De ce își acoperă femeile capul când intră în biserică

Cu siguranță ați întâlnit acest lucru în ortodoxismul oriental și în religia islamistă. Ba, mai mult, există chiar culte catolice care practică acest ritual. Și totuși, de ce trebuie femeile să își acopere capul în biserică?

În cartea apocrifă a lui Enoch (Enoch înseamnă în limba ebraică învățător), se povestește despre influența Veghetorilor asupra oamenilor primitivi. Povestea o cunoaște toată lumea, acești îngeri aveau misiunea clară de a rămâne neutri, simpli observatori care ar fi trebuit să îi raporteze lui Dumnezeu despre evoluția omenirii. Iar asta spune câte ceva despre acel Dumnezeu. Acești Veghetori îmbrățișează omenirea, o învață și îi conferă informații fără de care oamenii primitivi ar fi rămas într-o stare prelungită de sălbăticie. Ajung chiar să fie atrași fizic de femei și se împerechează cu ele dând naștere unei rase hibrid, numită a Nephilimilor, adică binecunoscuta rasă a uriașilor. Iar asta spune că acești veghetori erau majoritar sau doar de sex masculin. Spun majoritar pentru că în mitologie există legende despre femei de altă rasă care se împerecheau cu bărbați (vezi Odisea).

Continuând, veghetorii sunt uciși pentru că au sfidat legea primită, rasa umană este ucisă, se trece la altă poveste, alți oameni, alți profeți. Se formează biserica creștină care preia informația că Veghetorii erau atrași de femeile oamenilor, în special datorită părului lung care le curgea în valuri pe umeri. Iar de aici s-a trecut la batic și la alte costumații.

Rămâne să ne gândim dacă acest lucru este doar o tradiție sau biserica transmite un mesaj prin care spune că oamenii pot fi văzuți în biserică de entități superioare.

Posted on July 28, 2022, in Salonul and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 20 Comments.

  1. Cred că nu mai putem reconstrui trecutul intr-o istorie apropiată de realitatea acelor vremuri. Ar fi interesant să aflăm adevărul dar nu știu dacă ar fi și constructiv. Privind în urmă la drumul parcurs, sunt de părere că am pierdut timp prețios lălăind printre mituri și basme căutând indicii prețioase în loc să mă puns serios pe vindecarea personală și onorând prezentul cu toate ale sale. Odată vindecați spiritual om afla și ce și cum a fost, dacă ne va mai interesa.

    Like

    • Stiu ce spui, dar nu cred ca e timp pierdut. Parerea mea este ca daca a fost ceva in noi care ne-a trimis sa cautam, inseamna ca acel ceva ne va fi de folos candva. Din experienta spun. Oricum, oamenii au motive diferite pentru care cauta. Dar are sens ce spui. 👍

      Like

  2. Ai dreptate în felul cum pui problema. M-am gândit și eu cam la fel. De folosit a folosit chiar și dacă numai important era să formulez comentariul de mai- sus. Sau la o adică să pot recomanda altora să nu-și piardă timpul cu nimicuri. Dintr-o altă perspectivă toate aceste mituri și povești pot fi folositoare ființelor care încearcă să te deturneze de pe un drum corect. Nu-i de neglijat.

    Liked by 1 person

  3. Poți face o încercare de dragul științei: gândește te că vrei să lași în urmă tot ce-i paranormal, ezoteric, reiki și comunitățile spirituale al cărui membru probabil ești sau urmărești. Nu fă nimic, doar te gândești că. Ascultă ți gandurile care vin apoi. S-ar putea să fie interesant.

    Liked by 1 person

    • A fost un val al spiritualitatii in anul 2000, atunci cand Romania era innebunita si a luat totul la bani marunti. Atunci s-au smintit cei mai multi oameni in Romania. Usor si in timp s-au cernut lucrurile si cine a cautat cu adevarat spiritualitate si adevar a ramas. Cine a vrut putere, astazi face alte lucruri. Dar spiritualitate la modul public cum a fost atunci nu va mai fi prea curand. Pentru ca nu? … ce e val … 🙂

      Like

      • …ca valul trece. Nimic mai adevărat, dar… observ ecoul. Mulți oameni se trezesc chiar dacă nu caută sau nu au habar de val. Primul lucru pe care îl percepe un proaspăt trezit este uraciunea lumii umane și simt sălbăticia planetei. Ar avea nevoie de sfaturi și incurajari de la cei care au trecut prin asta.

        Liked by 1 person

  4. Motivul pentru care femeile își acoperă capul când merg la biserică cred că este mult mai simplu. Imaginează-ți că în biserică intră o femeie frumoasă cu păr lung și despletit, dacă mai îmbracă și o rochiță scurtă, mai are și un decolteu superb și niște tocuri de 7, se duce pe apa sîmbetei toată sfințenia începând cu popa și terminând cu ultimul bunic.🙂

    Liked by 1 person

    • Hm… ma indoiesc ca e atat de simplu. In bisericile catolice, marea majoritate a femeilor au capul acoperit cu o dantela. Asta nu le face mai putin seducatoare, dimpotriva. Plus ca nici restul tinutei pe care ai prezentat-o nu indeamna la piosenie 🙂

      Liked by 1 person

  5. Inda, 🙂 am exagerat un pic ca să sublinez motivul. Dar dacă duminică mergi la biserică în România s-ar putea să dai măcar de un exemplu asemănător cu cel descris.🤭

    Like

  6. „Rămâne să ne gândim dacă acest lucru este doar o tradiție sau biserica transmite un mesaj prin care spune că oamenii pot fi văzuți în biserică de entități superioare.”
    Traditiile au intotdeauna ceva la baza. Daca ar fi doar un moft, ceva neverificat si irepetabil, ar dainui o vreme si s-ar pierde. In spatele traditiilor este o cunoastere si un mesaj. Uneori, intelesul mesajului se pierde si ramane doar ceea ce numim traditie.
    “Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor.” (Matei 18:20)
    Cred ca in biserica se formeaza un egregor care emite pe o anumita frecventa si este mai usor de perceput de catre acele entitati.
    Cat despre par, povestea este mult mai ampla. In toate culturile parul femeii are un rol deosebit. El functioneaza ca un dispozitiv de conectare la energiile Universului, vorbeste despre feminitatea, rolul si rangul femeii. Felul in care este purtat poate spune totul despre identitatea ei. Impletiturile nu sunt doar pentru frumusete, ele poarta un mesaj pentru cine stie sa-l citeasca.
    Parul lung si despletit, in traducere bruta, inseamna disponibilitate sexuala, de aceea era interzis in public, iar mai apoi interdictia a ramas doar in biserici. Singurele femei care faceau exceptie de la regula erau cele cu initieri si functii speciale cum ar fi preotesele, dansatoarele ritualice, vrajitoarele, vindecatoarele care il foloseau ca instrument de lucru sau protectie.

    Liked by 1 person

    • În biserică, mai ales dacă slujba este făcută cu har și enoriașii sinceri, se dechid cerurile și plouă cu îngeri. Am însă îndoieli că ființele superioare îi văd pe oameni așa cu mâini cu picioare și mai ales păr. Cred că mai degrabă văd niște mandale, figuri geometrice, culori și sunet. Vedere care nu poate fi fentată.

      Like

    • Inda, pe blogul tău nu ai mai scris din 2014 nimic. Dacă acuma ai reîncepe să scrii, oare cum ar arăta?

      Like

  7. Hai să vedem. 🙂 De dragul științei .

    Liked by 2 people

  8. Dacă cineva care se referă la planetă și vorbește despre fondatori, la cine sau ce se referă? Știe cineva?

    Like

  9. Două persoane discutau. Una povestea că ” vede” niște nave cu totul noi față de altele pe care le “vede” de o vreme. Amândouă erau de părere că vin fondatorii. Între timp am aflat ce ar fi fondatorii.🙂

    Like

  10. 3 albine, au discutat zilele trecute despre cum au vazut oameni, cu masinariile lor magice…
    in alta parte alti 3 oameni discutau despre zei si facatori si navele lor…
    mai sus putin stau un alt grup de 3 zei care discuta despre cine i-au facut pe ei…
    si unii si altii au avut acelasi efect asupra realitatilor lor si mai ales in realitatile celorlalte grupuri/fiinte.
    🙂

    Like

Leave a comment