Exercitiu de echilibrare a personalitatii

A existat tendinta sa folosim cuvintele ego si alter-ego, insa credem, cu desavarsita sinceritate, ca personalitatea este un prag suficient de confortabil incat sa ne oprim asupra ei, ea insasi cuprinzand subfragmente ale psihicului precum cele pomenite mai la deal.

Afectarea ego-ului a luat fiinta odata cu oglindirea personalitatii, cei mai multi cazand prada celui mai mare dusman al umanitatii: comparatia cu ceilalti. Mutilarea personalitatilor a dus la rezultate atat de lesne de observat in oricare perioada a istoriei oamenilor. Prin antiteza, stim ca ego-ul poate fi echilibrat doar prin comparatie cu sinele insuti pe toate treptele de timp parcurse. Doar atat si altfel nu!

Exercitiu de echilibrare a personalitatii:

Va invitam ca pe parcursul unei luni calendaristice sa renuntati la a va mai privi in vreo oglinda. Nimic care sa reflecte propria voastra imagine. Timp de o luna de zile, adaptati-va viata astfel incat sa nu aruncati nici macar o singura privire in oglinda asupra voastra. Imbracati-va, pieptanati-va, aranjati-va, examaniti-va cu proprii vostri ochi, acesti ochi carora Dumnezeu nu le-a dat posibilitatea de a se vedea pe ei insisi si aparatul ce-i sustine!

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on August 3, 2015, in Dojo-ul, Exercitii and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: