Chihlimbar

Dacă Chihlimbarul ar fi fost un element recunoscut în tabelul lui Mendeleev și al mentorului său, atunci cu siguranță ar fi fost în coloana Cuprului, Argintului și Aurului.

Puterea sa derivă dintr-o minunată mixtură dintre Soare și vechime. Este important de știut utilizarea Chihlimbarului în vindecare și protecție, ceea ce îl încadrează cu succes în clasa panaceumurilor.

Explicarea cuvântului CHIHLIMBAR

Chihlimbar este un cuvânt compus, format din CHI(h) și LIM(b). -ar este terminația masculină.

CHI(h) = sensul său vine din KI, care înseamnă Lumină, energie. Denumirea latină a Chihlimbarului este electrum, iar cea greacă este elektor/ elektron (în traducere bombardarea solară).

LIM(b) = în limba veche comună, LIM a însemnat extremitate a corpului, cu referire în special la membre. În zilele noastre încă spunem pLIMBare, LIMBă. Iar limba engleză a moștenit pe to cLIMBe (a se cățăra). De observat că plimbare și cățărare sunt acțiuni care folosesc membrele. Limba este o extremitate în sine.

În traducere brută, numele Chihlimbar înseamnă Picioarele Luminii, Mișcarea fizică a Luminii sau pe acolo.

De ce Chihlimbarul are puterea de a vindeca

Chihlimbarul este o rășină formată prin secreția anumitor copaci în care razele solare și-au pus amprenta. Dacă vreți, este ca și cu mierea. Razele solare devin fizice. De aceea nici mierea și nici chihlimbarul nu se vor strica vreodată.

Poțiunea se formează atunci cand energia solară acumulată în rășină este îngropată în pământ și supusă și energiilor telurice. Se produce, astfel, efectul de putere echilibrată, tehnic folosită în meditațiile Reiki. Se adună energie solară în plexul solar, apoi se trage energie telurică în același loc și se mixează într-o bilă. Dacă se socotește o astfel de putere prin dospirea sa timp de milioane de ani, practic se obține o energie pură din vremuri cand planeta nu fusese afectată atât de mult, prin om.

Ca talisman, are efect pentru că la nivel astral este strălucitor și emană lumină.

Posted on May 8, 2016, in Camara, Kuvinte den vatrani and tagged , . Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. Într-un vis, acu ceva ani, cele 12 preotese ale soarelui s-au aliniat să plece în soare pentru sărbătoarea focului sacru. Una dintre ele, presupun că era preoteasa șefă, avea în mână o poșetuță bej în care era adăpostit secretul vieții. Am avut onoarea să-l văd… secretul vieții arăta ca o bobiță de mazăre din chihlimbar.

    Liked by 1 person

  2. Și lupa vindecătoare cu efect oglindă,se zice că era tot din chihlimbar ,din Țara Luanei ,Vrancea..Sistemul Limbic Cerebral,este poarta spre rai ,sau iad ….

    Liked by 1 person

Leave a comment