INRI

Pe multe sculpturi care înfăţişează crucificarea lui Iisus, apare plăcuța scrisă de Pilat cu abrevierea latină INRI. Este foarte interesant că apostolul Ioan spune că aceasta era scrisă în 3 limbi: latină, greacă şi ebraică.

Iată cum arată ele:

INRI latin: Iēsus Nazarēnus, Rēx Iūdaeōrum – traducere Iisus din Nazaret Regele Iudeilor

INBI grec: Iesous ho Nazoraios ho Basileus ton Ioudaion – traducere Iisus din Nazaret Regele Iudeilor

Pentru abrevirea în ebraică lăsăm loc liber momentan şi o să vedeţi de ce.

În primul rând, ea nu putea fi o abreviere după iniţialele latine. Pentru că logic, fiecare limba foloseşte abrevierea conform iniţialelor cuvintelor folosite în modul ei de înţelegere. Din câte reiese din textele biblice, singurul care a scris pe tăbliţa cu pricina a fost Pilat şi nimeni altcineva.

La picioarele lui Iisus se pare că preotul cel mare al evreilor îi cere lui Pilat să refacă scriere. Iată pasajul din Evanghelia lui Ioan:

“19. Pilat* a scris o însemnare pe care a pus-o deasupra crucii, și era scris: „Isus din Nazaret, Împăratul iudeilor.”
*Mat. 27:37; Mar. 15:26; Luc. 23:38
20. Mulţi din iudei au citit această însemnare, pentru că locul unde fusese răstignit Isus era aproape de cetate: era
scrisă în evreiește, latinește și grecește.
21. Preoţii cei mai de seamă ai iudeilor au zis lui Pilat: „Nu scrie: „Împăratul iudeilor”. Ci scrie că El a zis: „Eu sunt
Împăratul iudeilor.”
22. „Ce am scris, am scris”, a răspuns Pilat.”

Aici este prinsoarea. Ceea ce apare astăzi scris pe sculpturi nu sunt literele originale. Pentru că ele ar fi fost iniţialele următoarelor cuvinte (transpuse în litere latine după caracterele evreieşti): Yshu Hnotsri Wmlk Hyhudim, fonetic Yeshua Hanotsri Wemelek Hayehudim (traducerea lui Iisus Nazariteanul, Regele Iudeilor). Atât doar că YHWH reprezintă TETRAGRAMMATON, adică DUMNEZEU scris în ebraică.

Cred că acesta a fost cu adevărat momentul când evreii au ştiut că au dat greş cu G mare. Tot acest raţionament l-a făcut Henri Tisot, specialist în limba ebraică.  (http://www.jesusmariasite.org/inri-the-true-meaning-in-hebrew/)

Acum, ştiu că cei mai mulţi sunt porniţi împotriva evreilor din cauza firii lor de a fi. Istoria i-a arătat cu degetul, şi nu mă refer aici la nazişti ci la toate perioadele de dinainte. Vă spun că greşeala nu este a evreului, în general, ci a omului care a ales să decadă.

Dacă veţi avea curiozitatea să citiţi Revoluţiunea lui Horia a lui Densuşianu, veţi întâlni schingiuiri pe lângă care crucificarea este o alegere mult mai bună. Se vorbeşte despre zdrobitul tuturor oaselor cu o roată de car care avea o lamă în partea de jos. Şi nu numai pentru Horia şi Cloşca, ci pentru o mulţime de iobagi participanţi la revoluţie. Unele trasuri pe roată erau cu lovitură de graţie la sfârșitul supliciului, altele fără. Unii erau jupuiţi de vii, altora li se tăiau membrele, alţi erau traşi în ţeapă. De unguri în principal, de ţigani ca şi călăi şi poate şi de către români rătăciţi pe acolo. De austrieci sau nemţi mai puţin. Iar asta în 1784, adică nu ne despart 2016 ani de aceste orori, ci doar 232 ani, circa 4-5 generaţii.

Iisus este mitul primordial al Mioriței. Acceptarea morții cu seninătatea Universului.

Alte semnificații ale abrevierii INRI

masonic: Igne Natura Renovatur Integra 

iezuit: Iustum, Necar, Reges, Impios 

 

 

 

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on November 15, 2016, in Kuvinte den vatrani. Bookmark the permalink. 5 Comments.

 1. Eu nu cred ca “omul a ales sa decada”! , ci mai degraba a fost impins sa cada!

  Evreii nu au dat gres. Ar fi dat gres daca ii “taiau capul” lui IIsus, ca nu mai invia, si nu mai puteau sa fabrice iudeo-crestinismul cu toate urmarile.

  Sunt curios daca Pilat era ceva de genul “Pileati din Pontus Euxinus”.

  Cati “evrei chinezi” cunoasteti?

  Liked by 1 person

 2. Inner în vechea engleză e Inra. Inri-inra. Si mai știu o versiune a lui INRI. 😀

  Like

 3. Este așa cum se scrie INRI și semnifică cu totul altceva decât spun gnosticii masoni ,sau oricare alții ,de aceea am subliniat că pentru a înțelege trebuie sters tot ce credeam că știm ,iudeii nu sunt nici popor ,nici localnici ,iar dacă iei semnificația cuvântului Iudei și-l împarți în două silabe ,afli degrabă ….INRI este tocmai conceptul Kogayon ,adică Înălțare prin Biserică sau Înălțat prin Credința în Dumnezeu .,un unic concept ,ca fiind YNRIDI OTIA ,care reprezintă activitatea ce se desfășoară în Pântecul de Mamă ,exprimat în vechime prin simbolul bucraniului ,Y sau U,adică cel ce urmează a fi imputernicit,cu Eu-l trupesc și individual prin axă,sau osie,de unde se trag toate funcțiile legate de biserică (axion,preot,etc,adică exact conceptul de bază ,care a fost preluat și de către evrei ,de aceea se și notează ca fiind iudeo-creștinism .,astfel că esența acesteia este tocmai lucrarea de îndivinare tainică ,iar tăblițele fac trimitere la sistemul de calcul antic numit Mnesarhia ,sau tablele Mnesarhia ,ca îndrumătoare a pașilor Mântuitorului,,de cale pentru mântuire ,un soi de adevărate Legi Belagine ,care semnifică defapt legătură esențială cu kodul fonogenetic ,așa cum bine reiese și din cuvântul Bela Gines ,adică genele frumoase ,sau Omul Nou … Nu prea se întreabă nimeni cum poate fi recunoscut Mesia ,evident prin calcule Tablele Mnesarhia evidențiind totul despre suflet ,destin pământesc sau despre evoluția interioară a fiecăruia și nu,nu este ceea ce cunoaștem azi ca fiind numerologie ,e altceva extrem de complex …..

  Like

 4. Și dacă faceți o paralelă între ce am scris mai sus și faptul că se vor centralizate toate datele despre tot ce înseamnă individ ,prin cip-uri ori alte măsuri asemenea ,veți realiza lesne de ce preoții spun să nu acceptăm marcarea cu acestea ,după cum zice și fraza Lumina s-a pogorât în întuneric,iar întunericul nu a recunoscut-o …evident la acea vreme ,ignoranța trăia cum putea mai bine ,a fost nevoie să ucidă grămezi de prunci pentru a se asigura că un Om Nou ,precum Mesia ,nu le va da de furcă ,dar acum există tehnologia și nu-i de ici de colo ,oricum calculele se pot face,nu foarte lesne dar există posibilitatea asta ..

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: