Călugărul și sistemul limfatic
Este destul de ușor să ne amintim că abstinențele de tot soiul sunt dificile: mâncat, băut, vorbit, sexual, mișcare ș.a.m.d. Sunt dificile prin prisma manifestărilor care apar prin echilibrul sau dezechilibrul abținerii.
Pe scurt, vrei sa te abții de la ceva pentru că. Acest pentru că capătă două valori:
- ECHILIBRATĂ – drumul de la început și până la țel este puternic (trecutul este bine conectat cu viitorul posibil). Efectele te ridică pe un podium la care uneori nu poți visa dinainte.
- DEZECHILIBRATĂ – drumul de la început până la țel este întrerupt la un moment dat, chiar și temporar (trecutul se loghează la un potențial viitor însă pe parcurs devine difuz iar informația se defazează). Apar efectele nedorite, pierderea conștiinței țelului, uneori cu efect distructiv.
Despre partea echilibrată este la fel de insinuant să vorbim ca și despre cea dezechilibrată. Așa că vom vorbi despre cea dezechilibrată de dragul celor care nu găsesc alinare în sistemul de sănătate atunci când efectele lasă răni vizibile.
Este foarte posibil ca majoritatea călugărilor sa practice abstinența sexuală pe perioade îndelungate. Aceste perioade conțin în matricea lor (constructiv-nativă) praguri. Oamenii le numesc de încercare, când de fapt ele sunt de evoluție. Și nu înseamnă același lucru. Contează cum îți setezi mintea, când pleci la luptă.
În perioada acestor praguri, tentațiile devin foarte mari, iar ca imagine puteți să încercați senzația că sunteți într-o bulă și vreți să treceți de peretele ei. Peretele (foarte elastic) are tendința să te împingă înapoi, pentru ca asta este menirea lui.
Ce se întamplă cînd nu lași peretele în pace?
Peretele știe, curios, două lucruri: te împiedică sau îl cucerești. Dacă îi dai orice altă variantă îl trimiți la o logică pe care nu o cunoaște, în concluzie revine la teoria lui: te împiedică sau îl cucerești. Traducerea este să nu tai prăjitura cu lingurița dacă nu mănânci.
Continuarea în partea a doua
Posted on June 10, 2016, in Laboratorul, Uncategorized and tagged abstinenta, Pingala. Bookmark the permalink. Leave a comment.
Leave a comment
Comments 0