Istoria evolutiei

Evoluţia unui om nu constă în sclipire, ci în rază. Coborâm şi ne ridicăm pe-o rază, precum Luceafărul lui Eminescu.

Imaginaţi-vă că traiectul omului pe calea sa este cel al unei raze într-un cerc. Şi poetic, şi matematic în acelaşi timp. Omul este prins de centrul său, nucleul evolutiv. Oriunde ar merge el, întotdeauna va exista centrul de echilibru. Să nu uitaţi asta!

Evoluţia omului se face în mai multe cadrane, în funcţie de distanţa parcursă faţă de punctul zero de plecare. În geometrie, există 6 tipuri de unghiuri, iar ele capătă măsură astfel:

Unghiul NUL = unghiul de 0 grade (cu laturile una peste alta)
Unghiul ASCUŢIT = unghiul cuprins între 0 şi 90 grade
Unghiul DREPT = unghiul de 90 grade
Unghiul OBTUZ = unghiul mai mare de 90 grade şi mai mic de 180 grade
Unghiul ALUNGIT = unghiul de 180 grade (cu laturile una în prelungirea celeilalte)
Unghiul REFLEX = unghiuri cu mai mult de 180 grade

Cele de mai sus sunt cele 6 stadii de evoluţie ale omului. Nu toţi oamenii ajung în toate cele 6 etape ale evoluţiei. Unii se opresc, alţii se pierd pe drum. Iată-le:

Omul NUL = este omul care a rămas la stadiul de emoţie primară
Omul ASCUŢIT = este omul care a început să evolueze şi care are o atitudine uşor invazivă. Crede că ştie cel mai bine lucrurile. Acesta este omul citit dar fără experienţă a vieţii.
Omul DREPT = este omul care a evoluat suficient cât să poată avea coloana vertebrală conform cu crezurile sale. Uneori preferă să rămână observator şi să nu se implice în legile lumii. Este omul peste care viaţa a aşternut experienţă.
Omul OBTUZ = este omul care a trecut de pragul de observator şi începe să se implice. Uneori dă greş, însă mizează pe judecata lui. Acesta este omul ambiţios, cu minte obtuză dar care începe să simtă calea şi se opune oricărei judecăţi din afară care l-ar putea destabiliza.
Omul ALUNGIT = este omul ajuns în rădăcina Mesianismului. Simte lumea din jur ca pe o prelungire a propriei fiinţe. Este omul care începe să înveţe suferinţă în adevăratul ei termen şi să o simtă împrejurul său.
Omul REFLEX = este omul care a asimilat toate stadiile de evoluţie. Este omul care a reuşit să se ridice desupra tuturor emoţiilor. Are puterea să cunoască lucrurile dinainte ca acestea să se întâmple. Poate vindeca din reflex. Este conectat permanent la sursa de informaţie Universală a pragului său iar dorinţele sale sunt comenzi date către materie.

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on September 30, 2016, in Salonul. Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. Aha! Exisata Raza fara Sclipire? Exista Lumina fara Supralumina?

    Like

  2. M-am mai gandit astazi, si ma intreb despre posibila legatura intre “unghiurile” expuse de tine si “solidele platonice”- fudamentele geometriei sacre sublunare, cel putin. Mai tatonam.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: