Grila de cristale. Ce naiba e cu ea?

Am făcut prima mea grilă de cristale prin anii 2000, atunci când mă apucasem de Reiki. Acolo am învățat cum se construiește, ce cristale se folosesc, cum le încarci, la ce folosește, ce să nu faci (adică regulile de bază).

Pe unde am fost, am luat grila cu mine și o asamblam mai mult de decor decât să mă folosesc de ea, iar asta probabil pentru că se formase un atașament între mine și cristale. Apoi, după o vreme, am simțit să o încarc din nou, dar totodată au apărut și întrebările născute din experiență. Spre exemplu, una dintre întrebări a fost CUM FUNCȚIONEAZĂ O GRILĂ DE CRISTALE? Pentru că din cărți aflasem doar informații simple, de genul cristalele amplifică energia (și apropo, se folosesc cu succes în electronică tocmai din acest motiv), iar grila de cristale amplifică puterea cristalelor. Ok, nice, dar pe ce principiu? Ce se întâmplă cu energia, cum se trimite, cum se amplifică, cum, cum, cum?

Prin urmare m-am dus la Big Brother (Google atotvăzătorul) și l-am întrebat franc: how does it work a crystal grid? Evident, a ieșit la iveală că toți cei care au scris pe net despre cristale se scaldă în aceeași baltă călduță și oferă doar răspunsuri generale și nimic concludent, rațional. Oare oamenii care știu să folosească grile de cristale stau ascunși? Am înțeles însă care sunt cele mai importante întrebări pe care oamenii și le pun despre cristale și grile de cristale. Iată-le mai jos:

Questions about crystal grid

Drăguț, nu? Ei bine, hai să vedem mai pe larg despre ce este vorba atunci când te apuci de lucrul cu cristale. Ah, și să nu uit. Să știți că nu au existat vreodată cristale la Șinca Veche, acela nu este un templu al atlanților și nici o cameră a destinelor. Și, ca să vă strârnesc un pic interesul pentru zonă, vă mai spun că în apropiere există niște ruine ale unei vechi așezări bănuite a fi de sorginte dacică. Asta dacă mai există astăzi și nu au fost acoperite. Eu le-am prins acum vreo 10-15 ani. Ghidul de la Șinca nu știe despre asta, deci trebuie să vă faceți singuri căutările și documentarea.

Pentru ce să folosești o grilă de cristale?

Motivul principal este pentru că poți beneficia de o energie amplificată de care nu dispui. O energie mai mare care să fie la dispoziția ta și care te poate ajuta în vindecare, în protecție sau în atac, în îndeplinirea unor proiecte.

Cum se construiește o grilă de cristale?

Se construiește pe punctele unei figuri geometrice care face ca grila să funcționeze la scară mai mare sau mai mică. Evident, poți încerca mai multe variante și să le măsori pe rând, să vezi care funcționează pentru tine. Dar cele mai uzitate sunt cele în cerc (hexagon, octogon etc.), formate din 6 sau 8 cristale exterioare, unul central și unul cu care încarci grila. Au ele niște denumiri tehnice, dar momentan îmi scapă. Se mai folosesc imagini printate cu simboluri din Reiki sau din viața spirituală ca bază a grilei, iar pe fiecare punct geometric al simbolului se așază un cristal. Cert este că întotdeauna trebuie să existe un cristal central mai mare în dimensiuni decât celelalte, care să capteze enegia celor din jurul său. Iată o imagine de pe net cât să vă puteți face o idee.

crystal grid how does it work

Grila de cristale se construiește pe un suport orizontal stabil (masă, pervaz, în grădină, pe o podea neumblată des etc.)

Ce cristale se folosesc?

Teoretic, în funcție de nevoile voastre, puteți apela la diferite cristale. Și poate că un curs în cristalo-terapie nu v-ar strica. Eu m-am ghidat întodeauna de AICI atunci când am vrut să aflu ceva despre un cristal. Dar, per total, este bine să știți că energia cea mai mare o au cristalele de Cuarț. Cristalul comun care poate fi folosit în orice grilă, este Cuarțul alb. Este un fel de A2 negativ la grupele de sânge, dacă vreți. Cristalul cu energia cea mai puternică este Citrinul. Cuarțul roz este pe dragoste, și tot așa. Cert este că nu vei da greș niciodată cu cuarț alb. Vă sfătuiesc să alegeți doar cristale care au vârf. Cele rotunjite nu sunt bune în lucrul cu grile.

Cum aleg cristalele?

Cel mai bun mod de a le alege este de a le ține în mână. Contactul cu un cristal te face conștient de relația cu el. Rezonezi sau nu cu cristalul respectiv. Exact ca în cazul oamenilor.

Cum funcționează o grilă de cristale?

Lucrurile stau cam așa. Se ia o foaie de hârtie și se scrie pe ea un proiect la timpul prezent și fără negații. Nu mă întrebați de ce fără negații, luați-o și voi ca atare la fel cum am luat-o și eu. Poate vreodată o să caut și explicația asta. Prin urmare, proiectul trebuie scris ca și când este deja împlinit. De exemplu, dacă îți dorești sănătate, vei scrie în proiect “Sunt sănătos. Ochii mei sunt puternici și văd precum un vultur. Fac mișcare în fiecare zi și am un tonus extraordinar.” Nu vă temeți de cuvinte, dar fiți cu băgare de seamă ce vă doriți. De cele mai multe ori Universul te va învăța să îți clarifici cât mai bine cerințele, pentru că de o cerință depind foarte multe situații. Dacă te crezi un bun creștin ar fi bine să introduci la final “Cu voia lui Dumnezeu“, iar asta se face pentru că poți modifica prin cererea ta Destinul. Iar Destinul este diferit de Soartă. Atenție, deci!

Pe spatele proiectului puteți desena simboluri de putere (cruce, simboluri din Reiki etc.). Apoi, proiectul va fi încărcat, pliat cât să stea decent împăturit și plasat sub cristalul central. Fără proiect lucrurile se diluează.

În vindecare, se mai folosește pur și simplu poza pacientului, care se așază sub cristalul central. Și se încarcă grila cu intenția de vindecare.

După aceasta, se va încărca grila în sensul acelor de ceasornic, pe fiecare cristal în parte, inclusiv cel central. Argeșanu recomandă încărcarea zilnică (el chiar recomandă și o oră când să o faci), însă eu cred că se simte la mână când are nevoie să fie încărcată.

Cum încarci o grilă de cristale?

Trebuie să știm că înainte de a încărca o grilă de cristale, acestea trebuie curățate. Curățarea se face atunci când le-ai cumpărat sau atunci când le-a atins altcineva. Curățarea se face prin a ține cristalul cu degetele arătătoare de la mâini: degetul arătător de la mâna stângă pe vârful cristalului, iar cel arătător de la mâna dreaptă pe fundul cristalului. În acest fel circulă energia ta prin cristal. Când conștientizezi și vizualizezi cum circulă energia circular prin mâini, cristal și corpul tău la nivelul piept-umeri (mâna stângă absoarbe energia, mâna dreaptă cedează energia, astfel încât se face un circuit închis între tine și cristal), spui algoritmul de curățare: “Te curăț de orice informație și entitate pe care le-ai avut până acum.” Și se face la fel cu fiecare cristal. Există tehnici care spun să le cureți la Soare sau să le speli, însă eu nu le-am folosit niciodată. Deci nu cunosc valoarea lor.

După ce le-ai curățat și le-ai așezat în poziția lor corectă pe grilă, plasezi proiectul sub cristalul central. Apoi, iei cristalul cu care încarci grila și îl prinzi între cele 3 degete cu care se închină creștinii: degetul mare, degetul arătător și degetul mijlociu. Energia care va curge din tine prin mâna cu care încarci (adică cea cu care faci simbolurile), se va amplifica prin cristalul pe care îl ții în mână. Cele 3 degete formează o mudră, și se crede despre ele că au rolul de a forma anumite energii care să curgă prin degete. Acum este momentul când începi să desenezi deasupra fiecărui cristal în parte simbolurile pe care le știi. Odată desenate, le vizualizezi cum intră în centrul cristalului. Dacă ai făcut Reiki ești TOP, dacă nu ai făcut Reiki și nu știi simboluri, ai trei variante la dispoziție:

 1. Te documentezi să vezi simbolurile și încerci să le desenezi așa, vezi dacă merge și fără să ai inițieri pe simbolurile respective. Se pronunță de 3 ori numele simbolului în timp ce desenezi simbolul.
 2. Dacă ești botezat creștin ortodox faci simbolul crucii (pentru că ai primit inițieri pe simbol la botez). Îl faci de câte ori vrei și simți că trebuie.
 3. Renunți să încarci cu simboluri. Pui palmele deschise deasupra grilei și imaginezi că trimiți energie prin palme către grilă.

Oricum ai face, după un anumit grad de încărcare, dacă vei pune palma deasupra cristalului central vei observa că simți un soi de furnicătură, sau o căldură, sau o răceală. Fiecare simte diferit. Iar asta înseamnă că grila ta începe să emită o anumită energie, mai puternică sau mai domoală. În cazul încărcării fiecărui cristal în parte cu simboluri, fenomenul este următorul: energia invocată/ imaginată de tine se scurge prin mână în cristalul cu care încarci, și se amplifică. Atunci când desenezi simbolul, energia simbolului este amplificată de cristalul cu care încarci și intră în cristalul din grilă. Fiecare cristal din grilă emite la rândul lui o energie amplificată către cristalul central. Atenție, toate cristalele din grilă trebuie poziționate cu vârful înspre cristalul central! Iar cristalul central poziționat cu vârful înspre cer. Cristalul central emite către cer toată energia cumulată în el de la celelalte cristale. Atunci când proiectul este în contact cu cristalul central (pentru că îl punem sub cristal), energia cristalului preia informația din proiect și îi trimite ceea ce se cheamă în terapie LUMINĂ. Această lumină deschide oportunități către împlinirea mesajului din proiect, sau blochează energiile negative care stau la baza motivului care ne-a împins să facem proiectul.

Și cam asta este toată treaba din punct de vedere tehnic. Este greoaie, trebuie multă muncă și experiență. Trebuie încredere. Trebuie riscuri și deschidere către a învăța, tocmai pentru că această cale a spiritulității este o cale a eliberării, care nu este tocmai ușoară într-o lume eminamente materială.

Crystal grid

10 REGULI DE AUR DE CARE SĂ ȚII CONT ATUNCI CÂND CONSTRUIEȘTI O GRILĂ DE CRISTALE:

 1. Nimeni nu atinge cristalele în afară de tine. Cristalele înmagazinează energie, deci și gânduri.
 2. Alege doar cristale curate, fără impurități. Oricât de fancy ți s-ar părea un model interior sau o pilitură de fier care strălucește în el. Sunt nocive, iar aceste noxe energetice se transpun și se transmit în proiectul tău.
 3. Alege doar cristale brute. Cele șlefuite își pierd din valoare. Sunt drăguțe la o cafea, la o treabă, dar nu la grile. Cel mult piramidele sunt ok pentru că prin forma lor geometrică înmagazinează energie la 1/3 de bază și 2/3 de vârf. Dacă știi cum să accesezi energia aia, atunci ești un fericit.
 4. Calitatea unui cristal se aseamănă cu calitatea unui aparat de fotografiat. Cu cât mai greu, cu atât mai bun. Atenție la falsuri, care pot fi din sticlă.
 5. Ai încredere în animale. Pisicile și câinii identifică imediat un cristal “defect”. Vor face tot posibilul pentru a-l înlătura din grilă. Cel mult îl vor mișca astfel încât să închidă circuitul de emisie.
 6. Un cristal care stă în lumină naturală este un cristal fericit. Deci, la geam ar fi perfect.
 7. Cristalele nu sunt marfa ta. Ele sunt … nici nu știu cum să le descriu, așa că mă voi mărgini să spun că dacă nu mai vor la tine, te vor părăsi într-un fel sau altul. Fie le vei pierde, fie vei simți să le faci cadou. Nu uita că se ocupă cu amplificatul energiilor pentru apariția situațiilor.
 8. Cristalele au vârste foarte mari. Sute, mii, milioane de ani. Au văzut multe, au o structură cristalină evolutivă. Prin urmare tratează-le cu respect, stabilește o legătură cu ele, ai răbdare cu ele.
 9. Nu trimite poze cu grila ta. Se poate ataca de către cei care îți vor răul și îți modifică sensul proiectului.
 10. Documentează-te doar de la maeștri consacrați, care și-au dovedit abilitățile în timp. De aceea, îți recomand din suflet să citești Risvan Rusu și Ovidiu Dragoș Argeșanu. Au o mulțime de cărți scrise pe înțelesul tuturor, în domenii multiple și țin cursuri de toate felurile.

De final

În final, trebuie să știi că tot ce am scris până acum sunt lucruri din experiența mea pe care le-am învățat și eu de la alții. Apoi le-am pus în practică, le-am pus la lucru și le-am pus la îndoială. Adevărul este unul singur, proiecțiile noastre de adevăr sunt multiple. De aceea vă spun, căutați să vă puneți întrebările corecte și vă veți ușura evoluția.

Advertisement

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on August 24, 2022, in Dojo-ul and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: