.

ce noroc ca aici poti avea un lucru si in acelasi moment se creaza si opusul lui.

noroc cu poarta ca e neutra.

razboi in ceruri… dar noi sa iertam dusmanilor nostri.

war in heaven

Lanturi emotionale, frica, sfantul graal – adevar

daca intrebi oamenii de ce fac anumite lucruri, si mergi pe fir in profunzime dupa cateva intrebari ajung la un lant teribil. frica.

frica de a nu avea bani, frica de a nu avea ce manca, frica de a nu arata nu stiu cum, frica de a nu fi iubiti, frica de a fi neintelesi iar frica de moarte se spune ca este cea mai mare.

eu spun ca omul nu are cum sa se teama de moarte, pentru ca nu stie fizic, nu a experimentat moartea.

eu spun ca frica, cea mai si cea mai din toata istoria omenirii este

“frica de a nu fi alungat. frica de a nu fi acceptat”  iar. (alungarea din rai, desigur)

incepand cu Lucifer, si terminand cu noi, cu totii cautam sfantul graal. gradina raiului. sa fim langa dumnezeu, langa emanatiile sale care fac ca totul sa fie complet, intreg. acolo unde legendele spun ca nu exista lipsa de nimic. simti setea dar exista apa din belsug. simti foamea dar exista hrana mereu, vrei sa iubesti si sa fii iubit si toate sunt.

si avand aceasta esenta, acest principiu enuntat, acum veti recunoaste tiparele, variatiile acestui principiu in zilele noastre.  exemple: likeurile pe facebook, apartenenta la grupuri, scoli de eliberare/transformare, scoli transpersonale, religii, felul in care ne imbracam, aderarea la anumite idei, si tot asa.

pe acest principiu daca pui o eticheta “subiectiva” poti vinde orice oricui. sub sloganul “eu am ce iti doresti tu cel mai mult” poti face oamenii sa faca lucruri pe care nu le-ar face in veci.

nu priviti, ci vedeti in viata voastra acum.

viata este frumoasa, pentru cine stie sa se bucure de ea.

graalul atat de ravnit este in fiecare din noi. intai senzatia de detasare ca prim pas, apoi cand iubirea incepe sa umple aceasta cupa umana, puteti simti cat de aproape sunteti de gasirea lui.

24sfgraal_2219925084

Adevarul adevarului – adevar

ce consideram adevar.

-scrierile altora? carti sau altele?

-informatiile din minte? informatii din alte vieti?

-care e dimensiunea adevarului? de unde stim ce e adevarat sau nu?

sa exemplificam.  daca ati fi trait pe o insula unde nu exista carti de religie de nici un fel cum ar fi?  aici este dovada principiului ca din minte nu iese nimic daca inainte nu a intrat. daca nu stii de rai si iad, poate ca ele nu exista asa.  sau poate doar nu stim de ele. as intreba de exemplu, cati oameni se considera pacatosi cu adevarat?  ce au facut de merita… informatia asta.

alt exemplu. educatia primita de mici copii se aduna ca intr-o biblioteca. cand suntem adulti si ne intalnim cu o situatie noua, dam fuguta la biblioteca/trecut/memorie (ma rog asta face subconstientul)  si comparam situatia existenta cu situatii trecute. daca exista asemanari cu trecutul,  judecata va tinde sa fie in ton cu cele intamplate in trecut. cu exceptiile cand oamenii au momente de intuitie, si chiar de mintea zice intr-un fel, intuitia se exprima altfel.

asadar unde este adevarul? libertatea? suntem liberi oare?

oare nu vedeti ca deciziile din viata voastra tot asa le luati? vedeti cum Trecutul influenteaza Prezentul si mai apoi Viitorul?

adevarul este dincolo de minte. exersand o stare de Prezenta cat mai aproape de a fi total in Acum abia atunci puteti fi liberi. abia cand sunteti in plina prezenta in ACUM, lanturile se rup. barierele cad. nu mai exista trecut prezent sau viitor. exista un moment deplin.

reduceti dialogul interior, intentionati ca mintea sa inceteze cu gandurile. si atunci daca nu sunt ganduri, oglinda va fi limpede si veti vedea clar. un inceput frumos va doresc.

acum exista in libertate. adevarul este acum.  adevarul are aripile libertatii. sa iesiti zic din sala cinematografului, si sa experimentati viata, nu filmele. afara oricum rezolutia este mult mai buna 🙂.

o pasare maiastra…

mierla

Corpul durere din fiecare om, Eckhart Tolle – adevar

ce este corpul durere? pai dupa Eckhart Tolle corpul durere este o entitate semivie, un tipar reactiv mental emotional, care locuieste in mintea omului si se hraneste cu emotii.

fara sa scriu prea mult va voi da un link sa-l cititi despre manifestarile corpului, cum il identificati, cum conduce prin ganduri care devin fapte.

link

mintea care nu este prezenta, cade prada acestor tipare emotionale. corpul durere se hraneste in special cu emotii negative. o persoana care mereu are ceva de reprosat, mereu critica, mereu judeca, niciodata nu e bine, ci are ca credinta mereu va fi bine dar mai tarziu!, este posibil sa aiba corpul durere foarte bine infipt in minte. el exista si mai mic si mai mare fiecare va descoperi candva.

solutia e simpla, nu usoara. prezentul. fiti prezenti. cu gandurile, cu corpul.  portile sufidespre care am mai scris aici.  observatii despre cum respir acum.. de ce?

de ce fac asta? de ce spun asta acum? de ce gandesc asa despre?

oamenii imbraca apoi roluri care hranesc acest corp durere. aici e trist. aici este iluzia. roata de hamster in care alerga oamenii.

toate se leaga de frica de a nu fi alungati iar.  iar pe drum, unii raman in capcana drogului emotiei numita frica, care are ca loc acest corp durere, care cere mereu emotii ca frustrarile, tristetea, furia, deznadejdea,  niciodata nu e bine pornind de la trafic,  job, colegi, idei despre viata, scoli de transformare etc.

un alt lucru eliberator este ca odata ce acceptati ca exista corpul durere, ca observati acest obicei, tipar si il aduceti in atentia voastra el se dizolva ca ceata sub razele soarelui. odata ce il observati ii luati toata puterea, va fi chiar amuzant sa va vedeti anumite zvacnituri ale lui.  ati trecut deja peste cand veti rade privind incapoi si veti gandi ” uite ce faceam!” 🙂

fog and sun

Viata ca poveste – adevar

o viata de om este ca o plimbare in mall. multe magazine, iti poti cumpara haine, mancare, sa mergi la film, poti sa cunosti oameni noi, si tot asa.

situatia este urmatoarea… atunci cand ajungi cu lucrurile, prietenii la casa de marcat (finalul vietii) ti-se spune ca nimic din ce ai cumparat nu poti lua cu tine. toate trebuiesc lasate la mall. 🙂

cu ce pleaca omul din viata asta? voi ce credeti?

departures

Marea noastra lume mica

o demonstratie vizbila si de inteles pentru toata lumea.

universul normal din jurul nostru se bazeaza mult pe spectrul vizibil – organe de simt vazul/ochii

exista si alte frecvente pe care le percepem cu celelalte simturi, iar demonstratia urmatoare referitoare la vaz este aplicabila.

pe o scara cunoscuta, desi ea este deschisa, adica nu este una finala, ochiul uman percepe doar culorile ROGVAIV si combinatiile aferente.

cat inseamna ele pe spectrul cunoscut? priviti imaginea de mai jos

395px-Electromagnetic-Spectrum.svg

deci aveti scala cunoscuta, iar spectrul vizibil pentru oameni este acea sectiune unde scrie Visibile.

intrebarea este:

ce simturi ne lipsesc pentru a putea percepe si alte lumi?

daca am vedea si in spectrul infrared am putea descoperi fiinte care sunt perfect constiente, care la randul lor nu vad sectiunea de la noi, iar noi am fi “alieni” pentru ei.

ceva ma face sa cred insa ca noi avand o sectiune asa mica, suntem lipsiti de perceptia acelor lumi.

exista exercitii care ne pot duce dincolo de capacitatile pe care le avem. natura noastra este una extraordinara, trebuie insa sa alegem sa o folosim cu credinta.  avem un instrument mintea/constiinta care poate fi modelata sa perceapa universuri noi, multiversuri noi.

o propunere pe care o fac este citirea urmatoarelor informatii. rezultatele pentru vedere la distanta/calatorii la distanta, se ating in cca o saptamana, maxim doua. determinarea, intentia si credinta folosite, reduc acest timp.

http://research.obe4u.com/about-the-phase/   despre calatorii in afara corpului OOBE

http://research.obe4u.com/practical-guidebook/  ghid practic

mai cunoasteti si alte metode?

succes!

fly

De la Zgarie Branza la Zgarie Nori *

Un imparat avea un elefant, iar slujitorii trebuiau sa creasca elefantul roial pana la o anumita varsta cand putea fi incalecat. Elefantul a crescut, insa cand a venit vremea sa fie dresat, acesta nu se lasa in nici un chip. Panicati, slujitorii au intrebat pe batranul calugar al regatului ce puteau face, iar acesta le-a (ras)spus asa:

Mergeti de luati cea mai groasa funie pe care o gasiti si legati elefantul cu ea de cel mai gros copac! Apoi lasati-l acolo si intoarceti-va dupa cateva zile!

Si asa au facut. Legat, elefantul s-a zbatut in zadar pana a obosit si s-a plictisit. Dupa cateva zile nu a mai opus nici o forta. Putea fi dresat, si mai mult, putea fi lasat legat si de un tarus si tot statea in loc fara sa se zbata.

Aceasta pilda orientala vorbeste despre antrenarea mintii, care nu este altcineva decat elefantul din povestea noastra. Funia este vointa noastra cea groasa si rezistenta iar copacul este obiectul vointei.

Cand mintea va fi antrenata, vointa noastra va putea schimba orice obiect iar mintea va fi focusata acolo fara sa fie distrasa. De aceea, la inceputul antrenarii ei, obiectul atentiei trebuie sa fie cat mai mare, sa va tina interesul in loc pentru cat mai mult!

Pace intre voi!

* titlu este inspirat din conversatiile cu Il Separatio

Cel mai important vector / lucru din viata voastra – adevar

o oglinda magica voi face pentru voi, pentru cei care citesc si ajung calatori in Casa EVV.

veniti cu bagaje multe, fizice, mentale, emotionale si de caracter. soarta si destinul se invarte pentru toti desigur.

ati ajuns in Casa EVV.  nu e putin. si totusi mult. prea mult pentru unii/unele. e important de acum.  ori ori.

asemeni lui don Juan voi trage linie acum.  cine va citi mai departe va lasa in urma viata de pana acum. in ce fel nu pot spune. viata va decide. daca simti ca nu poti duce nu citi mai departe.

mergi si revin-o cand iti va fi vremea. iti urez viata buna.

drum inapoi

ai ajuns aici? vrei sa mergi mai departe?  sigur, sigur? promitem adevar, doar..

asa sa fie.

lasa tot ce stii la hotar. tot ce cunosti. goleste ceasca mintii. fi curat precum copii.  ochii limpezi. fara ganduri. esti unul/una. e suficient. e tot ce trebuie acum. paseste..

bine ai venit omule.   te cinstesc,

casa

aici in locul magic, numeste un lucru, cel mai important pentru tine. cel mai important lucru pentru tine. orice. UNUL. acel lucru strict necesar.  numeste unul, si scrie in foaie noua, hartie alba nescrisa..

ai ales, scris? pana la urmatorul pas mediteaza la portile sufi si la adevar

ai facut un pas important. urmeaza si altii.

matsu. (rabdare)

24sfgraal_2219925084

Zen, ceasca goala / roluri pline – adevar

curios cum exista maestri care si-au golit ceasca mintii, iar apoi cu ochii dupa ceasca altora, nu au bagat de seama ca a lor s-a umplut cu ceaiul vietii.

am mai spus si repet. a vedea Calea nu e totuna cu a merge pe Ea.

Nan-in, un maestru din epoca Meiji (1868-1912), a fost vizitat de un profesor universitar, care dorea să cunoască ce înseamnă filozofia Zen.
Nan-in îl servi cu ceai. A umplut ceaşca oaspetelui, dar a continuat să toarne. curgea ceaiul pe jos..
Profesorul îl privi mirat şi-i spuse:
– Ceaşca s-a umplut, nu mai încape nimic !
– Tu, ca şi această ceaşcă, eşti plin de părerile tale, de prejudecăţi. Cum să-ţi explic ce înseamnă Zen, dacă nu are unde să intre ? Goleşte-ţi întîi ceaşca!

acesta este un prim pas..

ea se umple, iar si iar… pana cand vei putea bea ceai dintr-o ceasca goala.  🙂

tea mic

sunteti norocosi, fie de ati intalnit un maestru care vede sau merge pe Cale.

nu va comparati cu ei. voi trebuie sa mergeti, nu maestrii vostri de la inceput. nu va impiedicati de prag. daca ei vad si nu pot sa faca ce spun nu inseamna ca voi nu puteti!

asa cum un maestru batran in varsta de 80 ani nu mai poate invinge un luptator tanar, asta nu inseamna ca sfaturile si invataturile lui nu sunt bune!

tu!. drumul tau e al tau! tu mergi, tu faci. responsabilitatea e a ta. accepta asta.

treaza e constiinta! discerneti bine.

a sti ca stii, a stii ca nu stii, a nu stii ca stii, a putea. ceasca ta cum este?

multumesc.

Drumul de la Idee la Concept

In acceptiunea celor mai multi oameni, intre Idee si Concept nu exista loc de diferente. Comoditatea intelectuala nu permite celor mai multi sa strabata logica simturilor, numita strident intre rafturile bibliotecilor, filozofie.

Dintre formele creative ale celor doi magnifici, Sufletul si Mintea, Ideea si Conceptul sunt odraslele cele dintai. Manifestarea lor creativa se desfasoara in poli diferiti, balansand un plan unde echilibrul devine normalitatea simturilor.

IDEEA – fiind creata cu totul de Suflet, este un edificiu al Luminii si al viului si este precum un pivot al jocului care salveaza si construieste in bucurie, si este descris de definitiv. Cand este constransa, se inchide si dispare si oricat ai ademeni-o, nu revine pana cand planul de desfasurare nu este curat.

CONCEPTUL – deriva din Minte, in general are de a face cu Intunericul si ce tine de fraiele acestuia. Nu confundati intunericul cu raul, nu-l credeti o forma sumbra de sfarsit. Conceput este rece, uneori principial – distant.

Ca exemplu, in antichitate prietenia era considerata o Idee care mergea pana la sacrificiu. Astazi este un Concept care permite relatii bazate pe interes individual fara asumari prea mari.

Totusi, daca veti arunca un ochi asupra unei idei preconcepute, veti intelege mai bine!

Shikin Haramitsu Daikomyo – in orice clipa putem deveni una cu S’tori!

Shikin Haramitsu Daikomyo – Din fiecare experienta si in orice clipa putem deveni una cu S’tori! intelesurile acestei fraze sunt multiple si adanci.

in orice clipa putem face clic, acel clic instantaneu care face legatura cu adevarul.

cand esti adevar, vezi adevarul in toti si toate. oricate vorbe mestesugite ar avea unii/unele, oricate daruri ti-ar aduce, oricat “adevarat” ar arata, vei vedea inauntrul lor. si vei stii ce sa faci.

un gand, o vorba, o imagine, un cuvant, un zambet… o adiere de vant, o raza de soare… poate aduce fericirea aceea…

in care soarele e tinut in palma…

me and sun

cate clipe au trecut de cand ai citit aceste cuvinte? 🙂

o clipa, o respiratie. (ai vazut soarele? fa imaginea mare.. )

fi treaz, fi constient. incepi de acum.

Shikin Haramitsu Daikomyo

“The Wisdom of the Four Hearts leads us to Enlightenment”
The ‘Four Hearts’ ( lit: Four Perspectives) are:
The Merciful Heart
– expresses love for everything
The Sincere Heart
– follows.what is right
The Attuned Heart
– follows the natural order of things
The Dedicated Heart
– holds to the chosen pursuit.

Shiken (four perspectives): is the sensation and the harmony perceived by the sense of hearing and heart.

Haramitsu (-in Sanskrit: Paramita): is Buddha’s Satori or a permanent state of spiritual awaking that transcends the limitations of life and death.

Daikomyo: is the ‘Great Komyo’ – the ‘big bright light’ of illumination – the light of your heart.

Cele 5

Sunt cinci teme majore ce presupun intrebari la care ratiunea nu poate raspunde in nivelul actual. De aceea, cei care vor sa se ridice deasupra lumii, isi pot incerca norocul.

  1. Esenta actuala a Universului (Cosmologia)
  2. Originea, felurile si legile cunoasterii (Epistemologia)
  3. Natura binelui si a fericirii (Etica si Eudemonologia)
  4. Natura frumosului (Estetica)
  5. Natura adevarului (Logica sau Dialectica)

Ultima forta

Nathaniel Philbrick:  ”Forțat să retrăiască trauma iar și iar, supraviețuitorul va descoperi forțe mult mai mari și ascunse care acționează prin intermediul acestui incident”.

Numim aceasta sansa lui Dumnezeu catre om. Omul traieste repetitiv, intreaga viata il urmareste circular, in cicluri evolutive. De aceea, ceea ce nu intelegem trebuie trait la infinit pana cand invatam sa deschidem usile, sa topim bratul incovoiat al lacatelor.

In general, trauma trezeste o frica interioara covarsitoare care se poate ascunde foarte bine pana in momentul declansarii.  Ceea ce desteapta frica insa, este memoria durerii. Intelegem astfel ca pasind indarat pe drumul cunoasterii, singura menita sa actioneze frica, este durerea.

Durerea este o emotie de baza care transcede nivelurile vibrationale ale campurilor, putand fi resimtita atat la nivel subtil, in suflet, cat si la nivel grosier (ca rezultanta a spargerii campurilor protectoare), adica afectarea substantei sau a carnii in contextul fizicului.

Se poate observa ca durerea are urmatoarele triggere:

  1. Presiunea
  2. Descoperirea, dezvelirea sau decojirea
  1. Presiunea ca trigger pentru durere

Caracterul unui om este calculat prin prisma a patru aspecte diferite, care prin impulsurile lor, trezesc presiunea interioara ce hraneste si transforma durerea. Aceste patru aspecte sunt:

  1. Corpul
  2. Mintea (facultatea conceptelor – vezi AICI)
  3. Sufletul (facultatea ideilor)
  4. Constiinta

Fiecare dintre aceste elemente care gestioneaza fiinta umana intr-un fel sau altul, are afectul propriu care actioneaza numai si numai in directia lui de influenta, cauzand miscarea formelor de fond in ceea ce le priveste.

Acum, sa ne imaginam ca aceste afecte sunt impreuna eliberate pe o perceptie gresita, cand toate pragurile par sa se ridice mai solid decat oricand altcandva. Toate impreuna vor lucra la un preconcept si vor destabiliza spiritul de pe calea sa. Se va produce o presiune interna care, pe masura ce ia proportii, genereaza durere. De tinut minte ca durerea, ca si frica, este o emotie; in speta, vorbim despre energie imprimata cu informatie, deci poate fi manipulata!

Afectele:

A. Senzualitatea; B. Egoismul; C. Iubirea; D. Sensul datoriei

 2. Descoperirea, dezvelirea sau decojirea

Daca va amintiti, spuneam ca durerea are doua triggere. Unul este presiunea, celalalt este ruperea campurilor de protectie.

Campurile de protectie se refera la protectia spiritului, in genere. Sufletul este protejat de catre spirit. Slabeste spiritul, se ajunge la suflet.

Este necesar sa cunoastem ca aceste campuri sunt o proiectie a chakrelor. Fiecare chakra emite energie de forma unui camp care inveleste corpul. Fiind 7 chakre, spiritul este infasurat in 7 campuri de protectie. Cu cat se patrunde in campuri mai adanc, cu atat durerea este mai mare.

Este usor de observat ca spiritul poate fi redirectionat in corp, precum apa intr-un recipient. Acest transfer al partilor de spirit poate fi facut la nivel spiritual, fizic dar si mecanic insa numai pentru timp limitat.

Atentie! Matricea spiritului ramane intotdeauna aceeasi, din cate cunoastem. Campurile sunt cele care pot fi modificate.

La nivel spiritual

Personajul principal din filmul Kung Fu, a spus la un moment dat (citez din memorie):”Fii una cu durerea si durerea nu te va mai atinge“. Mi-au trebuit ani de zile sa inteleg ce inseamna cu adevarat. Inseamna ca daruindu-te durerii, dizolvi teama. Fara teama, durerea tinde sa se stinga si se pierde. Apoi, pana la stramutarea bucatilor de spirit dintr-o parte in alta, este doar tehnica. Teama, in general, creste in intensitate prin prisma vizualului si a auditivului.

La nivel fizic

Spiritul se retrage din calea frigului. Degeratul este exemplul cel mai la indemana. El face ca bucati din spirit sa se retraga din partea corpului. Un alt exemplu este faptul ca o durere dispare in cazul in care se pune gheata pe rana. Pentru ca daca nu exista bucata de spirit, nu are ce sa doara.

Mecanic

Aici intra manipularea centrilor nervosi “responsabili cu durerea”. Presopunctura, acupunctura, hipnoza si anestezia ii cunoaste cel mai bine.

Inactivare si stimulare

Despre inactivare

Povestea cu chakrele este mai complicata decat credeti pentru ca ele apartin de fiecare corp subtil in parte. Astfel, dupa moarte, spiritul petrece mai multe praguri prin care iese de sub influenta acestor corpuri.

Primul prag este cel care tine 3 zile de la moartea corpului fizic, atunci cand se pastreaza corpul neinsufletit neingropat. In aceste zile, chakra radacinii se stinge, astfel incat impamantarea ajunge nula. Practic, instinctele de supravietuire devin amorfe, amortite, adormite. Corpul subtil sau campul de protectie emis de chakra, dispare.

Al doilea prag il reprezinta cel de 40 zile, cand se anihileaza puterea chakrei sexului (atasamentele) si odata cu ea corpul aferent emisiei ei. De aceea, se recomanda ca timp de 40 zile de la inmormantare sa nu se mearga la locul ingroparii. Aceste praguri le are credinta bisericeasca (m-am ferit sa folosesc termenul de biserica ortodoxa) pentru ca informatiile sunt vechi. Este motivul pentru care initiatii promoveaza ideea de a-ti trage vitalitatea in cap, la moarte. Astfel, se pastreaza memoria, cea care este inmagazinata in tot corpul, pana la urma. De asemeni, acesta este temeiul pentru care biserica nu accepta incinerarea: se ard toate campurile deodata si spiritul nu poate fi unul pregatit.

Intrebarea de final este daca chakrele se dizolva si ele odata cu campurile sau raman un mecanism inactiv al identitatii fiecarui spirit in parte. Daca acest mecanism ramane pasiv pana la o noua incorporare cand chakrele se activeaza pentru inca o data, in concordanta cu faptele si evolutia din viata anterioara. Caci daca este asa, s-ar putea ca pe cer sa vedem chakre in loc de stele, active sau pasive. S-ar putea ca un sistem ceresc de stele sa fie un organism eteric, si poate asa au capatat nume constelatiile.

Despre stimulare

Unul din cele mai bune exercitii de stimulare si intarire a chakrelor este frecarea fizica, cu mainile, in sens circular invers acelor de ceasornic. Acest lucru revitalizeaza nucleul ei si o face foarte, foarte activa, fortificand in acest fel si campurile de protectie care reprezinta armura in caz de atacuri spirituale.

Exista, de asemeni, si procedeul de stimulare prin bataie. Spre exemplu, activarea la maxim a chakrelor palmelor se face prin bataie a palmelor, una de alta, de 3 ori (nu intrebati de ce de 3 ori pentru ca nu vom sti sa raspundem).

Activare si inactivare

Am vorbit in articolul precedent despre inactivarea chakrelor, si implicit a campurilor de protectie (sau corpuri subtile), la moarte.

Pe acelasi precept activarea chakrelor la nastere formeaza corpurile subtile de protectie, doar ca in sens invers fata de procesul inactivarii. Adica, mai intai de toate se activeaza chakra coroana, legatura cu Infinitul, apoi chakra celui de-al treilea ochi care are legatura cu constientizarea de sine (a nu se confunda cu cel de-al treilea ochi in sine) si tot asa va invitam sa parcurgeti singuri drumul chakrelor pentru a intelege ce ati simtit cand ati fost feti.

Despre inactivarea chakrelor in timpul vietii fizice, aceasta se produce in general in momente care afecteaza grav buna vietuire a organismului fizic dar si a celui eteric. Daca vom lua exemplul inghetului, care elibereaza spiritul din materie asa cum am discutat in articolele inainte mergatoare acestuia, vom observa ca frigul dezactiveaza una din chakrele cele mai importante, campul de protectie dispare, sistemul intra in shut-down si intervine somnolenta. Somnolenta promite iesirea spiritului din corp pentru ca nu mai exista corp subtil de protectie. Daca iese si sufletul, avem de-a face cu moartea.

Acelasi lucru in cazul opozit al caldurii. Produce lesin, chakra devine inactiva. Despre care chakra este vorba, va indemnam sa va dati seama singuri.

Este un lucru pe care rusii il exerseaza foarte bine: fie sauna dusa in extrem, fie baile in copca. Activare si inactivare.

Limba in abstracto

Hașdeu a vorbit sus și tare că nu se poate da o definiție ușoară limbii, iar asta tocmai din cauza faptului că este în același timp o rădăcină a sufletului cât și o tulpină a minții.

Printre alte categorisiri nișate, se oprește asupra celor două originale (și nu a celor artificiale), îndeobște, și le numește in abstracto și in concreto.

Prima este o manifestare vocală nativă a sufletului.

Cea de-a doua este dialectul (adică limbile Pământului).

Limba in abstracto, pe care o vorbesc toți oamenii (indiferent de vârstă, rasă, religie) dar și toate viețuitoarele, este concepută cu sufletul și manifestată prin sunete. Are urmatoarea formulă a facerii ei:

Son < confuz+ simțire > Suflet

Son < confuz-articulat + simțire – cugetare > Suflet

Son < articulat + cugetare > Suflet

Confuz, confuz-articulat, articulat + simțire, simțire-cugetare, cugetare = Limba

Urmând raționamentul de mai sus, cuprindem cu mintea mai ușor ce se află în spatele poveștii Turnului Babel prin încrucișarea limbilor. Oamenii au trecut de la cugetare la simțire și nu de la articulare la confuz.

Dumnezeu nu numai ca nu e rău, dar este cu totul mai deștept decât suma tuturor religiilor într-o paranteză și ridicate la orice putere!

La un etaj superior al memoriei

Este foarte interesant că memoria este strâns legată de rezonanţă. Dacă, însă, aceste graniţe sunt încălcate, memoria devine selectivă.

Se vehiculează că singurele emoţii adevărate sunt frica şi iubirea, ele singure dau energia de a merge mai departe. Cumva, nu se înţelege că frica scoate şi ea, într-adevăr, din tipare şi relevă lumea în afara legilor sociale, însă acest gen de energie devine distructivă dacă este accesată în mod constant, repetitiv.

Rezonanţa memoriei se referă îndeosebi la o relaţie monotonă şi liniară după care se desfăşoară cursul vieţii. Un simplu ton acut sau jos, fie că vorbim despre voce, fie că vorbim despre evenimente ale vieţii, face ca memoria să le selecteze diferit, să le facă accesibile mult mai acurat şi rapid.

Aceasta este tehnica pe care o folosesc marile religii ale lumii. Cântarea rugăciunilor nu este o întâmplare sau un caraghioslâc (vorba turcului), ci un lucru foarte bine gândit. De aceea, cei care compun muzică religioasă cunosc anumite legi ale Memoriei Universale aka Matricea Vieţii.

Nu mai departe celebrul Gurdjief cunoscuse călugări care foloseau cântece în auzul cărora creşteau plantele văzând cu ochii.

Aşadar, dacă vreţi să ţineţi minte ora unui meeting important, cântaţi datele pe înalte! Zâmbesc.

Istoria evolutiei

Evoluţia unui om nu constă în sclipire, ci în rază. Coborâm şi ne ridicăm pe-o rază, precum Luceafărul lui Eminescu.

Imaginaţi-vă că traiectul omului pe calea sa este cel al unei raze într-un cerc. Şi poetic, şi matematic în acelaşi timp. Omul este prins de centrul său, nucleul evolutiv. Oriunde ar merge el, întotdeauna va exista centrul de echilibru. Să nu uitaţi asta!

Evoluţia omului se face în mai multe cadrane, în funcţie de distanţa parcursă faţă de punctul zero de plecare. În geometrie, există 6 tipuri de unghiuri, iar ele capătă măsură astfel:

Unghiul NUL = unghiul de 0 grade (cu laturile una peste alta)
Unghiul ASCUŢIT = unghiul cuprins între 0 şi 90 grade
Unghiul DREPT = unghiul de 90 grade
Unghiul OBTUZ = unghiul mai mare de 90 grade şi mai mic de 180 grade
Unghiul ALUNGIT = unghiul de 180 grade (cu laturile una în prelungirea celeilalte)
Unghiul REFLEX = unghiuri cu mai mult de 180 grade

Cele de mai sus sunt cele 6 stadii de evoluţie ale omului. Nu toţi oamenii ajung în toate cele 6 etape ale evoluţiei. Unii se opresc, alţii se pierd pe drum. Iată-le:

Omul NUL = este omul care a rămas la stadiul de emoţie primară
Omul ASCUŢIT = este omul care a început să evolueze şi care are o atitudine uşor invazivă. Crede că ştie cel mai bine lucrurile. Acesta este omul citit dar fără experienţă a vieţii.
Omul DREPT = este omul care a evoluat suficient cât să poată avea coloana vertebrală conform cu crezurile sale. Uneori preferă să rămână observator şi să nu se implice în legile lumii. Este omul peste care viaţa a aşternut experienţă.
Omul OBTUZ = este omul care a trecut de pragul de observator şi începe să se implice. Uneori dă greş, însă mizează pe judecata lui. Acesta este omul ambiţios, cu minte obtuză dar care începe să simtă calea şi se opune oricărei judecăţi din afară care l-ar putea destabiliza.
Omul ALUNGIT = este omul ajuns în rădăcina Mesianismului. Simte lumea din jur ca pe o prelungire a propriei fiinţe. Este omul care începe să înveţe suferinţă în adevăratul ei termen şi să o simtă împrejurul său.
Omul REFLEX = este omul care a asimilat toate stadiile de evoluţie. Este omul care a reuşit să se ridice desupra tuturor emoţiilor. Are puterea să cunoască lucrurile dinainte ca acestea să se întâmple. Poate vindeca din reflex. Este conectat permanent la sursa de informaţie Universală a pragului său iar dorinţele sale sunt comenzi date către materie.

Santinela minții

Despre transferul de energie permutată s-a mai vorbit pe ‘ici, pe ‘colo. Este bine cunoscut procedeul prin care un subiect 1 poate ţine post pentru un subiect 2, influenţând vibraţia celui din urmă. Nu ştiu dacă acest lucru este dovedit ştiinţific, dar să fim serioşi, nici formarea sistemului Solar nu este o dovadă clară ce ţine de principii solide ale unor cercetări cu abordare holistică, ci doar o supoziţie de calcule şi observaţii în care cred mai toţi oamenii planetei pentru că așa este pulsul.

Un alt exemplu de energie permutată este cazul energiei sexuale în cazul masturbării. În momentul actului sexual nesincer (să-l numim), dacă focusul se pune pe un subiect anume, se preia din energia sa. Astfel, se satisface dorința de a avea contact sexual (cu respectivul) prin simpla manifestare a energiilor la nivel superior-astral.

Revenind la tema noastră, din acceași gamă a transferului de energie, poate fi socotit ca o ramură separată dar cumva aparţinând aceluiaşi trunchi formator, prelungirea karmei.

Prelungirea karmei este un mic secret care permite prelungirea vieţii. Desigur se pune problema dacă reuşeşti să duci la bun sfârşit tot ceea ce ai avut de făcut până în momentul final în care invoci planul. Şi ce greutate mai mare decât să pricepi ceva nevăzut în a cărui existenţă nu eşti sigur dacă să crezi sau nu, deşi mai toate dovezile înclină să o susţină? Mă refer aici la karmă și nu la Dumnezeu! Zâmbesc.

Prelungirea karmei are sinonim în Reiki termenul de prelungire a misiunii personale. Nu este o chestiune simplă, cu atât mai mult cu cât forţezi Universul să recalculeze întregi cicluri.

Pentru final vă propun un exerciţiu de imaginaţie uşor incomod: preluarea karmei. Este o metodă prin care, asemeni postului, creezi un traseu artificial pentru manifestarea şi transferul energiei. Personal, nu cred să fie posibil un transfer integral şi pe termen îndelungat, dar niciodată nu se ştie.

Aşadar, te-ai lăsa suit pe o cruce pentru altcineva? Se numeşte sacrificiu şi este socotit la mare preţ în forumurile înalte.

Subiectul concursului Academiei de Științe morale din 1855 (Franța)

După atâta timp petrecut împreună, ne-am gândit că ne-ar prinde bine un examen, și nu unul oarecare. Pentru că nu, ne va pune în funcțiune toate simțurile rațiunii. Vă propunem să chibzuiți cu multă băgare de seamă, pentru că cele întrebări pe care le vom avea nu sunt simple discuții de blog, ci o sursă indiscutabil valoroasă.

Nu vă dați în lături de a posta în secțiunea comentarii răspunsurile și argumentările voastre. În finalul articolului, pentru a veni în ajutorul tuturor, vă încurajăm să votați răspunsul pe care îl considerați corect în poll-ul pe care îl vom face (TEORIA SUFLETULUI). Acest vot, majoritar (cel mai probabil), va aduce greutatea răspunsului și argumentațiilor din cadrul subiectelor.

Subiectul numărul 1

Care sunt facultățile sufletului care subzistă ori sunt suspendate sau considerabil modificate în timpul somnului?

Subiectul numărul 2

Care este diferența esențială dintre a visa și a gândi?

Vă invităm să votați chiar dacă nu doriți să comentați vreun subiect.

Medium precis, medium perfect
În Protocoalele ședintelor de spiritism ale lui Hașdeu, Iulia Hașdeu (fiica) transmite de dincolo că există 2 tipuri de mediumi:
1. Medium precis
2. Medium perfect
În cazul primului, în fenomenul cunoscut astăzi drept channeling, spiritul ocupă doar un lob cerebral al mediumului, astfel încât creierul este coordonat în același timp de spirit și medium. Mișcările de mână care implică scrisul unei persoane decedate, prin channeling, se încadrează aici.
În cel de-al doilea caz, mediumul permite spiritului preluarea întregului creier, iar aici intră toți acei mediumi care nu își amintesc absolut nimic și nici nu pot controla propriul corpul pe parcursul unei ședințe. Se vorbește despre acești mediumi că sunt cu mult mai avansați, iar când permit preluarea creierului, ei inșiși pleacă undeva departe.
De bună voie și nesilit de nimeni

Ajung constant la concluzia că pentru a fi în echilibru, trebuie să atingi o stare de acceptare. Cu tine însuți, cu Universul, dar mai ales cu destinul tău.

Practic, trebuie să iei totul așa cum vine. În caz contrar apar angoasele, frământările, posibil eșecurile sau frustrările, apare sentimentul de dependență față de o forță nebănuită și inimaginabil de puternică. Cu alte cuvinte, totul se sfârșește într-o rugă și într-o acceptare.

Dacă însă vei decide să treci acest prag al emoției, vei vedea că angoasele încep să se răspândească pe termen lung. Intră în acțiune rațiunea, se loghează la toate sursele pe care le-ai accesat vreodată pentru a găsi răspunsul corect (sau favorabil) despre ceea ce te macină: accept sau nu accept Destinul?

Mergând mai departe pe firul rațiunii, ajungi să înțelegi prin comparație că dacă Dumnezeu îți cere să accepți totul așa cum vine, înseamnă că acest fenoment este de o importanță covârșitoare. Pentru tine, pentru Dumnezeu? Pentru amândoi?

Am spun mai sus prin comparație întrucât Dumnezeu pretinde prin cei care îi fac lobby că știe orice început și orice sfârșit. Adică, în practică, cunoaște în amărunt destinul unui om. Cu toate acestea, Providența are nevoie ca tu să trăiești acest destin, nu se mulțumește ca El să-l cunoască pe de rost. Deci cheia principală (căci sunt mai multe chei) stă în a desfășura activitate. Acțiunea este identică cu a unui albinar care, deși știe ce urmează să se întâmple prin activitatea albinelor, are nevoie ca acestea să urmeze strict viața lor de zi cu zi dar mai ales să accepte toate modificările pe care el le aduce în stup: fie că mărește stupul, fie că aduce o regină nouă, fie că protejează cutia stupului sau o curăță de microbi, și tot așa. Scopul final al albinarului este, desigur, mierea.

Atenție, deci, Dumnezeu este un personaj al acțiunii și nu un teoretician. Aici intră partea de marketing. Rămâne să ne gândim, dimineața la cafea, care este mierea noastră.

Când Demonul nu vede

Am citit de curând o frază foarte greu de înțeles, tocmai pentru că esența ei este atât de simplă. Este scrisă în cărțile lui Argeșanu și zice așa:

Demonul nu are noțiunea de bine sau rău, el este îndreptat spre rău, are binele inversat.

Acest “are binele inversat” este singura șansă a unui demon de a se izbăvi. Spune Argeșanu că Intelectul este tărâmul Demonului, dar nu sunt de acord cu el. Intelectul este arena unde intri în luptă cu Demonul. O luptă corp la corp. Iar nivelul său îl determină pe al tău, pentru că duritatea unui lanț este dată de veriga sa cea mai slabă. Să nu uitați asta, pentru că reciproca acestei teze vă va aduce salvare.

Manifestarea Credinței nu înseamnă blocarea Intelectului, înseamnă echilibrarea lui. De aceea, uneori este bine să crezi fără să cercetezi, iar alteori nu. Dar să fii sigur că atunci când nu vei cerceta îți vei pune soarta în mâinile cui trebuie.

Acum, să vedem cum are demonul binele inversat și de ce nu distinge binele de rău. Eu m-am aflat în situațiile astea și pot spune că linia care te ține de partea bună a prăpastiei este atât de subțire, încât doar experiența anterioară sau un om ales te pot salva.

Imaginați-vă că sunteți o persoană care vine dintr-o familie de sânge nobil, educată în spiritul principialității. Toți strămoșii tăi care au adunat cele mai bune, dar și cele mai grele experiențe, ți le-au lăsat ție moștenire prin sânge. Și te trezești stăpânul unui adevăr simplu în ochii tăi Totul are sens, totul se așază. Înțelegi cum ar putea fi lumea mai bună. Dar lumea nu vrea să fie mai bună decât la nivel teoretic. Oamenii sunt slabi, cad, înșală, poartă în ei slăbiciunile lor și pe ale înaintașilor lor. Și atunci tu, cu moștenirea măreață, te apuci să educi, să vindeci, să inspiri, să speri, să îți dorești. Și o vreme merge, sau poate nici o vreme, și începi să fii îngropat în aberații, dus cu vorba, mințit, batjocorit, ținut într-o apă călduță cu care nu ești obișnuit, slăbiciuni care simți că te sufocă. Oamenii pierd controlul când le este năruit tot ce ai construit. Și când nu mai ai aer și puteri, umbra din tine iese la suprafață. Doar pentru simplul fapt că ți-ai îndreptat atenția în altă parte. Atenția este cheia echilibrului.

Și puterea ta începe să se transforme într-o autoritate agresivă. Începi tu însuți să te transformi și să pierzi echilibrul. Adevărul începe să pălească, Universul nu te mai ascultă. Adevărul începe să se dividă în proiecții ale sale, și tot ce îți rămâne de făcut este să te prinzi de aceste felii de adevăr și să le proclami drept adevărul suprem și unic. Căci fără el resetezi multe.

În acel moment nu mai ești tu cel care comandă. Este o umbră a ta care ți-a transformat sufletul. Tu crezi că faci bine, deși începi să rănești, să dezamăgești, să insufli teamă. Pentru că tocmai ți s-a inversat binele.

Aureola. Curățarea câmpului mental?

Nimeni nu a știut vreodată să explice clar ce înseamnă aureola și de unde vine ideea de a desena aureolă sfinților și mai ales lui Dumnezeu.

Orice căutare despre ea duce mai devreme sau mai târziu la ideea de a arăta în picturi glorificarea anumitor sfinți. Se spune ca această tehnică a derivat din încoronarea cu lauri a învingătorilor din perioada antichității de la romani sau greci. Este adevărat că Dafinul are numele său de Laurul Nobilis, iar termenul de aureolă sau chiar aură (vorbim strict de termenul românesc care nu este poporan, ci a fost adoptat poetic în secolele XVII – XIX, cu sensul de boare (aură ro. = boare). Hașdeu atrage atenția că deși pare etimologic să vină din aur, de fapt el se trage din laur.

Acum, înnobilarea capului ar trebui să ne atragă atenția asupra unor caracteristici ce țin de atribuțiile capului, respectiv acele virtuți ale eroilor din trecut care se remarcau îndeobște prin calitățile intelectuale (acele dibăcii de a se descurca). Zilele trecute mi-am dat seama ca aceste aureole din mediul religios au șanse foarte mari să reprezinte câmpul mental. Această idee mi-a venit tocmai din considerentul că în meditația de dizolvare a câmpului mental, aceasta arată fix ca un nimb doar că se află în poziție orizontală, concentrică în jurul capului. Și acum vine întrebarea dacă nu cumva nimbul sau aureola (care sunt întotdeauna din aur), nu reprezintă de fapt aurul alchimic al transformării intelectuale.

În astral, la nivel vizual, câmpul mental este format din multe cercuri concentrice poziționate în jurul capului (vezi pe larg aici). Pe aceste cercuri gravitează elemente (sau “programe”) după care ne ghidăm viața în mod inconștient. Este vorba de temeri, frici, anxietăți, frustrări, regrete etc. Efectiv, tot ceea ce începe a se forma și a rămâne inconștient în memoria unui om din momentul în care conștiința sa începe să capete conținut … “organic”. Dizolvarea acestor elemente duce la curățarea câmpului mental, practic la ieșirea din zona de frici. Iar această eliberare aduce cu sine lumina, un nimb curățit, fără alte cercuri. Prin urmare, un câmp curat 100% este o aureolă. Probabil comunicarea la nivel divin se face prin intermediul câmpului mental, care în lipsa unor elemente perturbatoare în componența sa, permite mesajului să ajungă netrunchiat și la adevărata sa valoare, fără filtre omenești bazate pe frici și anxietăți.

✔️ Acum, aureola lui Dumnezeu este întotdeauna reprezentată printr-un triunghi, iar asta arată că Divinitatea are un câmp mental diferit de al oamenilor. Pentru a crea un Univers, cu toate ale sale, trebuie să fii altfel decât suntem noi. Iar aici este foarte greu de pătruns. Dar este bine de știut cum arată.

✔️ O altă aureolă deosebită, și despre care nu a scris nimeni, este aureola copiilor cu vârsta de până la 2-3 ani. Aceasta, deși este circulară, nu este perfect rotundă, ci seamănă incredibil de mult cu cea a Sfintei Mame (în religie, Fecioara Maria), un nimb rotund cu raze care ies în exterior. Aceste raze din câmpul mental reprezintă dorința de cunoaștere, procesul de evoluție în cunoaștere, sau pe acolo. Când copiii vor ajunge la o suprasaturație în cunoaștere, atunci limitările umane le vor rotunji aureola și adăuga și alte cercuri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: