Maria Magdalena

Ştiaţi că nu există nici o referire biblică la profesia Mariei Magdalena, mai ales ca fiind prostituată? Cunoscutul terapeut dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu scrie in una din carțile sale că era de familie nobilă și că Iisus a cunoscut-o lucrănd mobilier pentru familia sa.

Ideea că Maria din Magdal era prostituată a fost introdus pe parcurs de către susținătorii bisericii, în comunicarea orală, pentru a limita rolul femeii în biserica. Maria Magdalena apare în Biblie ca fiind prima femeie vindecată de Iisus (a scos din ea şapte demoni) şi care l-a urmat cea dintâi. Astfel, devine primul apostol al lui Iisus sau apostolul apostolilor.

Papa Grigorie I cel Mare este cel care a preluat zvonurile de prostituţie şi le-a folosit în predicile sale, în secolul VI, iar în 1960 Biserica Catolică retrage oficial aceste zvonuri.

Vasile Lovinescu spune că termenul de prostituată a fost folosit intens în hermetism, cu sensul de Cea de la care toți Lumină, necondiţionat.

În limba ebraică, Magdal înseamnă Turn. Publicaţia prin care s-a lansat religia Martorilor lui Iehova se numeşte Turnul de veghe.

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on November 14, 2016, in Kuvinte den vatrani and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: