Trupul sunetului

Cuvântul metamorfoză înseamnă schimbarea formei. Meta înseamnă după, iar morf se referă la studiul formei.

Alchimia energiei, căci despre ea vom vorbi în articol, atinge potențialul energiei de a putea fi înmagazinată în diferite tipuri de materie, căpătând uneori chiar forme palpabile. Puteți lua exemplul picturilor prin imagini expuse, al opere literare prin cuvinte și tot asa. Nu este nimic ieșit din comun. La fel cum gazele pot deveni lichid, sau lichidele pot deveni solid fără a inlesni considerentele unei magii a preistoriei.

Un lucru pe care nu mulți oameni îl conștientizează, însă, este înmagazinarea energiei în sunet. Lucrul cu energia pe înțelesul tuturor ar putea propulsa omenirea cu câtiva secoli înainte.

Cel mai des întâlnit fenomen de transmutație a energiei, la îndemâna oricui, este reprezentat de beneficiul adus prin mărturisire (sau spovedanie, sau mersul la psiholog, sau descărcatul pe umărul cuiva).

Pe același principiu al vaselor comunicante, se bazează și tehnica de folosire a energiei în sporturile agresive, când protecția câmpurilor se întărește prin expirarea pe diferite sunete. De aici urletele de luptă ale războinicilor, steagul de război cu tub al dacilor și altele.

Exemplul omului bolnav este o altă dovadă care susține preluare și folosirea energiei prin geamăt. Aceasta modalitate este folosită pentru a scoate durerea din corp, sub formă de energie.

Ultimul exemplu din acest articol aparține sexualității. Este cunoscut că cei care nu se exprimă prin gemete de plăcere in timpul unui act sexual, experimentează clipe de orgasm explozive, întrucât păstrează energia în ei.

Energia schimbă forma prin sunet. Capătă înveliș. Și tot așa a luat naștere FORMA.

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on May 27, 2016, in Laboratorul, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. 8 Comments.

 1. Place da ! Dacă-mi permiți G aș mai adăuga niscaiva cuvințele ,Four sau 4 în engleză pare a lua forma Faur ,iar patru e tocmai cifra lui Dumnezeu și mă gândeam acu fără să vreau la diferența dintre două cuvinte ,Cruci-ficat (x) și Răsti-ignit (+).,.. Și foarte interesant ,faptul că demult ,cugetând la Cuvânt ,mi-au fost scoase instantaneu,ca de pe tabla minții două litere ,pe U și V ,iar dacă tot a rămas Cânt ,poate că într-o zi vom avea șansa și la deschiderea unei cămăruțe și pentru cântec ? Ar fi frumos să profităm inspirațional uneori și de Suitele ( că-s de suit nu ? 🙂 ) instrumentale sau de dansuri ale comorilor noastre folclorice .Să fim binecuvântați cu urechi de auzit ,așa cum spun scripturile ,dar și strigăturile populare care încep cu : I-auzi una …În câteva din scrierile mele am dezvoltat simpatic și Urechea și mare mi-a fost mirarea ,că seamănă cu organul dătător de viață ,gemene ,apoi am cules despre importanța urechilor ,oricum ca și cuvânt e tare ciudat și spune mai multe decât am crede la prima vedere,dar totuși nu mă așteptam să fie chiar atât de important ,cel puțin în Biblie apare foarte des fraza Cine are urechi,să audă ! .E mult de spus și de instrumentele muzicale,cu toată însemnătatea lor dar cel mai perfect ,zic eu ,e vioara (scripca,lăuta .alăuta ,cetera ,depinde de zonă )
  Și o tropotită de pe Iza (Îi za și ea nu ? ) (https://www.youtube.com/watch?v=IrTYWB76_yo)
  S-auzim de bine și iertare că iar m-am întins la scris ,dar o fac de dragul articolelor extrem de importante pe care le lansezi aice și mulțumesc vouă !

  Liked by 1 person

 2. Este o disputa, momentan, intre cuvant si sunet. Dar mai ales, al cui inceput? 😊

  Liked by 1 person

  • Minunat ai spus G despre disputa dintre sunet și Cuvânt ,păi Începutul în concepțiunea mea ,ar fi tocmai acela când omul devine pe deplin Conștient,așa cum spun scripturile ,omul se recunoaște pe sine ca fiind slab și gol ,rușinându-se în fața Celui superior , iar vis a vis de asta , poate exista și disputa dintre cuvânt și sunet ,oricum ambele sunt indicatoare de Informație și-atunci Cuvântul poate fi numit pe drept ,Cel superior ,fiind cumva treapta cea mai înaltă ,ori versiunea finală ,aceea care cuprinde în totalitate și facultatea de a discerne ..

   Like

 3. In spatele oricarei forme, a fiecarui simbol este sunetul, frecventa cu armonicele sale. Fiecare om, orice fiinta are sunetul sau. Cum ar fi sa ne dezvoltam auzul subtil?

  Acestea fiind spuse, ne intrebam in ce raport sunt cu Tacerea.

  A venit si raspunsul :

  Tacerea este Sursa Sunetului si totodata destinatia sa.

  Liked by 1 person

 4. Prizam la ce ne re-aminteste Sefora in legatura cu ascultarea muzicilor traditionale.

  Daca nu aveti curaj, faceti ca cei vechi: beti vin cu masaura. Masura este paharul.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: