Dojo-ul

Dojo-ul

REIKI

Cand imi inteleg inamicul suficient de bine cat sa-l infrang, in acel moment, incep sa-l iubesc.” A.E. Wiggin

Notiuni generale in Reiki

N-am stiut exact cum sa pun in pagina cuvinte alese aduse sistemului de vindecare Reiki, pentru ca sunt foarte multe carti cu tematica. Despre internet, nu mai amintesc macar. Totusi, acestea sunt doar lucrurile de la suprafata. Pentru ca adevarata vindecare o inveti stand fata in fata cu bolnavul sau cu cel care iti cere evolutia lui si responsabilitatea te apasa. Desigur, poti inventa orice raspuns pentru neputinta ta, un om disperat ar crede orice i s-ar spune legat de o speranta a sa.

Cel mai mare merit pe care il are Reiki este faptul ca invata oamenii sa se vindece singuri, fara artificii. Si alte sisteme fac asta, insa Reiki a fost singurul maleabil care a permis adaptarea si upgrade-ul sau in sistemul actual social. Cred ca nu exista latura a vindecarii care sa nu se intrepatruda cu el, incepand de la temele religioase, trecand prin psihologie, radiestezie, terapii alternative si altele.

Totusi, Reiki spune ca nu poti deveni un practician fara initieri luate de la un maestru Reiki. Buba cu maestrii este ca ei se subimpart in clase de evolutie, vindecare si profesanti si fiecare din ei e bun pe partea lui. Maiestria in Reiki nu se ia prin teste date, ci prin initieri platite. Se poate si fara initieri? Eu cred ca orice se poate, desigur limitat de conditii universal valabile.

Ce m-a atras pe mine in Reiki? Scanarea. Mi se pare cu totul deosebit sa simti in palme emotiile si sentimentele cuiva, fie ele in echilibru sau nu. Sa simti senzatii neinventate de vocabularul uman. Apoi apar simbolurile-chei si restul devine o negociere continua.

Cine este Umbra?

Toate lumile inconjuratoare se dezvolta pe baza uneia si aceleiasi matrice, ceea ce face posibila intelegerea legilor si manifestarilor tuturor nivelelor de evolutie. Esenta este aceeasi, substanta este diferita. A nu se face confuzia intre Umbra si Intuneric. Umbra exista doar pentru ca exista Lumina.

Secretul Umbrei este ca datorita ei putem evolua constienti. Poate v-ati pus intrebarea de ce lasa Dumnezeu sa existe partea intunecata. Acesta este raspunsul: pentru a evolua constient. De ce lasi un copil sa se ridice singur cand cade? Pentru ca odata cu evenimentul vine un set cat mai complex de informatii (echilibru, atentie, durere, orientare etc)

Cei mai multi oameni au tendinta de a isi sufoca Umbra, de a o ascunde, de a se rusina de ea, de a o ucide. Chiar umbrele celorlalti ne fac sa ne indepartam de ei. Poate si prin rezonanta. Va spun ca este gresit. Umbra trebuie tratata ca un portelan. Pentru ca in ea zac ascunse comorile neslefuite. Paradoxal, nu? Iar maestrii Reiki ne spun sa ne limitam contactul cu energiile negative in loc sa ne invete cum sa le transformam.

Iata care sunt pasii pentru aducerea Umbrei in echilibru. Avertizam ca, atunci cand un obiect este adus cat mai aproape de lumina, forta umbrei sale creste la capacitate maxima! De aceea trebuie sa fiti constienti de faptul ca puterea vine la pachet cu responsabilitatea. In prezenta luminii maxime, umbra se estompeaza cu desavarsire. Doar ca ea nu dispare, asa cum s-ar crede, ci se transforma. Poate deveni un aliat de nadejde. Iesirea din sfera luminii duce din nou la aparitia ei.

1. Constientizarea Umbrei, in speta a dezechilibrelor induse de catre ea.

2. Asumarea ei si a efectelor sale.

3. Incetarea de a o hartui.

4. Stoparea alimentarii Umbrei. Aceasta se face prin monitorizarea emotiilor.

5. Transformarea Umbrei in Lumina. Aici intra in scena sentimentele. Reiki trateaza umbra ca entitate in sine, adica ii da corp imaginativ si trateaza cu el in meditatii specifice.

Adancul este unic

Se spune ca in trecutul cel mai indepartat nu ar fi existat antonime. Se spune ca in trecutul indepartat oamenii ar fi exprimat opusii prin acelasi cuvant: tare-slab, urat-frumos, bun-rau s.a.m.d. Cum sa fie posibil acest lucru?

Daca va spun sa nu va ganditi la elefant, care este primul lucru la care va ganditi?

Sediul loialitatii

Loialitatea. Ar trebui sa ne cutremuram cand folosim cuvantul asta pentru ca este unul din primele cuvinte TRAITE in existenta planetei asteia. Loialitatea a devenit o actiune dezasamblata prin faptul ca este ceruta de cei care nu dau dovada de ea si este de asteptat ca fiind normala pentru cei care o au. Este un caz clasic pana la urma!

Se spune ca sediul loialitatii se afla in mana dreapta, acesta fiind motivul pentru care atunci cand strangi mana cuiva, aceasta este mana dreapta. Probabil ca si sarutatul mainii drepte a imparatilor, a papilor, a conducatorilor in general, a femeilor vizeaza tot acest aspect. Este putin probabil ca in trecut oamenii sa fi dat mana intre ei cand se salutau, asa cum fac barbatii zilelor noastre. Cred ca era mai mult un gest ritualic, de genul “batem palma”.

Ne intrebam daca nu cumva si genunchiul drept aplecat se leaga pe alocuri de aceasta presupunere. In traditia japoneza, plecatul genunchiului drept are o insemnatate diferita fata de plecatul celui stang. Poate scapam de orice dubiu stand in ambii genunchi sau poate deloc.

Sa nu regreti!

In viata e bine sa faci ceea ce vrei, ca sa nu regreti mai tarziu.

Cand alegi ceea ce vrei este bine sa cumpanesti, ca sa nu regreti mai tarziu.

Cand ai ales ceea ce vrei, mergi pana la capat, oriunde s-ar opri acel capat.

Cand ai ajuns la capat si nu este ceea ce ai cautat, sa nu regreti, pentru ca ai fost pionierul propriei tale cai! Asta te va intari si te va asigura de increderea ta in tine.

Binele total a existat o singura data in lumea asta, la inceputul ei.

Binele total va mai exista o singura data in lumea asta, la sfarsitul ei.

Mergeti in lume si faceti bine, caci binele sta ascuns in fiecare fiinta!

Sa nu va rusinati de binele pe care il faceti, pentru ca lumea va va privi stramb! Dar nu e vina ei totala, oamenii sunt slabi si pot fi influentati.

Sa va ganditi ca la sfarsit veti da ochii cu Dumnezeu! Sa nu va fie rusine de voi atunci!

Fiti cautatori! Daca nu sunteti inca, obisnuiti-va cu ideea ca veti fi!

Cum invingem temerile?

Ce-ati spune daca secretul este sa va plimbati prin parc si gata cu ele? Ar fi simplu. Si este.

In urma cu ceva vreme am propus un exercitiu referitor la invingerea temerilor. Doar ca atunci nu dadusem cheia lui de dezlegare si imi pare ca multi din cei care l-au citit nu l-au inteles. De facut, cred ca si mai putini.

Spuneam, pe atunci, ca obisnuiam sa parcurg distante mari cu ochii inchisi, numarand pasii. Distante mari insemnau reprize reluate la nesfarsit. Nu am depasit niciodata treizeci si sase de pasi legati fara sa deschid ochii. Desi de cele mai multe ori aleea pe care alegeam sa merg era dreapta, sfarseam prin a cadea victima diferitelor temeri (de la a cadea in apa lacului, pana la posibilitatea de a da in vreun sant, de a aparea cineva care m-ar fi privit ca pe un nebun si tot asa).

De fapt, tema principala a acestui exercitiu este chiar paralela cu viata pe care ne-o parcurgem.

Cand suntem constienti vedem in fata noastra un drum pe care il planificam voluntar sau involuntar si il perfectionam in detalii care sa ne conduca prin pozitionarea lor pana la capatul lui. Ne luam repere, intuim posibilele greutati dar si rezolvarea lor. Apoi, dupa o vreme, ca si cum am inchide ochii incepem sa ne domolim avantul, sa ne temem din diverse motive si in final sa ametim. Ne imaginam fie ca drumul ar coti brusc la stanga sau la dreapta (desi el nu o face si stim asta sigur), fie ca ne-ar iesi oameni in cale care ne-ar privi suspect pentru alegerea noastra (desi la inceput nu ne-a pasat), fie ca, fie ca, fie ca. Si astfel, amanam la nesfarsit parcurgerea unui drum, reluand pasi legati in mod repetitiv in speranta ca vreodata vom fi suficient de curajosi sa ducem totul pana la capat.

Cum invingi temerile? Zambesc. Prin daruire.

Despre asta este exercitiul!

Formarea temerilor

Temerile nu sunt altceva decat emotii, astfel incat, odata petrecut termenul lor de actiune, se disperseaza si dispar.

Ca orice emotie, formarea lor are la baza scenarii proiectate in viitor si necesarmente legate de trecut prin experiente. Nu exista temere fara fond al experientei, fie ca ea este traita personal sau insusita prin povestea altora. Atragem atentia ca atunci cand povestim ceva, cuvintele care formeaza conglomeratul experientei traite inmagazineaza energia emotiei. Este motivul pentru care atunci cand povestim, ne descarcam. Spoveditul sau mersul la psiholog dau roade tocmai pentru ca emotiile sunt consumate prin intrebarile interlocutorului care merg la sursa de formare.

In general, temerile au tendinta sa sporeasca si sa complice un act trait. Asta se intampla prin intermediul creierului care este o masina perfecta de creat. Ea, masina, poate amplifica in bine sau in mai putin bine comenzile pe care i le dam. Fara cineva la carma, creierul se comporta asemeni unei nave influentata de curentii oceanici si care o fac sa pluteasca in deriva.

Si cati dintre semenii oamenilor nu merg, oare, odata cu valul?

De la Zeu la Cimpanzeu

Titlul nu imi apartine si nici nu vreau sa aduc in discutie cuvantul compus si nici istoria sa.

Am fost intrebat intr-una din zile de ce Dumnezeu nu vine sa ne dea raspunsurile pe care le cautam, iar daca o face de ce nu ni le spune verde-n fata si ne trece prin tot felul de experiente pe care nu le intelegem decat fie prea tarziu, fie atunci cand ele se petrec in mod repetat pentru a ne atrage atentia asupra lor.

Raspunsul este din cele mai edificatoare atunci cand ne punem problema sa invatam o maimuta sa mearga la piata pentru a schimba o nota de banca de 50 lei in maruntis sau, daca vrem sa ne dam mari si sa fim calculati, in patru note de 10 lei si zece note in valoare de cate un leu fiecare. Aproape de neconceput sa poti realiza un lucru ca asta “verde-n fata”.

Uneori ne lovim de faptul ca in jurul nostru se manifesta oameni al caror intelect este grav scazut. Marele secret pe care il joaca atragerea sau distragerea atentiei este unul din fenomenele folosite pentru a dejuca rolul constiintei. Secretul consta in a-ti aduce amintesau in a-l face sa-si aminteasca.

Formula magica pentru a fi prezent? “Sunt aici!” care implica in mod automat pe “Sunt acum!”.

Asadar, in final va intreb: vreti sa vorbiti fata in fata cu Dumnezeu? Luati o lanterna si mergeti pe galeria unei pesteri! Cine stie de cate ori nu am lins si noi teava pistolului vreunui Zeu?! Zambesc.

Forma Conditionarii

Conditionarea este forma mascata a justificarii. Iar justificarea, de cele mai multe ori, tinde catre negociere. Oare cati n-au spus Scapa-ma si-o sa-Ti fac o biserica?

Formula este cat se poate de simpla, iar rezultatul este previzibil:

NU AM FACUT PENTRU CA + DAR DACA AR FI FOST = AM PIERDUT TRENUL

Daca ar fi sa analizam procesul conditionarii, am observa ca cei mai multi oameni au tendinta sa omita cat mai multe responsabilitati proprii, intotdeauna mizand pe responsabilitatile celui pe care il conditioneaza.

Si se mai intreaba lumea de ce sunt strugurii atat de acri? Atentie deci la forma pozitiva si negativa a conditionarii!

Iau pe umeri greutatea asta pentru ca apartin lumii asteia in aceeasi masura in care ea imi apartine! Nici mai mult, nici mai putin.

Mantra sufletului

Pentru cei care nu cunosc termenul de mantra, acesta inseamna o invocatie repetitiva (de cele mai multe ori cu voce tare) cu tenta spirituala a unor simboluri, a unor ghizi de lumina sau altele. De multe ori, mantrele sunt puse pe o anume melodicitate pentru a le inlesni si intari puterea de invocare.

Exista o mantra a Sufletului, este foarte bine gandita si mai ales este incredibil de pura prin legatura cu inceputurile, drept pentru care are un impact covarsitor asupra sortii si a corpului fizic, in general. Aceasta se intampla din cauza faptului ca cei mai multi oameni isi fac alegerile pe baza realitatii imediate (cea fizica), ceea ce nu este in deplin acord cu spiritualul – de cele mai multe ori.

Mantra sufletului afecteaza atat Sufletul cat si Steaua Sufletului. Steaua Sufletului se afla se circa 15 cm deasupra capului, adesea este confundata cu chakra superioara a 8-a (ei bine da, exista si ea!). In fapt, Steaua Sufletului reprezinta Destinul omului: “Ce ti-e scris, in frunte ti-e pus!“. Daca veti avea curiozitatea de a vizita muzeul George Enescu din Bucuresti, veti observa pe frontispiciul palatului statui de ingeri cu stea in frunte.

“Eu sunt Monada. Eu sunt Sufletul. Eu sunt Lumina Divina. Eu sunt Iubirea. Eu sunt Intentia. Eu sunt Modelul perfect.”

Cronicile Hasdeu. Castelul.

LEGEA RELIGIOSA:

Crede in Dumnedeu

Crede in nemurirea sufletului

Crede in darul comunicarii cu cei dusi

LEGEA MORALA:

Iubesce si ajuta nemul

Iubesce si ajuta pe cine te ajuta si te iubesce

Iubesce si ajuta fara a precugeta la folosul teu

LEGEA SOCIALA:

Nu necinsti pe tine insuti ca sa te cinsteasca altii

Nu necinsti pe altii ca sa te cinsteasti pe tine insuti

Nu necinsti munca caci munca este vieata

LEGEA FILOSOFICA:

Cand faptul tii atunci adevarul scii

Cand nu poti sa crezi atunci nu poti sa vezi

Cand cauti dovada atunci gasesti tagada

dupa B. P. Hasdeu

Fenomen si numen

Cine n-a auzit astazi expresia “Nu destinatia este importanta ci calatoria”, ferice de el. Pentru ca s-a inteles gresit ca trairea clipei trebuie sa zadarniceasca totul prin nepasarea ei. Cerc de lacrima pe ochi, cum zice Tudor Gheorghe.

Fenomenul este partea exterioara si activ fizica a unui obiect. Nu toate perceptiile de viitor sunt mobile. Unele sunt fixe si cheama necontenit intr-acolo. Cum faurarii de cuvinte au pus destinul si destinatia in acelasi taler.

Invatati sa dati viata, sa vindecati, sa aduceti lumina unde nu mai este speranta! Pentru asta va trebui sa invatati sa miscati si sufletul din voi, sa aruncati gandul dincolo de voi, sa va desprindeti de voi si sa deveniti lumea, sa deveni viata insasi.

Am auzit un copil care vroia sa plateasca, intr-un magazin, cu bani invizibili. Si cati dintre voi nu faceti asta fara sa stiti?

Pactul cu Umbra

Oamenii nu pot trai fara Umbra. Nu e usor, dar asa este Legea. Ceea ce nu stiu multi oameni este ca Umbra este o oglinda. Daca te vei privi in oglinda vei vedea Umbra. Dar trebuie sa te privesti in ochi. Trebuie sa sustii privirea ta in oglinda si va asigur ca dupa un timp o vei simti. Veti simti frica de voi insiva. Pentru ca Umbra te face sa-ti fie frica de tine si de potentialul tau.

Oamenii s-au intalnit cu Umbra pentru prima oara atunci cand s-au privit in apa lacurilor. Sindromul Narcis. Oamenii fara umbra nu sunt umani, oamenii fara imagine in oglinda nu sunt umani. Oamenii fara umbra sunt morti. De aceea Umbra nu trebuie ucisa, pentru ca exterminarea ei te face sa incetezi sa traiesti. Acesta este pactul cu ea. Umbra trebuie integrata, echilibrata, absorbita, transformata.

Exista un singur lucru care face Umbra sa scada in putere pana la dezintegrare: el este Speranta. Speranta da curajul.

Asadar, care este imaginea ta in viitor?

Pactul cu umbra

Oamenii nu pot trai fara Umbra. Nu e usor, dar asa este Legea. Ceea ce nu stiu multi oameni este ca Umbra este o oglinda. Daca te vei privi in oglinda vei vedea Umbra. Dar trebuie sa te privesti in ochi. Trebuie sa sustii privirea ta in oglinda si va asigur ca dupa un timp o vei simti. Veti simti frica de voi insiva. Pentru ca Umbra te face sa-ti fie frica de tine si de potentialul tau.

Oamenii s-au intalnit cu Umbra pentru prima oara atunci cand s-au privit in apa lacurilor. Sindromul Narcis. Oamenii fara umbra nu sunt umani, oamenii fara imagine in oglinda nu sunt umani. Oamenii fara umbra sunt morti. De aceea Umbra nu trebuie ucisa, pentru ca exterminarea ei te face sa incetezi sa traiesti. Acesta este pactul cu ea. Umbra trebuie integrata, echilibrata, absorbita, transformata.

Exista un singur lucru care face Umbra sa scada in putere pana la dezintegrare: el este Speranta. Speranta da curajul.

Asadar, care este imaginea ta in viitor?

On the nature and destiny of man – The Mind

 … distinctia dintre Minte si Suflet, sau dintre Intelegere si Motiv … Vorbind pe larg, Mintea este facultatea Conceptelor; Sufletul, facultatea Ideilor.

“Conceptele sunt notiuni abstracte generalizate atat din simturi – impresii exterioare cat si din stari interioare aduse numai prin cauze fizice. In metoda veche sunt cinci specii: anume, (1) concepte desprinse din senzatii simple, cum ar fi “galben, “rece”, “amar”, etc., (2) concepte desprinse din lucruri vizibile si tangibile, cum ar fi “masa”, “copac”, “creion”, etc., (3) concepte derivate din atribute fizice, precum “lungime”, “inaltime”, etc., (4) concepte derivate din activitati fizice, cum ar fi “sufland”, “mergand”, etc., and (5) concepte derivate din relationari, cum ar fi “dreapta” versus “stanga”, “mult” versus “putin”, etc. Clasele tarzii combina toate abstractiile generate de catre starile interioare care sunt explicabile psihic sau capabile a fi induse de intelesuri fizice, asa cum sunt “betie”, “sete”, etc. (…) Avand clar ce concepte sunt, putem defini Mintea ca fiind facultatea care formeaza concepte si le gestioneaza in multiple procese de inductie, clasificare, unificare etc. etc.”

din ON THE NATURE AND DESTINY OF MAN – SEYUAN SHU

Exercitiu de echilibrare a personalitatii

A existat tendinta sa folosim cuvintele ego si alter-ego, insa credem, cu desavarsita sinceritate, ca personalitatea este un prag suficient de confortabil incat sa ne oprim asupra ei, ea insasi cuprinzand subfragmente ale psihicului precum cele pomenite mai la deal.

Afectarea ego-ului a luat fiinta odata cu oglindirea personalitatii, cei mai multi cazand prada celui mai mare dusman al umanitatii: comparatia cu ceilalti. Mutilarea personalitatilor a dus la rezultate atat de lesne de observat in oricare perioada a istoriei oamenilor. Prin antiteza, stim ca ego-ul poate fi echilibrat doar prin comparatie cu sinele insuti pe toate treptele de timp parcurse. Doar atat si altfel nu!

Exercitiu de echilibrare a personalitatii:

Va invitam ca pe parcursul unei luni calendaristice sa renuntati la a va mai privi in vreo oglinda. Nimic care sa reflecte propria voastra imagine. Timp de o luna de zile, adaptati-va viata astfel incat sa nu aruncati nici macar o singura privire in oglinda asupra voastra. Imbracati-va, pieptanati-va, aranjati-va, examaniti-va cu proprii vostri ochi, acesti ochi carora Dumnezeu nu le-a dat posibilitatea de a se vedea pe ei insisi si aparatul ce-i sustine!

Corpul si mintea impreuna KI, CHI, QI – adevar

despre artele martiale se stiu multe. adaug si eu la prima mana ca sa spun asa.. eu nu am facut aikido si singura data cand am fost nu am fost impresionat. dar cum din fiecare clipa putem invata ceva  am fost atent si universul a vorbit. am ajuns intr-un loc magic.

asadar, ciclul “normal” al studiului in artele martiale este asa:

  1. tehnici kihon/kamae – tehnici de baza/pozitii de baza
  2. henka – variatii ale kihon care sunt mult mai aproape de ce se poate intampla in realitate intr-o lupta
  3. mu kamae – dupa ani si ani de antrenament se atinge starea numita ” pozitia fara pozitie”

practic se forteaza corpul sa stea/sa se miste in pozitii standard (1), apoi sa devina mai cursiv in miscari dupa ce am invatat baza (2), iar dupa mult antrenament corpul este intodeauna pregatit, chiar daca aparentele arata altfel (3)

ca sa ajungi la 3, inseamna ca mintea cu corpul sunt impreuna. prin exercitii multiple de incercari si greseli, mintea se muleaza pe corp, se integreaza ki-ul.

acesta este ciclul “normal”. dar sunt scoli si scoli de arte martiale.

am intalnit o scoala care incepe cu nucleul 🙂 toate ar trebui sa inceapa asa.

in care tehnicile si forta nu sunt importante, in care pozitiile sunt pe locul secund..

in care ai ocazia sa vezi si sa incerci gustul Ki-ului. sa il simti, sa il controlezi de la primul antrenament. (e drept ca vei reusi pe perioade scurte la inceput (sau nu?)).

sa inveti sa unesti mintea cu corpul de la inceput.. fara anii de antrenament studiind tehnici exterioare si in care se cultiva forta fizica.

forta fizica este nimic comparata cu puterea mintii si a corpului impreuna.

cei care vor sa simta, sa vada cu ochii lor, sa mearga la un antrenament. astept apoi parerea voastra aici.

sunt si fete si baieti la sala, spun asta pentru ca desi este o scoala de arte martiale, inainte de toate este o scoala a oamenilor.

cei care vedeti energetic, puteti vedea ki-ul extins la cei care au centuri negre si mai sus.

http://www.kiaikido.ro/ aici gasiti informatii despre cand si cum.

Sensei Mihai Dulgheru…  omul sfinteste locul.

Visul mortii si meditatia vietii

Un intelept indian a spus ca visul are rol de a ne pregati pentru moarte, iar meditatia pentru viata. Concluzia, desi simpla, presupune munca si vointa: invata sa visezi ca sa stii ce faci dupa moarte, invata sa meditezi ca sa stii ce faci in timpul vietii fizice. Si viata si moartea, se bazeaza pe memorie no matter what si oricine crede ca asta este o apoteoza a memoriei, se insala pe el insusi. Memoria este singura care poate salva omenirea, insa pentru a ajunge la memorie, trebuie exercitiu.

Acest exercitiu poarta numele de Amintire si reprezinta imensul camp din imprejurul memoriei. Memoria nu se pierde niciodata, nu poate fi atinsa sau distrusa, dar campul numit Amintire, poate.

Amintirea este duala, deci este specifica dimensiunii noastre; ea cuprinde in ea:

  • uitarea
  • aducerea aminte

care stau in slujba Mnemozinei. Cu ea va veti intalni daca vreti sa ajungeti la misterele memoriei. Cu ea trebuie sa va identificati pana la disparitie pentru a putea trece dincolo, caci ce e foc nu sufera de foc.

Cand va veti aminti toate visele avute, va veti aminti si toate vietile traite! Pana atunci, raman doar amicalele pretentii si cele douasprezece procente din creier pe care le pot folosi oamenii. Amintiti-va, deci, ca in memorie sta cheia pe care o cauta toti! De aceea astazi scriem, avem statui, facem fotografii si filme si cate altele pentru a lasa posteritatii dovezi intangibile. Ne intoarcem iar si iar in speranta ca ne vom aminti tot si atunci vom sti sa transformam tot. Bieti sarmani care nu realizeaza ca transformarea este cea care ne face sa ne amintim. Doar nu credeati ca Raiul are o singura cheie, nu?

Credința mare și credința mică

Întotdeauna veți fi nevoiți să dați piept cu credința și încrederea. A te încrede este mai puternic decât a crede.

A crede în cineva mai puternic ca tine este mai simplu decât a crede în cineva mai slab decât tine. Pentru că cel puternic face minuni comparativ cu tine. Cu cei învingători, vrem toți să stăm la masă. Aceasta este credința mică.

Dumnezeu însă, este deasupra tuturor pentru că el se încrede în cei mai mici lui, adică în oameni. În teorie, nici n-ar avea cum a crede în cineva superior lui. Pentru că nu există așa ceva. Asta înseamnă că Dumnezeul este CAPĂTUL MARE AL CREDINȚEI.

Când veți crede în cineva mai mic decât voi, să fiți conștienți de două lucruri:

  1. Copiați pe Dumnezeu, deci nu puteți da greș.
  2. Crezând în cineva, sădești parte din tine acolo. Adică lumină din suflet.

Despre rudele Umbrei

Ca să poţi intra în contact cu Umbra ta, este necesar să fii pregătit din toate punctele de vedere. În general, Umbra cunoaşte toate aptitudinile tale, în special pe cele de care te foloseşti să ai câştig de cauză.

Dacă îţi doreşti să fii inovator într-o meditaţie, iarăşi trebuie să fii pregătit să-ţi asumi lucruri. Pentru că atunci când compui din paragrafe un text, atragi riscuri şi beneficii din toate scrierile din care ai preluat.

Pe scurt, Umbra trebuie chestionată numai în Lumină:

De ce îţi este frică?
De ce urăşti?
Ce câştig ai dacă?
Ce pierderi ai dacă?
Care sunt regretele?
Care este dorinţa ta?
Care este scenariul perfect pentru tine?
Vrei să mă distrugi?
Vrei să mă foloseşti pentru scopurile tale?
Tu şi eu compunem acelaşi EU?
Eşti orgolios?
Eşti leneş?
Vrei să înşeli?
Vrei părţile uşoare fără să suferi sau să tragi?
s.a.m.d.

Practic, întrebările acestea sunt menite să descarce orice urmă de neadevăr din tine. Dupămetoda lui Gurdjief (sper că nu greșesc) pe care Il Separatio o recomandă, personal eu nu am putut să o duc până la capăt. Ceva din mine nu s-a putut transforma în hrana Umbrei prin care ea se dizolvă. Chiar şi la nivel ipotetic sau de risc, am simțit că nu. Un singur atu rămâne în fața urmaşilor lui Shelob: vor avea întotdeauna punctul slab al curiozității.

Dacă veţi fi suficient de dibaci cât să construiţi o alianţă, atunci veţi putea rămâne în suspensie. Atâta vreme cât nu faceţi nici o alegere, păstraţi în voi posibilitatea de a alege care vă oferă timp. Asumările evitate, ca și alegerile evitate, construiesc un recul de energie care când lovește crează forme diforme și mutilante în fața normalului.

Ce să spun, vine o vreme când fiecare răspunde la stimuli, fie că vrea, fie că nu!

Tatuajele

Medicina criminalistică în Europa a fost întemeiată de către frații Minovici: Nicolae, Mina și Ștefan. Nu mai departe, astăzi, Institutul de Medicină Legală poartă numele unuia dintre ei.

Nicolae Minovici s-a dovedit a fi un om destoinic care a realizat multe pionierate în România, cum ar fi: WC-uri subterane, ambulanța permanentă, medicina criminalistică și două cărți de căpătâi – Tatuajele în Romania și Studiu asupra spânzurării (pentru care avea să plătească mai târziu cu propria viață).

Niciodată până atunci și niciodată după nu s-a mai întreprins în România un studiu despre tatuajele din România și nici despre spânzurare. Nicolae Minovici avea să scrie și Pericolul social al practicării ocultismului și luptase cu îndârjire împotriva vracilor și vindecătorilor care nu aveau diplomă în medicină, dar și împotriva celor care practicau ședințe de magnetism sau telepatie (cunoaștem că secolul XIX a fost o explozie a europenilor în aceste domenii).

Cu toate acestea, începutul cărții despre tatuaje (Minovici lucrase și ca desenator în medicină) are o abordare firească mergând la nucleul tatuajului, anume că, tatuajul a luat ființă ca o necesitate medicală la vechile orânduiri tribale. Acest lucru face ca Minovici să-și infirme lupta împotriva mediumilor, căci tatuajul este o traducere a acupuncturii (cel mult presopuncturii) care reprezintă acces în puncte energetice cheie care eliberează energii, desfac blocaje energetice, și prin urmare, ceva nerecunoscut de medicină.

Apoi, tatuajul devine un simbol al războinicilor și, în cele din urmă, un design al frumuseții.

Continuând studiul lui Minovici asupra tatuajului, trebuie întregit faptul că imaginea tatuajului poartă cu sine amprenta desenului, a semnificației sale dincolo de design-ul fizic. El obține un acces al entității respective prin dimensiuni.

Ovidiu Dragoș Argeșanu, reputat maestru și vindecător prin metoda personală înfrățită cu metoda Reiki, afirma chiar că acestea, tatuajele, rămân înscrise în câmpurile subtile ale corpului fizic, purtându-se din viață în viață la nivel energetic și putând fi vizibile de către inițiați. Această supoziție vine a susține o altă teorie pe care am dezvoltat-o in articolele precedente, precum că chakrele sunt emițătoare de energie care formează câmpuri de protecție pentru corpul fizic, și care aparțin de spirit. Ele se dezactivează la moarte, dar rămân prinse de spirit. La o nouă încorporare, ele devin active din nou și odată cu activarea câmpurilor, revin impresiile vieților trecute, cunoscute sub numele generic de karmă.

Așadar, este recomandat ca cei care intenționează să-și aplice tatuaje, să studieze bine atât locul cât și imaginea pe care vor să o aplice pe piele.

În numele celulei

Formarea bolilor, în general, apare de la celule. Când celulele devin grele, şi veţi vedea pe parcurs ce vreau să spun prin asta, atunci se întâmplă acumulări reziduale nearse, ulterior apărând infecţia sângelui, în diferite părţi ale organismului.

Doctorii şi nutriţioniştii recomandă să bem apă, 2-3 litri pe zi, în speță pentru a spăla și hidrata organismul. Însă nimeni nu se întreabă de ce rata bolnavilor era mult scăzută în vremurile comunismului când nu exista toată această propagandă a băutului apei. Să fi fost de la mâncarea curată? Cu siguranță și de asta, dar atunci de ce se îmbolnăveau mortal și atunci oamenii?

Secretul este banal, dar extrem de dificil. Banal pentru că oricine poate citi o hartă, dificil pentru că nu toți putem ajunge în vârful muntelui cu harta-n mână. El se cheamă FERICIRE.

Să puteți înțelege cum se cuvine ideea de fericire, tehnic vorbind, luați în calcul cuvântul FEERIC. Feeric înseamnă când nu mai există memorie, iar aceasta este o sumă de alte intervenții reale sau artificiale. Oamenii nu pot stăpâni memoria. Un moment feeric este acela când ajungi într-o poiană de munte și un pârâu curge lin pe lângă tine lucind razele Soarelui în el, aerul este tare, păsările nu cântă, ci comunică duios.

Trebuie să recunosc că nu am văzut atâta lume fericită cât am văzut în comunism, în toţi aceşti ani de după revoluţia din ’89. Nu ştiu cum s-a întâmplat asta, însă cred că sistemul dând greş, făcea din oameni nişte inventatori ai fericirii. E mai mare chinul să nu ai căldură în casă, iarna, dar mai mare fericirea să îţi faci singur un reşou din cărămidă sau BCA cu liţă şi stecher. E mai mare chinul să nu ai lumină în casă după 20:00 seară, dar e mai mare bucuria să aprinzi lumânări prin casă, colorate. Apoi înveţi că poţi picură ceară pe pagini de oracole şi tot aşa. În modul acesta s-a născut fericirea în zilele acelea. După şcoală, copiii ştiau un singur lucru: afară şi joacă până la 22:00. Când stăteai până la 23:00 era o fantezie.

Prin comparaţie, astăzi oamenii sunt extrem de bucuroşi, însă nefericiţi. Am învățat prea bine, cu toţii, politica zâmbetului. Dar odată cu el am luat şi ipocrizia sau teama de a spune adevărul. Astăzi toată lumea zâmbeşte şi este negociatoare. Prin definiţie.

Am citit de curând că celulele nu se hidratează oricâtă apă ai bea. Pentru că ele nu se deschid pentru oricine, oricând. Ele au un substrat protector, cu un comportament de virgină sau de animal sălbatic. Oricât ai vrea să te apropii de el, cu atât fuge de tine. Trebuie să găseşti metoda prin care să îl îmblânzeşti. Adică, în termeni reali, să îl faci să aibă încredere în tine. Iar de asta s-a ocupat cu succes meditația.

Aşadar, dacă beţi 3 litri de apă pe zi nu veţi deveni mai sănătoşi. Este ca şi cu postul. Dacă ţii post fără să ştii de ce (sau pentru că e nu ştiu ce Sfânt), ghici ce?! Nimic. Organismul cere cât are nevoie, nu suntem mai inteligenți ca el.

Pe scurt, celula se comportă ca o micro fotografie a sufletului. Arde tare bine când este fericită. Altfel, pune capăt jocului şi o iei de la celălalt capăt: învățarea fericirii.

Aşadar, nu ne rămâne decât condamnarea la fericire, orice am trăi. Abia aici începe aventura nobiliară.

Fortul eternității

Eternitatea este o mânie a nemuririi. Deşi în mod clar s-a arătat oamenilor că există nemurire, eternitatea este ţelul cel mai înalt.

Se spune că oamenii au primit cel mai mare dar, moartea, însă nimeni nu ştie ce face acest dar. Nici chiar Îngerii cei Mari ai Pământului, cei eterni.

În puterea lor, însă, stă ascunsă taina fericirii absolute a omului: SCHIMBAREA.

Secretul omului este schimbarea. Se naşte pentru a se schimba şi pentru a schimba. Ce să schimbe?, poate se întreabă cititorul. Să schimbe ceea ce înţelepţii numesc libera trecere către Rai, adică nimicul.

De ce să schimbe totul pentru a deveni Nimic? Pentru că Nimicul se află la gradul 360, frate geamăn cu Totul. Ei se identifică până într-acolo încât moartea devine viaţă. Totul este etern, Nimicul este nemuritor.

De ce credeţi că Soarele se naşte din nou în ziua 360 a anului? Adică Crăciunul. De ce are anul 365 zile şi cine sunt cele 5 zile în plus? Sunt cea de 25 oră, iar cine a atins această oră este stăpân peste pragul viaţă-moarte.

Emoția folosita ca trigger

Aveam să citim câteva pasaje interesante zilele din urmă, care făceau referire la chakre. Alberto Villoldo Ph. D. autor, titlu de carte Şaman, vindecător, înţelept, ed. ForYou.

Ceea ce m-a bucurat a fost să încercăm una din metodele sale în ceea ce priveşte emoţia negativă. Pentru prima dată în studiile noastre, întâlnesc folosirea emoţiei prin conversie a energiei sale.

Transformarea ei în energie se produce la nivelul chakrelor 1 şi 2, respectiv chakra Rădăcină şi chakra Sacrală. Ele două, prin desăvârşire, au capacitatea de a transforma emoţia. La fel cum pisica transformă energia grea. Însă, acest proces se face inconştient de cele mai multe ori, pentru că chakrele merg pe pilot automat.

Manifestarea emoţiei în alte chakre

Frica este cel mai bun exemplu. Emoţia primară se manifestă în stomac şi are tendinţa de a se instala în chakra Plexului Solar. În timp, aceste emoţii neexprimate devin dăunătoare până în plan fizic, provocând ulcerul sau gastrita. Toţi bolnavii de ulcer sau gastrită sunt în principal oameni introverti.

Cel de-al doilea exemplu este dragostea. Dragostea este premergătoarea iubirii (de cele mai multe ori). Doar că iubirea este un sentiment, adică durabil şi constructiv, pe când dragostea este o emoţie care se manifestă trecător. După primul act sexual, iubirea rămâne, pe când dragostea se dizolvă până la noi date venite de la creier. Stocarea emoţiilor nemanifestate în chakra Inimii, produce în timp ruptura de suflet ( suferinţa din dragoste – emoţia nu are capacitatea de a fi conştientă, spre deosebire de sentiment), iar mai apoi bolile de inimă.

Cu alte cuvinte, benzina este în regulă doar în rezervor. În baia de ulei sau la ștergătoare nu prea dă bine.

Transformarea conştientă

  1. Primul pas în transformarea conştientă a emoţiei este … CONŞTIENTIZAREA. Adică, ne concentrăm pe locul unde simţim emoţia.
  2. Imaginăm emoţia că se strânge într-o bilă pe care o conducem în chakrele Rădăcină sau Sacrală (este vorba de fineţe, aici. Sacrală dă o energie superior calitativă. Rădăcina activează adrenalina şi iată energia corpului).

Durerea de cap și aparatul foto imaginar

În general, durerile de cap apar ca o tensiune a muşchilor prezenţi în cutia craniană. În ultimul timp, s-au accentuat destul de mult durerile de cap provenite de la ochi. Fie că e vorba de unul sau de ambii ochi, se pare că acest simptom este provocat (dar mai ales intensificat) de radiaţiile emise de monitoare.

Tehnica veche de relaxare a ochilor, recomandată în special post citire, este să priveşti cât mai în depărtare apoi cât mai aproape, în afara camerei. Este, dacă doriţi, zoom in – zoom out la un aparat foto.

Tehnica nouă este să priviţi prin obiectivul unui aparat foto. Dar prin vizor. În cazul în care nu aveţi un astfel de aparat foto, puteţi imagina unul. De fapt, este mai important să imaginaţi privitul prin vizorul aparatului şi chiar al procesului de a capta o fotografie. Muşchiul de relaxează prin concentrare.

Rugăciunea ca efect micro

Este ştiut că în terapie, rugăciunea poate fi folosită cu succes în condiţiile în care ştii cum şi pentru ce să o foloseşti.

Aplicabilitatea rugăciunii are ca efect imediat creşterea vibraţiei. Pe acelaşi principiu funcţionează descântecul. Atât doar că acesta foloseşte doar principiul, însă se subordonează rugăciunii.

Prin definiţie. descântecul este o incantaţie care dezleagă. Prin antiteză, blestemul (cuvânt care se trage din latinescul blasphemia) este o incantaţie care leagă. Este interesantă etimologia cuvântului blasphemia. Phem este întâlnit şi astăzi ca pronunţie în limba franceză, însemnând femeie. Iar blas, atât în limba irlandeză cât şi în cea germană, are legătură cu rostitul (accent, a sufla etc). Poate de aici s-a născut şi monotona expresie americană bla-bla-bla, despre care ştim cu toţii ce înseamnă. Pe scurt, în trecut ca şi acum, cea mai mare temere în ceea ce priveşte legatul cuiva (din punct de vedere energetic) au dat-o femeile.

Revenind la subiectul rugăciunii, este important de cunoscut că aceasta poate fi folosită ca efect direct pentru orice acţiune, atâta timp cât conştientizezi acţiunea în sine.

Spre exemplu, poţi rosti o rugăciune pentru a lua o durere de cap, pentru a coase câmpuri sparte, pentru a pune o protecţie, pentru a forma o coardă de comunicaţie, ș.a.

Ticuri sau șiretlicuri

Poate va veni o zi când vă veți așeza la masă și vă veți gândi câte tipare emoționale, sau mai corect spus mentale, poate avea omul, câte își creează singur și câte capătă din afara lui pentru că nu este conștient că trebuie, dar cel mai important, că poate să se apere.

Ca să vă ușurez această căutare, voi da câteva exemple și poate că vă veți regăsi în ele:

  1. Mă așez să vizionez un film și am un “tabiet” prin care îmi pregătesc chips-uri, cola etc.
  2. Vin acasă, intru în lift și se declanșează o nevoie teribilă de a merge la toaletă.
  3. Mă culc cu șosete pentru că asta fac de când mă știu. Altfel îmi este frig.
  4. Nu spăl Duminica pentru că este păcat.
  5. Mă blochez când vorbesc în public sau mă bâlbâi.
  6. Mă trezesc la miezul nopții să mănânc.
  7. Nu pot ține post negru pentru că leșin dacă nu mănânc carne.
  8. Nu pot renunța la țigări, cafea etc.
  9. Alte superstiții (care, de altfel, derivă din întâmplări reale, dar care și-au pierdut înțelesul).

Bun, cred că am înțeles cu toții care sunt tiparele mentale care ne împiedică să trăim liber și, de multe ori, ne ratează evoluția. Cum scăpăm de ele?

Corpul uman spiritual este alcătuit din mai multe câmpuri generate de emisia chakrelor. Aceste câmpuri sunt protecția corpului uman (în primul rând), iar funcțiile lor sunt multiple. Aici fiecare să studieze pentru el. Întrucât ticurile sunt tipare mentale care influențează comportamentul, vindecarea vine din câmpul mental, adică cel emis de chakra frontală și proiecția ei dorsală. A nu se confunda cu cel de-al treilea ochi, care este altă mâncare de pește. Terapia este simplă și se rezumă, din nou, la cei doi stâlpi ai transformării vieții pe Pământ: Imaginația și Încrederea.

Se intră în stare de meditația, se reduce pulsul și se intră în Alfa. Ne imaginăm sau vizualizăm câmpul mental. Îl putem vedea așa cum arată el, ca un balon, sau în plan 2D. Dacă nu stați bine la imaginat, atunci lucrați în plan 2D, este mai ușor de văzut așa pentru că arată ca un cerc în jurul corpului. Veți putea observa ca în câmpul cercului sunt mai multe alte cercuri concentrice pe care gravitează circular (în jurul nostru) mai multe “obiecte”. Aceste obiecte reprezintă forma energiilor gând a tiparelor mentale. Vă întrebați cum? Păi fix cum imprimă sunetul forme apei sau nisipului sau etc.

Veți recunoaște ușor și intuitiv tiparele voastre dacă veți dori asta. Apoi, prin simpla comandă “dizolvă” – sau prin orice alt procedeu pe care vi-l imaginați că faceți să dispară tiparul respectiv – vă veți elimina din câmpul mental ticul respectiv.

Zilele care vor urma memoria va păstra amintirea ticului și din reflex va avea tendința să lanseze ticul, dar veți vedea că impulsul este aproape inexistent. Succes vă doresc!

Ticuri sau șiretlicuri – partea a doua

În ștergerea anumitor informații din câmpul mental ne vom lovi cel mai adesea de ceea ce în Kombat Reiki se cheamă programe multiple. Adică, un singur element este informat cu o serie de alcătuiri cu diferite funcții.

În cazul nostru, al dizolvării unui tic mental sau al unui bad habit, trebuie acordată o atenție sporită acestui fapt, întrucât un element mental poate fi compus dintr-o serie întreagă de experiențe care, odată șterse și ele, pot afecta atitudinea și comportamentul subiectului în cauză.

Spre exemplu, dacă ne dorim să dizolvăm din câmpul mental al unui subiect (pacient) ideea de teamă de cai, trebuie să analizăm dacă experiențele sale care au dus la teama de cai implică și altceva care ar însemna un efect secundar. Poate un pasionat de istorie medievală, atras fiind de cavalerism și impozanța de a sta în șaua cailor, a trăit o experiență neplăcută fiind martorul unei lovituri a unui cal dezlănțuit. Scena a produs un impact emoțional atât de mare încât s-a prins în câmpul mental ca o memorie, iar acum atracția sa pentru istorie se bate cap în cap cu această memorie de teamă. Dizolvând teama de cai fără să desfacem în bucăți întreg mecanismul, putem dizolva și pasiunea pentru istoria medievală, care reprezintă o fâșie din memorie (de tip secundar).

Este un exemplu banal prin care am încercat să redau cât mai simplu impactul unei intervenții în mental fără delicatețe. Prin urmare, atenție la antrenamente.

Ticuri sau șiretlicuri – parte a treia

Este interesant cum în cultura populară s-a încercat explicarea anumitor numene sau fenomene, mai bine spus ceea ce i se întâmplă omului în zona de dincolo de firesc. Și chiar a reușit prea bine. Bunăoară, atunci când problemele i-au copleșit, oamenii din popor au spus că “aveau multe pe cap”.

Acest a avea multe pe cap din cultura poporană nu înseamnă altceva decât aglomerarea câmpului mental cu probleme nerezolvate. Se simte o încărcătură la cap, atenție, nu în altă parte! Diferența dintre acestea și ticurile mentale stă în faptul că problemele nerezolvate nu ajung în câmpul mental prin inserție artificială sau ca urmare a unei traume. Iar acest lucru permite eliminarea lor pe o cale mult mai simplă decât ceea ce am discutat în articolele precedente.

Metoda este simplă, poate fi rezolvată foarte ușor printr-un masaj capilar profesionist, pe care de cele mai multe ori îl cunosc frizerii. Masajul capului, prin accesarea punctelor energetice de acupunctură sau presopunctură, produce impulsuri electrice la nivelul câmpului mental. Dar nu oricum, ci într-o anumită ordine și structură: dinspre baza capului înspre creștet. Căutați meridianele din acupunctură și veți vedea bazele masajului capilar. Cu cât elementele prezente în acest câmp sunt mai superficiale, cu atât efectul va fi mai mare.

Dacă veți învăța să faceți un astfel de masaj, trebuie să știți că terapeutul preia tot ce iese de la pacient. Această preluare a energiei se prinde imediat de mâini și, prin corespondență, greutatea se duce la locul unde pacientul a avut problema, în cazul nostru la cap. De altfel, acest lucru este valabil la oricare alt sistem de terapie. Este cel mai bun motiv pentru a învăța să vă protejați în timpul ședințelor de terapie sau să vă curățați imediat după.

*Primul pas de curățare este spălatul pe mâini.

  1. Da’ un sistem “Reiki” cu simboluri Traditional Romanesti, nu face nimeni? ca totusi, dovezile materiale despre ideograma Yin-Yang, de exemplu, din cultura Cucuteni-Tripolie, sunt cu 2000 de ani mai vechi decat ale chinezoilor. La fel si cele despre meridiane si puncte energetice. Simbolurile “Reiki” par a fi niste cazuri particulare modeste fata de Simbolurile Credintelor Solare autohtone pe care le regasim in Traditionalul romanesc.

    Japonia – tara Soarelui Rasare. HaHa.

    Like

    • Sa te fac sa intelegi: ce s-a intamplat pe pamanturile Romaniei de astazi, este una. Ce se intampla astazi este cu totul alta. Daca China n-ar fi existat pana in ziua de astazi, noi n-am fi stiut cum se numeste simbolul de la Sinca Veche si nici ce inseamna. Pentru ca sa o spunem fatis, Romania nu stie ce inseamna Yin si Yang nici astazi. Poti sa intrebi la Mega Image, iti garantez ca o sa creada ca este un fel de ceai aromat. Asadar, atentie la ce apreciem si la ce nu. Am mai spus, capcana egoului este sa faci comparatia cu altii. Tot ce exista are un scop. Negand asta, negi inteligenta lui Dumnezeu. Zambesc.

      Liked by 1 person

  2. Ce propun eu si ce spui tu!

    Noi nu stim multe! dar se intampla ca incepem sa aflam, “incep sa vorbeasca pietrele!”, descoperirile arheologice…
    500.000 de oameni in Romania stiu ce este Yin-Yang, iar peste 60.000 sunt chiar initiati! Daca nu ma crezi, verifica!

    Ce vreau eu sa spun este ca avem tot ce ne trebuie in Romania (si mai ales Potential Uman) ca sa ne reamintim cine suntem si ce responsabilitati avem fata de intreaga omenire. Ca intotdeauna cand Centrul este sub asediu are nevoie de periferie ca sa se reactualizeze.

    E drept ca astazi nu se fac sacrificii umane(pentru organe) in Romania si nici nu se manaca carne de om. Cat despre sclavie e putin mai mascata decat la domnii chinezi(maxim 12 cm!).
    Si da, pana si japonezii si chinezii au porti in genul celor maramuresene! dar mai modeste. E normal.

    Iar ce am spus despre folosirea semnelor Traditionale ce sunt peste tot in Romania, Moldova, Ucraina, Rusia – e o dovada ca lucrurile au inceput sa se miste cu o viteza din ce in ce mai mare. Daca am prins pana si eu idea inseamna ca e in aer si pe cale de materializare.

    Iar eu nu caut sa te fac sa intelegi, ci doar, eventual, sa-ti reamintesc ceea ce stii atat de bine.

    Pamantul Romaniei este acelasi, iar contemporanii sunt doar o prelungire a neamului prin continuitate( “toate-s vechi si 9-s toate! Cerurile.).

    Cat despre ego/mandrie nationala nu e cazul, ca am murit cu totii aproape de tot si de mai multe ori, asa ca nu se pune.

    Like

    • Eu am inteles unde bati tu, problema pe care o ridic eu este ce te faci daca in alta viata ai fost chinez si spuneai despre romani ca sunt niste tigani lungani, hoti si fara educatie, ca nu inteleg ce inseamna sa fii un stup si sa traga fiecare pentru toti intr-un sistem bine organizat, asemeni insectelor, si ca Centrul s-a mutat in China din Romania, in muntii din Tibet, vecinatate cu India? Daca trezirea de care spui nu se face la nivel planetar (indiferent daca domnii chinezi vin sa se inchine poporului ales roman sau nu), atunci totul este in van. Daca imparti 18.000.000 la 500.000 o sa vezi raportul, este infim, inexistent. Plus ca Yin si Yang nu este salvarea acestei planete.

      Like

      • Din Cauza ultimelor schimburi cult-UR-ale cu dvs. am ajuns la noi intelegeri, asa ca revin sa va contrazic (“numai prostii si nesimtitii cred ca exista contradictii, Gorica!”):

        – intelegerea Yin-Yangului chiar este cheia “salvarii lumii”, Y-Y tinand de Armonie, echilibrarea contrariilor.

        Cat despre noi, cei care tot cumparam de la Mega-Image ( adica Fiara, cu sigla: bau-bau), daca avem un ADN cat de cat autohton, nici nu este neaparat necesar sa stim constient de Y-Y, deoarece stie Mintea Subconstienta. Bineinteles ca ne dorim ca Masa Critica sa fie atinsa odata, dar ce ne tine sa mai avem rabdare si sa “lucram constient” in acest sens?

        Si da! trezirea trebuie sa se faca la nivel planetar, dar pornind din Inima. Periferiile isi aduc contributia direct/indirect, constient/inconstient la reanimarea Inimii ca apoi sa beneficieze de Viata. O sa aflam la un moment dat cu totii ca la Romania e Inima.

        Like

  3. De acord. Numai ca discutia a alunecat ciudat si nefiresc spre ce?

    Eu doar doresc sa semnalizez ca avem la noi acasa o zestere ancestrala foarte bogata, a carei valoare creste cu fiecare noua descoperire arheologica si ca putem folosi pentru “protectie” si vindecari, simbolurile si tehnologia autohtona, pe masura ce o redescoperim si asta deoarece, am facut eu o asociere din memorie cu ce stiu despre Reiki: adica nimic.
    Altfel spus cred, simt, ca este mai in regula sa folosesti instrumentele si “tehnologiile spirituale din locul in care traiesti. Asta era tot.

    Cat despre chinezi si japonezi nu am o parere prea buna din variate motive. Dar, asta e o chestie personala si nu are ce cauta pe un blog pe care il vad ca se vrea impecabil.

    Intr-adevar, pot sa-mi cer scuze pentru putina mea abilitate de a ma exprima elegant si pe inteles, dar eu nu sunt deloc scriitor sau poet.

    Multumesc pentru rabdare! O sa ma straduiesc mai mult.

    Si, da! Zilele acestea arta “preistorica” de pe teritoriul romanesc este intr-o expozitie intineranta pe teritoriul chinezesc(in schimb cultural cu expozitia ce au avut-o ei la noi) ca sa-i lase pe chinezoi cu gura cascata. Cele mai noi piese intrate in aceasta expozitie sunt 4 pandantive din piatra, gravate, cu o vechime de peste 20.000 ani.

    Rusii s-au prins ca sunt traci si au infiintat pentru aceasta cauza o societate secreta cu numele de A….(na, ca am uitat! temporar) in scopul de a recupera mostenirea ancestrala, fiind interesati astfel si de tot ce se poate lua din Romania…

    Like

  4. Hai că vin şi eu să pun paie pe foc,glumesc ,dar ciudat cum japonezul Mikao a primit revelaţii in limba română ,cautam intr-una din zile prin lada cu zestre a poporului nostru şi dădui de Ciucurei,aşa cum erau făcuţi ei autentici ,de la mama lor de-acasă ,am luat ciucurelul şi l-am intors pe toate părţile ,i-am cautat sistemul de prindere si forma la interior şi stupefacţie ,interiorul este smotocit în spirala ,iar cu sistemul de prindere reprezintă exact simbolul Cho ku rei şi-atunci da sunt de acord că Usui a preluat şi nu le-a inventat domnia sa şi adevărul este că avea de la cine ,încă mai avem în zona lor rămăşiţe de triburi care conţin ADN din Munţii Carpaţi ..Rădăcina Ciuc o mai regăsim pe meleagurile noastre şi bag seamă că reprezintă ceva ,Ciucaş,Miercurea Ciuc ,Şumuleu Ciuc şi multe altele ,sper că am fost de folos, hihiii ..

    Liked by 1 person

  5. Uitasem să spun,ciucureii aceştia erau utilizaţi agăţaţi de cămăşile tradiţionale şi mai ales la acele jambiere ale căluşerilor ,sau chiar la pălării ,cu timpul au trecut la forma mai simplă a ciucureilor,aşa cum au fost utilizaţi mai târziu chiar şi la perini sau draperii ,în orice caz se pot găsi încă în forma lor originală, doar la costumele populare tradiţionale …

    Liked by 1 person

    • Carla! Zambesc. Cho Ku Rei inseamna in japoneza “pune Intregul aici”. REI inseamna universal, Univers etc. Se refera la intregirea matricei. Asocierea dintre ciucurei s Cho Ku Rei este un furculision autentic. Sa ne ferim de astfel de asociatii, zic! Zambesc.

      Like

      • Mă bucur că am reușit măcar să-ți aduc zâmbetul și știi cum e vorba Dumnezeu ne dă dar nu ne bagă și-n traistă ,ne place noua să complicăm totul ,dar Începutul a fost extrem de simplu și la îndemână ,nici nu vă dați seama că margăritarele doar acolo se găsesc,iar Limba română e Mama tuturor ! Noapte liniștită G !

        Like

      • Noapte buna, Carla! N-as zice chiar limba romana, cea de dinaintea ei, da. Limba romana este o ramasita. Puterea limbilor primordiale se mai pastreaza izolat in zonele de sat, nealterate de civilizatie si ai zice ca nu vorbesti romaneste.

        Like

      • Spuneam că ,chiar și așa,chiar și acum tot Mama le este ,nu degeaba s-a păstrat și uite rugăciune din capătul celălalt “TATĂL NOSTRU“ in lb celtă, dialectul vb. in Tara Galilor / Wales din Regaul Unit ( Publicat de către istoricul englez Chamberlayn in anul 1715 / `Dacia Magazin` nr 5, iunie 2003 ).
        .
        .“ Poerinthele nostru, cela ce esti en cheri
        . Svintzasca-se numele Teu
        . Vie emperetzia Ta
        . Facoesa voe Ta
        . En tzer asa si pre poement
        . Poene noastre datorii le noastre
        . Cum si noi le loesoem datornicilor nostri
        . Si nu dutze pre noi la ispitire
        . Tze ne mentuieste pre noi de vi(c)leanii ! “
        . ……… Amin ………
        .
        . Desi scris aproape in lb română*, acest text păstrează o multime de arhaisme gramaticale, TOATE găsite şi in textele `tablitelor` ! Interesant : NU se intrebuinteaza aproape deloc `comprimarea cuvintelor`- element specific lb dace / gete !.
        .
        .* La sfarsitul sec XIX, citind acet text, istoricul…ungur Samuil Kolescri, afirma : “Românii de la Dunăre si celţii din Wales vorbesc una si aceeasi limbă !“….

        Like

      • inca doar 2 exemple ale “furculisionului romanesc autentic”:

        Spun: radacinile folclorului romanesc sunt in energia/puterea Soarelui.

        1.RA-DA-CI-NI-LE

        RA=Soare
        CI=Qi=Prana=Lumina=Sunet=Energie
        DA&NI – arata balansul contrariilor ce se anuleaza reciproc, reducandu-se la Unitate, revenind in Principiu
        LE – arata apartenenta

        2.RABDARE

        RA-B-DA-RE

        Rabdarea tine de Vointa, Control, de Manipu-Ra, Plexul Solar.

        De fapt cei cu “furculisionul” sunt cei din occident, ci nu “taranul” roman. Pana pe la 1450 francezii si altii vorbeau variante de grai/ chiar limba pe care o vorbea Mircea cel Batran, adica un amestec de daca si romana. Poate ca toate limbile occidentale sunt fabricate in laborator dupa 1400.

        Limba este vie, ea se modifica, se adapteaza la trebuintele curgerii energiilor – la un timp dat. Probabil ca ne-am imbolnavi daca am vorbi curent limba care se vorbea acum 300 de ani, sa zicem.

        Nu sunt complexat de ideea ca “Civilizatia a inceput in Carpati si in jurul lor”, doar caut sa-mi asum si sa-mi amintesc ce am trebuinta. Pentru asta ma folosesc de orice informatii, cultura, traditie – care toate isi au sursa in Centru si conform legilor ciclice, au menirea finala de a sustine si reface Centrul.

        “Mancava-as ciocu-reiu vostru de intelectuali, caci toti semidocti suntem!”

        Like

    • Ne reamintim ca ciucureii au fost (si pot fi folositi si astazi) pentru protectia psiho-energetica. Daca mai sunt construiti in felul in care ne-a relatat in mod inedit Nicostrate, chiar sunt”scula” tehnologica.
      Se pot folosi la caciula, jambiere/ciorapi/curea, la auto/la cai,.., pentru ceea ce vrem sa”protejam”.

      Like

    • Deci mor de râs,acum chiar mă simt privilegiată că nu le am nici cu Cho ku și nici cu berea ,deci gata m-ați depăsit clar hahaaaa !!!

      Like

  6. Rugăciunea de mai sus e scrisă chiar in graiul bănățean al limbii române,vino în Banat și vezi că s-a păstrat intact ..

    Like

  7. – contribuie cineva sa construim o Toba shamanica?

    Like

  8. E aproape o regulă: atunci când întâlnești oameni cu care nu rezonezi, încearcă să te apropii de ei și vei fi surprins. Lucrurile se schimbă. Vei ajunge să-i iubești, cunoscându-i. Plecând de la motto-ul tău.

    Like

Leave a comment