Aur și Argint

Poveştile vechi spun că la începutul lumii, au existat doi pomi: Pomul Cunoaşterii şi Pomul Vieţii Veşnice. Aceşti doi pomi (pentru că aveau fructe), erau unul de aur şi unul de argint. Cel de aur avea energie feminină iar cel de argint avea energie masculină.

Din cei doi, Biblia a preluat doar unul singur şi a folosit poveşti conturate în jurul sau, iar el este Pomul Cunoaşterii. Ori, poate, referiri despre cel de-al doilea pom au fost făcute pierdute iar informaţia a rămas incompletă.

Se spune de asemeni că, înainte de distrugerea lor, din frunză de argint şi din fruct de aur s-au făcut Luna şi Soarele.

Concluziile care se trag din aceste poveşti sunt următoarele:

 1. Pomul Cunoaşterii din Biblie are energie masculină, prin urmare este Pomul care iradia lumina rece de argint. Una din interpretările biblice este că șarpele care ademenește mușcatul din măr este Ida, curentul femin care este atras de masculin.
 2. Frunzele sunt cele care absorb viaţa, adică informaţia.
 3. Fructele sunt cele care dau viaţa însăşi, adică creiază viaţă (am folosit termenul fonetic creiază al secolului XIX întocmai pentru a scoate în evidenţă că verbul are rădăcini în cuvântul creier)
 4. Luna dă învăţăminte iar Soarele dă viaţă.
 5. Astăzi avem informaţia fix pe dos: Luna este de natură feminină iar Soarele de natură masculină. Acest lucru este greşit. Energia masculină furnizează informaţia iar energia feminină furnizează viaţa.
 6. Întotdeauna s-a dorit lumina pomilor, astfel încât şi astăzi oamenii sunt orbiţi de Aur şi Argint. Cine are fierul nu are puterea veşnică. Deşi cei mai mulţi nu cunosc proprietăţile chimice ale metalelor, valoarea pe care Aurul şi Argintul o au va dăinui la nesfârşit: atât în astre cât şi în suflete.

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on October 9, 2016, in Laboratorul and tagged , , , . Bookmark the permalink. 10 Comments.

 1. Foarte tare G ,mulțumesc ! (y)

  Like

 2. În limba germană soarele este la feminin și luna masculin.

  Like

 3. Ideea este ca biserica nu picteaza niciodata doi pomi, nici macar pe heruvimi pazindu-i. Poate in religia ebraica mai apare si nici atunci, daca nu esti initiat in cultul evreu, nu poti stii cu precizie. Inca nu am reusit sa citesc Biblia. 🙂

  Like

 4. De ce se caută in exterior? Cei doi copaci pot fi sistemul osos si cel muscular. Sângele conține 4gr de aur, da unde se formează el? Argintul poate fi limfa. Splina in slavona are rădăcină cu selena, tot ea e raspunzatoare de sistemu muscular.
  E doar o teorie.😶

  Like

 5. Înțelegerea corectă a Pomului Vieții ,sau Axul Lumii ,Osia Lumii ,Oția (de unde Preoția): Originea faraonilor egipteni era Geția. Zeii Soarelui (Osiris și Isis) erau geți. În fața templelor egiptene se ridică încă pilonul getic (Djedul), cel care simbolizează locul unde trăia zeul suprem, anticul Osiris, cel adunat din bucăți și refăcut (după ultimul cataclism planetar, când o cometă „șarpe” a „atacat” planeta noastră (ca un șarpe cosmic), Cavalerii Danubieni au alergat și au strâns restul omenirii în jurul Mării Getice. Atunci au murit 98% din omenire. Geții i-au hrănit, i-au educat și pregătit pentru înmulțirea neamului lor și pentru recolonizarea planetei pustiite. GET este un cuvânt antic pe care îl folosesc egiptenii și în prezent, când se adresează oamenilor foarte bătrâni. Geți sunt la ei numiți „Mama Mare” și „Tata Mare”, adică stră-stră-bunicii. Povestea lui Osiris (om alb, zeu al soarelui, vopsit în albastru, ca dacii agatârși) și fratelui său (ucigaș/negru) Seth este o poveste getică. Seth l-a tăiat pe Osiris, l-a pus într-un sicriu și l-a aruncat în ocean (cataclismul cosmic a „rupt” în bucăți omenirea, a dezmembrat-o; semn al Potopului Universal Val – Hala, sau Hala cea Mare, Groaza cea Mare). Sicriul a plutit pe lângă multe țări, până când copacul sfânt l-a oprit cu rădăcinile sale (Copacul Vieții, Stâlpul Djed – Stâlpul Get, cel care a stat pavăză intemperiilor și și-a asumat riscul de a salva toți oamenii care se mai aflau în viață). Acesta a fost apoi găsit de zeița Isis, sora lui Osiris. Isis a plâns, lacrimile l-au atins pe Osisris, care a înviat și au trăit împreună o perioadă, până când l-au făcut pe Horus.Mai multe detalii aici http://www.ziarulnatiunea.ro/2015/08/13/simbolistica-inaltarii-pilonului-get-djed/

  Aici este o imagine care conține tot ce s-a scris mai sus, Lovitura de Corn planetară ,sau Atacul asupra Țâțânelui lumii, ale hotarelor lui Ler Împărat .. http://www.apostolia.eu/uploads/modules/news/222/facerea-alungarea.jpg

  Like

 6. Prințul Rama ,de care vorbește nenea Albu ,că a ajuns pe pământurile noastre,la căderea Atlantidei,iar aici ,în zona Banatului de astăzi ,găsind o populați înțeleaptă și pașnică ,denumită Abioi ,cu care populația ramanită s-a împerecheat ,devenind populația ramanito-abioi ,adică semizei (realitatea despre care s-au creat falsele legende a împerecherii zeilor căzuți cu oamenii .Mai târziu din aceeași familie ,născându-se Zamolxis ,zeul Dacilor 🙂

  Like

 7. Osiris albastru,Rama albastru ,Limba Română spune tot ce trebuie ,Steaua Albă,Fiul Luminii …

  Like

 8. SOL O MON.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: