Somnul și segmentele de recharge
Cândva prin anii ’90 reieşea dintr-un studiu întocmit de cercetători (care?), că există trei mari intervale critice într-o noapte, pe care în cazul în care le poţi depăşi, poţi rămâne treaz întreaga noapte.
Se spunea atunci că somnul vine în aceste intervale, cu precădere, mai puternic decât în oricare din celelalte ore nocturne.
Cele trei praguri sunt după cum urmează:
- 22:00 – 23:00
- 03:00 – 04:00
- 05:00 – 06:00
Aceste intervale pot fi probate de două categorii de oameni, îndeosebi. Prima, şi cea mai avizată, este cea a oamenilor care lucrează în ture de noapte: paznici, asistenţi medicali, casieri parcare aeroport, şi multe alte exemple. Cea de-a două categorie înglobează pe club-eri şi petrecăreţi în genere. Toţi aceşti oameni pot confirma aceste intervale.
Ce se întâmplă în aceste ore?
Ultimele două intervale mai sus amintite coincid cu câteva cicluri de formare/apariţie a visurilor nocturne (vezi Porţile visurilor).
Între aceste ore, corpul se loghează prin fire nevăzute la o sursă, poate chiar riscăm să spunem Sursa Universală de Energie, iar de aici se (re)încarcă.
Iarăși. este probat faptul că legile fizice produc o ruptură în momentul în care cineva ratează primele două sau chiar trei intervale de somn. Astfel, deşi aşteptările minţii sunt de o recuperare taciturnă ulterioară printr-un somn lung, corpul se trezeşte după doar câteva ore de somn (de obicei după 2-3 ore). Rezistă câteva ore treaz, timp în care îşi procură energie prin materie (saturarea senzaţiei de foame) şi iar purcede la somn gata încărcat. Abia acest al doilea somn este capabil să producă visuri.
Ratarea somnului după o noapte pierdută, duce adesea la slăbirea organismului, pentru că spiritul îşi procură energia din materia imediată. La trei zile neîntrerupte de nesomn poate apărea cu succes decesul corpului fizic.
Posted on November 12, 2016, in Dormitorul and tagged somn, vis. Bookmark the permalink. 3 Comments.
Contributie:
Domnul Adrian Cranta a fost la Moskova pentru a invata “tehnologiile” privitoare la somn si vise. Va semnalez emisiunea respectiva pe youtube:
SOMNUL, O TEHNOLOGIE UITATA. Lucruri surprinzatoare…
LikeLiked by 2 people
Da, da, ai mai spus tu ceva, George, despre asta! O sa intru si eu la vizionare zilele astea. Multumim pentru impartasanie! 🙂
LikeLike
Atentie ! mi-au trebuit multe luni sa pot vedea anumite emisiuni cu acest om, datorita limitarilor mele de atunci ; ma deranja foarte tare “defectul” sau de vorbire si ma derutau ochii. Intre timp am aflat multe lucruri deosebite despre Adrian Cranta, si chiar am avut norocul sa schimb cateva vorbe cu el. Are vreo 3-4 emisiuni din care se pot invata multe!
Dupa parerea mea, este unul din Patriarhii contemporani…
LikeLiked by 1 person