Meditația pe zone afectate

Această meditație are la baza alte două componente, întrucâtva premergătoare ei. Prima este meditaţia pe suflet, care presupune o călătorie în propriul suflet care se deschide mai mereu precum o lume, cu tot ce are ea (animale, păduri, deșerturi, vreme bună sau rea, etc).

Cea de-a doua este reprezentată de exerciţiile de decorporare, prin care ochii sau urechile erau mutate în corp, în diferite poziţii şi se monitorizau senzaţiile întâmpinate (cum se aude, cum se vede de acolo).

Meditaţia pe zone afectate propune o alternativă la vindecare printr-o călătorie interioară la zona afectată. Spre deosebire de zicala “Călătoria este mult mai importantă decât destinația“, în această meditaţie destinația contează la fel de mult, dacă nu chiar mai mult.

Ca fiecare meditaţie care se respectă, este necesar să vă încredeţi. În ghizii voştri interiori, în corpul vostru, în mintea şi în sufletul vostru, şi mai presus de tot, în Providenţă.

Meditaţia pe zone afectate

Să presupunem că există o problemă cu ficatul. Intrăm în stare de meditaţie şi lansăm comanda să mergem în ficat. Ar trebui să vă vedeţi în ficat în sensul său spiritual, pe care ar fi bine să-l identificaţi ca pe o lume SF. Credem că de la caz la caz se vor vedea alte înfăţişări ale sale, în spectrul sensibil. Poate veţi vedea o clădire, sau cabluri, sau orice aţi vedea, atâta vreme cât sunteţi siguri că este o reprezentare a ficatului, deja aţi parcurs jumătate din drum: CONŞTIENTIZAREA.

Ulterior, se recomandă OBSERVAREA atentă a tot ceea ce se întâmplă acolo. Dacă ar arăta ca o uzină, ar trebui să verificăm ce este în regulă şi ce nu este. Dacă vedeţi roţi înţepenite sau ţevi ruginite, ţineţi-le minte pentru o curăţare imediată. Este bine să verificaţi şi dacă problema se trage din altă parte decât din ficat.

Ultimul pas constă în CURĂȚAREA şi repararea tuturor neregulilor pe care le întâlniţi. Ca într-un joc de calculator, vă este permis orice. Lipiți, coaseți, imaginați lucrători, voi sunteți managerul propriului vostru organ. Atât doar să fiţi conştienţi că faceţi acest lucru în ficatul vostru (sau al unei persoane pe care încercaţi să o trataţi) și să nu tratați acest lucru ca pe o poveste amuzantă care să vă trimită în somn. Sunteți acolo cu o misiune!

Pentru orice nelămurire asupra a ceva, întrebaţi-vă Sinele. Întrebaţi-l pe Dumnezeu, întrebaţi doar. E bine sau nu e bine? Pot sau nu pot? Iar răspunsurile vor veni degrabă.

Mult succes! Rezidurile vor fi scoase afară de către organism. Repetaţi cât credeţi de cuviinţă şi nu uitaţi că repetiţia duce către performanță!

Posted on December 16, 2016, in Prispa and tagged , . Bookmark the permalink. 20 Comments.

  1. Pare atât de simplu, când este ușor mai complicat. Este nevoie și de o altă pregătire înainte?

    Like

    • Incredere+Imaginatie+Perseverenta. Toate acestea activeaza abilitatile fiecaruia din noi in anumite sensuri. 🙂 Pregatirea de dinainte cred ca este o plimbare printre mentori care iti arata de fapt puterea de sine pe care cu totii o avem, la unii in stare amortita, la altii activa.

      Like

      • Ca sa nu TAC , ca mai am CEVA pana la “In-Atel-Aleptu”, Zic:

        “NAZORAEDRU” inseamna, a substitui prin imaginatie un lucru sau o actiune – ALTEIA, ca sa se produca un rezultat magic, adica extraordinar.

        Liked by 1 person

      • Cu incredere+imaginatie+perseverenta nu merge!Am incercat si nu merge!Poate la altii merge dar la mine nu a mers.Ce ma sfatuiti ?Am gresit undeva ? Practicam o tehnica japoneza,incredere oarba.. .nu a functionat,starea se agrava(si nu era o durere de dinti)…am trecut la rugaciune,m-am spovedit,m-am imprtasit,Sfantul Maslu,Sfanta Luturghie…nimic,un timp oarecare nimic !Apoi s-a milostivit Dumnezeu si mi-a trimis pe cineva care m-a convins sa merg la medic,spunea ca Dumnezeu lucreaza si prin medici.Mai spunea ca tehnicile de vindecare mentala functioneaza,mintea poate orice,rugaciunile pot face.minuni ,cu o singura conditie.Azi stiu care.E atat de simplu!Dar e greu de parca te arde cu fier incins ,sa fuga toata rautatea din tine,sa ramai curat,curat,simplu si plin de bucuria vietii !Multumesc !

        Liked by 1 person

      • Salut, Mesager!

        Corect! Trebuie culoar liber pentru orice practica si tehnica. Oricum, in orice vindecare, este nevoie de rabdare. Pentru tratament, medicii si farmaciile sunt fantastici. Si nu neg competenta lor, insa in afara de sistemul de investigatii, medicina a ramas cam prin secolul XIX, adica ce nu se arata compatibil cu organismul, se elimina prin taiere, iremeiabil. 🙂

        Din punctul meu de vedere, medicina are o disperata nevoie de cunostinte ale plantelor (ceea ce se dovedeste a fi noul trend in domeniul medical, de altfel – pe surse stim asta 🙂 ), de intelegerea spirituala a organismului si de inspiratia divina. Daca nu au cel putin o componenta din cele trei, nu se deosebesc de oricare dintre noi, care am putea pune un diagnostic folosind google search.

        In vindecare, este necesar sa se inteleaga ca timpul de vindecare va fi cel putin egal cu timpul de imbolnavire, daca nu chiar mai mare. La fel ca si schimbarea unui regim politic. Romania a stat in comunism timp de 45 ani (cel putin), prin urmare, cam prin 2034 vom putea vorbi despre schimbare prin vot. Este un pendul guvernat de timp. 🙂

        Like

      • Va salut ! Uneori gresim in privinta Alipatiei,comparam principii diferite fara sa intelegem ca sunt pasi separati.Fara o trezire a fiintei interioare,fara o revigorare reala a sacrului in viata fiecaruia nu poate fi vorba de tehnici mentale si nici energetice.Fara sa-ti pui aripa extazului nu ai ce cauta acolo,e pierdere de timp.Cea mai mica indoiala,chiar si subconstienta ,blocheaza accesul.Cred ca pentru cei mai multi dintre noiebine sa intelegem acest fenomen si sa nu perseveram in tehnici care nu-si dovedesc intr-un timp oarecarebeficienta.Multumesc !

        Liked by 1 person

      • Perfect adevarat! Este ca si cand soferul de autobuz sustine o slujba in biserica doar pentru ca ii plac hainele preotului. 🙂

        Like

  2. Nu e mai simplă Rugăciunea Domnească ? Fiindcă ce se poate compara cu Puterea Ceriului ? Puterea noastră ? acel fir de nisip care depinde de-un fir de viață ? Mai ales că suntem unici,nu existăm în lume doi identici și-atunci la ce folosesc tehnicile ,dacă nu aduc nicio zidire nimănui și mai ales care mentori ? dacă suntem unici ,fiecare cu o soartă căpătătă din pântecul maicii și-un destin trimis din văzduh ! E adevărat că avem șansa de-a alege între imaginația bogată sau belșugul certitudinii ,oricum ar fi ,seară frumoasă vouă !
    ( https://www.youtube.com/watch?v=ZidS1Tg4LSk )

    Liked by 1 person

    • Pe acelasi principiu n-ar trebui sa facem multe alte lucruri. Spre exemplu, n-ar trebui sa mai muncim, ar trebui doar sa ne rugam, pentru ca eventual o sa se intample ceva daca rugaciunea este suficient de puternica. 🙂

      Ideea este ca rugaciunea perfecta se poate atinge la gradul de maestru in religie (si vorbesc aici de spiritualitate si nu de institutie). Dar pana acolo, exista tehnicile care ajuta. Desigur, un caulgar sau un pustnic nu are nevoie de tehnici de imaginatie pentru a vindeca (desi am vazut oameni valorosi ai lui Dumnezeu ajunsi in spitale). Mai exista un plus: tehnica iti dezvolta alte elemente pe care rugaciunea nu o poate face (reciproca este valabila, de asemeni).

      Like

      • “Prin practica cotidiana, ma desavarsesc intregit si fericit. Amin”

        Liked by 1 person

      • G,toate învățăturile acestea asiatice sunt pierdere de vreme ,fiindcă a crea o variantă de terapie ,este posibilă numai în sensul teologic și hai să-ți explic de ce .Practica Sacră nu se poate face oricum ,puterea noastră și imaginația sunt zero dacă nu respectăm niște reguli stricte . Noi nu putem despărți niciodată capacitatea noastră de a vrea ,mai mult decât ni s-a dat prin Dat ,adică prin Lege .Modul în care este făcută rugăciunea Domnească și anume pentru interesele noastre ,ale omului ,imediate,ea se adresează Creatorului ,Tatălui Ceresc fiindcă este prin excelență rugăciunea Casei Trupești și-a Casei Sufletești .Este o Kantră în care s-a folosit niște Mantre cu putere energetică și fac adresarea către Cel care vindecă pe canalele unde este necesar ,de aceea noi și deschidem actul de rugăciune ,prin Fixarea Terminalelor pe care se poate face vindecarea ,iar la sfârșit închidem prin îcnhinare .Toate aceste faze își au rolul și scopul pentru care au fost realizate ,ce e așa de greu de înțeles ? Poate te-a deranjat faptul că am menționat unele lucruri ,dar articolul tău era extrem de subiectiv și-atunci am crezut de cuviință că era necesară o rectificare,de altfel foarte importantă ,de care nu ai ținut cont .Tot Tesla spunea așa : Darul puterii mentale vine de la Dumnezeu, de la Divinitate, iar dacă ne concetrăm mintea noastră asupra acestui adevăr, noi intrăm in ton cu această mare putere …. E adevărat,putem intra ,dar e un teren organizat ,nu avem noi singuri capacitatea de a le face pe toate ,dacă nu ne-ar fi dat . Acum cei care se încumetă la a învăța tehnici de vindecare ,se vor gândi de două ori mai mult înainte ,fiindcă tot la același rezultat vor duce,precum rugăciunile ,căci dacă nu le este dat ceva ,indiferent câte cărți de dezvoltare personală îngurgitează ,tot același e rezultatul ,fiindcă fără Dumnezeu nimic nu este posibil și-atunci de ce să nu simplifice ei direcția de la bun început ? Același lucru se întâmplă în rugăciune,precum afirma și marele fizician .Timpul petrecut în fața unei rugăciuni nu este direct proporțional cu rătăcirea de ani de zile prin învățăturile asiatice ,iar oamenii pot fi vizibil mai câștigați simplificându-și viața și salvându-și dramul de bănuți ,pe care i-ar putea pierde atât de lesne ,pe așa zisele inițieri în nu știu ce metode străine nu numai de vindecare ,ci și de Dumnezeu .Asta e tot !

        Like

      • Carla, nu m-a deranjat nimic din ce ai spus, doar ca aveam nevoie de mai multe detalii. Personal nu sunt de acord cu ce ai spus, intotdeauna am militat pentru orice practica de vindecare, atata timp cat a folosit omului. Desigur, nu discutam aici despre dezechilibre. Nu toata lumea cunoaste o singura metoda, sa spunem credinta sau rugaciunea. Pentru ca unii oameni se nasc sau sunt educati sa nu creada in ceva mai mare, mai puternic. Totusi, pentru pragul de evolutie al fiecarui om trebuie sa existe o solutie de vindecare, de intelegere, de propulsie. Ermetizarea intr-un singur sistem de vindecare este intotdeauna o alegere personala. Avantajul este ca te face puternic in acea sfera. Dezavantajul, te limiteaza in fata cunoasterii. 🙂

        Liked by 1 person

      • Și totuși G, tu ești mult mai indulgent ,pe când mie îmi scăpase esențialul ,liberul arbitru .La urma urmei nici n-ai putea să introduci într-un singur articol atâtea elemente pe cât mi-ar fi plăcut ca vizitatorii tăi să le acumuleze ,dar sunt sigură că în timp se vor lega toate între ele .Eu am rămas cu gust amar din vremea când făceam ocolul pământului ,în căutare de confirmări ,săpând prin toate religiile și sectele asiatice ,pentru ca în final să-mi dau seama că am rătăcit în zadar ,timpul nu se-ntoarce înapoi ,iar adevărul era în Patria mea ,sub nasul meu dintotdeauna ,dar poate așa a fost să fie .Seara trecută chiar făcusem un conspect din zicerile lui Eliade despre Creștinismul Ortodox și dacă-mi permiți îl voi așeza și aici .Zi faină vouă în continuare ,Doamne ajută și Sărbători frumoase cu liniște,bucurii și împliniri precum în Basmele noastre românești !
        Mircea Eliade – Despre Ortodoxie …“Crestinul intelege viata – fapt de o considerabila insemnatate, ce intrece cu mult comorile stiintei si ale filosofiei. Crestinul stapaneste sensul vietii – care nu e un sens tragic. Sau in orice caz, de un tragic omenesc.”
        “Tragicul crestin e altul: neputinta de a ramane todeauna crestin, dualismul carne-duh, slabiciunea care il tareste – si e bine sa-l tarasca – in viata pagana, senzuala.”
        “azi nu oricine poate ajunge ortodox”
        “acei ortodocsi care au dus o viata lipsita de nelinisti si experiente launtrice nu sunt adevarati ortodocsi”
        “Noi voim un crestinism efectiv – adica rezultatul unei experiente, proaspat, greu de sensuri cald de viata, stralucitor de daruri. Care sa ne prefaca, sa ne faca din oameni – oameni de-ai lui Dumnezeu, adica suflete in trupuri, suflete ce cauta sa asimileze si sa raspandeasca valori dumnezeiesti in lumea volorilor bestiale sau rareori, a valorilor omenesti.”
        Lucruri de taina“Asadar, orice drum ar apuca, o constiinta contemporana ajunge la crestinismul ortodox”. p. 74-75
        “Pentru cine intelege insa pulsul generatiei noastre – ortodoxia, sfanta credinta si sfintele randuieli ale Bisericii, sunt singura tinta” p. 59

        Liked by 1 person

    • Absolut complet si superb colindul! Cu multumiri! 🙂

      Like

      • Intr-adevar deosebit colindul!

        De remarcat “inalta tehnologie” din expresia sa.

        Poate fi privit si ca un “descantec” maiastru.

        Cine vrea, poate chiar si sa “danseze” pe ritmurile sale. Va fi mult castigat daca “sensibilizeaza” unde si cum se duce sunetul.

        Ce sa mai, ” tehnologie in curu gol ! ”

        Il banuiesc pe colind a fi anterior anului -3200, referinta pentru “Tatal nostru”.

        Intr-adevar, multumiri!

        Like

  3. Fiinţa umană este un automat cu autopropulsie totalmente sub controlul influenţelor externe. Deşi pare a avea voinţă proprie şi predeterminare, acţiunile sale nu sunt guvernate din interior, ci din exterior. El este ca o plută aruncată de valurile unei mări turbulente…Nicola Tesla

    Like

    • Vrei sa dezvolti putin, te rog? Personal nu-mi dau seama daca sensul lui Tesla este unul pesimist sau realist. Desigur, capacitatea lui de a intelege anumite lucruri depaseste sfera mea. Dar tu ce vezi in asta?

      Like

  4. Delicata discutie ati purtat voi aici ! Ce se vede de la mine, e ca toti aveti dreptate, ca spuneti acelasi lucru si totusi nu sunteti de acord unul cu celalat. Adevar ati grait fiecare, adica pe al vostru, personal 😉 Hai sa-l zic si eu pe al meu :
    In primul rand spun ca trebuie sa ne rostim adevarul cu precautie si sa ne asumam responsabilitatea celor spuse pentru ca informatiile vor ajunge la alti oameni, unici, desigur, asa cum ati spus si voi, care vor cerceta mai mult sau mai putin cele spuse si e posibil sa ajunga la rezultate nedorite. Mai cred ca de fiecare data trebuie sa fim atenti si sa facem diferenta intre vindecare si insanatosire. Orice boala somatizata in corp este rezultatul unui dezechilibru major, aparut cu mult timp inainte in corpurile noastre subtile. Inclusiv traumele aparute in urma accidentelor, chiar daca nu pare sa fie asa.
    Deci, exercitiul pe care-l propune George, functioneaza ! Si rugaciunea pe care o propune Jaqueline, functioneaza, punctul lor comun este in-crederea, fara de care nu functioneaza niciunul. Increderea in tine sau credinta in Dumnezeu merg pe acelasi principiu, cu toate ca increderea in tine presupune a-ti asuma puterea iar credinta in Dumnezeu presupune cedarea puterii, respectiv, in ambele cazuri, iesirea din roluri. Unele persoane pot sa faca asta, altele nu si de aceea, eu nu mi-as asuma sa spun cuiva, cand are un picior rupt, sa stea acasa si sa spuna rugaciuni sau sa-si imagineze cum isi cimenteaza oasele sau isi pune suruburi sau ce si-ar mai putea imagina in incercarea de a se repara. As merge la doctor, asa cum a facut Mesager, as avea incredere ca ma va repara fizic cat va putea el mai bine, in prima faza, iar dupa aceea as incerca sa vindec dezechilibrul care a dus la acea ruptura, pentru ca daca nu-l voi vindeca, ea se va produce din nou si nu pentru ca osul este subrezit, parol, e adevarul meu 😉
    Pe de alta parte, tehnicile asiatice sau nu, rugaciunile, crestine sau nu, au marele merit de a te aduce mai aproape de tine, de a identifica ce esti tu si ce este strain in tine. De aici porneste vindecarea. Uneori este instantanee, alteori e de durata. Referitor la durata, ce a spus George ca timpul de vindecare trebuie sa fie cel putin egal cu cel de imbolnavire, din experienta mea pot spune ca nu e asa, si ca timpul variaza in functie de „instrumentele” pe care le folosesti. Si da, daca esti convins ca trebuie sa dureze mult, asa si este. Daca vei folosi plantele ca si remedii, timpul este mai indelungat, pentru ca energia plantelor este mult mai fina si mai neamprentata decat a oamenilor, dar rezultatul este intotdeauna cel scontat. Desigur, exista si alte metode prin care vindecarea poate surveni instantaneu, dar pentru asta e nevoie de curaj si de acea determinare pe care fiinta umana nu o are decat atunci cand ajunge la to be, or not to be . Pare usor complicat, dar e atat de simplu !
    Am vorbit ! Adevarul meu, desigur 😉

    Liked by 1 person

    • Eu nu am mers la medic,eu am fost trimis,eu aveam o incredere oarba in tehnici diverse,am si o prefatire destul de temeinica!Daca nu mergeam la medic…varianta naturista era un post extrem,care in situatia data ma curata intr-o saptamana doua !Adica ma curata de tot.Punct.
      Fiecare terapie ,fiecare tehnica are o limita,daca nu te ajuta Dumnezeu sa intelegi …

      Liked by 1 person

      • Nici azi nu exclud tehnicile neconventionale,imi sunt la fel de dragi si cred in ele ,doar ca nu ca si ieri,azi cred msi cu intelepciune un pic.Nu tehnicile fac,nu plantele,nu medicamentele,ele doar transmit un semnal,ceea ce face ceea ce se face este Dumnezeu din om…un miracol asezat in fiinta noadtra.Ca sa ajungi la acel miracol e nevoie sa te stii bucura cu cea mai curata bucurie i diferent de necazul care iti sta in cale.Asta cred ca sea.ana cu arta extazului…zic si eu ,nu stiu prea multe,dar cred cu tarie ca singur bucuria pura este cea care poate indeparta mintea dela orice forma de indoiala si o poate determina sa materializeze.Mintea poate face orice miracol dar omul ei trebuie sa fie pe masura miracolului…Ganduri,ma gandesc si eu,tot am niste impresii ramase pe un fir de geana,si gandurile imi gandesc despre faptul ca miracolele sunt perfect posibile in viata fiecaruia,conditia ar fi sa fim mai oameni si sa visam frumos.
        Seara buna !

        Liked by 1 person

Leave a comment