Emoția folosită ca trigger

Aveam să citim câteva pasaje interesante zilele din urmă, care făceau referire la chakre. Alberto Villoldo Ph. D. autor, titlu de carte Şaman, vindecător, înţelept, ed. ForYou.

Ceea ce m-a bucurat a fost să încercăm una din metodele sale în ceea ce priveşte emoţia negativă. Pentru prima dată în studiile noastre, întâlnesc folosirea emoţiei prin conversie a energiei sale.

Transformarea ei în energie se produce la nivelul chakrelor 1 şi 2, respectiv chakra Rădăcină şi chakra Sacrală. Ele două, prin desăvârşire, au capacitatea de a transforma emoţia. La fel cum pisica transformă energia grea. Însă, acest proces se face inconştient de cele mai multe ori, pentru că chakrele merg pe pilot automat.

Manifestarea emoţiei în alte chakre

Frica este cel mai bun exemplu. Emoţia primară se manifestă în stomac şi are tendinţa de a se instala în chakra Plexului Solar. În timp, aceste emoţii neexprimate devin dăunătoare până în plan fizic, provocând ulcerul sau gastrita. Toţi bolnavii de ulcer sau gastrită sunt în principal oameni introverti.

Cel de-al doilea exemplu este dragostea. Dragostea este premergătoarea iubirii (de cele mai multe ori). Doar că iubirea este un sentiment, adică durabil şi constructiv, pe când dragostea este o emoţie care se manifestă trecător. După primul act sexual, iubirea rămâne, pe când dragostea se dizolvă până la noi date venite de la creier. Stocarea emoţiilor nemanifestate în chakra Inimii, produce în timp ruptura de suflet ( suferinţa din dragoste – emoţia nu are capacitatea de a fi conştientă, spre deosebire de sentiment), iar mai apoi bolile de inimă.

Cu alte cuvinte, benzina este în regulă doar în rezervor. În baia de ulei sau la ștergătoare nu prea dă bine.

Transformarea conştientă

 1. Primul pas în transformarea conştientă a emoţiei este … CONŞTIENTIZAREA. Adică, ne concentrăm pe locul unde simţim emoţia.
 2. Imaginăm emoţia că se strânge într-o bilă pe care o conducem în chakrele Rădăcină sau Sacrală (este vorba de fineţe, aici. Sacrală dă o energie superior calitativă. Rădăcina activează adrenalina şi iată energia corpului).

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on November 22, 2016, in Dojo-ul, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

 1. Intr-adevar este util sa ne scanam chakrele, in scopul identificarii/constientizarii gradului lor de armonie/functionalitate.
  Inainte de orice tehnica folosita in scopul “repararii” chakrelor este necesara aplicarea unei “tehnologii” de Impamantare care, binenteles are legatura cu prima chakra, ca si “poarta” catre “Inima Mamei Pamant”.

  Consideram ca cel mai facil si eficient mod de restabilire a armoniei chakrelor este prin “VocaloTerapie” ca baza.

  Liked by 1 person

 2. Nu e prima dată când auzi de transformarea emoției G,eu vorbesc de asta de câțiva ani ,dar dacă nu am titlu de “”șaman”” e posibil să nu fiu auzită ,iar când vorbim despre emoții ,evident că nici nu mai contează ce tip sunt,,că doar de aceea și trebuiec transformate,altfel le-am lua așa cum sunt,necăpătând niciun rezultat spre folos … ,

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: