Analiza visului colectiv de Duminică

În general, în spatele unei acțiuni simple stă o întreagă scală pe care se construiește și se dezvoltă o sumedenie de elemente.

Dacă ar fi să ne referim strict la visul colectiv pe care câțiva dintre noi l-am incercat, ei bine, structura lui ar arăta cam așa:

Punct de întâlnire

Ei bine, acest punct de întâlnire este variabil. Tâmpa a fost doar o parolă pentru toți cei implicați. Aveam să înțeleg că localizarea fizică nu contează decât prin prisma faptului că s-a stabilit la bun început o conexiune de grup, o adresă virtuală la care se logheaza toți cei care doresc să pătrundă în vis. Astfel, subiectul A care patrunde în vis apelând parola Tâmpa, se conectează la visul tuturor subiecților care au pătruns în vis pe baza aceleiași parole. Este și cazul Casei Kiname.

Apariția în vis a persoanelor neimplicate

Aspectul are la bază invocarea mentală prin proiecție a imaginilor celor de la care avem așteptări să fie participanți ai visului colectiv. Acest lucru duce la pasul următor, în care este atras (fără știrea lui) în visul colectiv subiectul care nu se implicase.

Apariția elementelor de vis comun în visul persoanelor neimplicate 

Odată invocată proiecția cuiva (prin așteptările emise), se stabilește o punte de legătură cu visul terțului subiect (cel neimplicat, în cazul nostru). Puntea, mai este cunoscută și sub numele de corzi sau string-uri.

Ușurinta logării este insutit mai mare în timpul visului, decât în stare de trezie, întrucât barierele conștientului cad. În cazul în care subiectul A se trezește în miezul nopții și se loghează conștient la subiectul B fără a se culca și a intra automat în vis, legătura este slabă sau instabilă.

Cazul unui experiment organizat

Șansele de reușită cresc atunci când este vorba de un eveniment organizat. NU amploarea dă valoarea visului ci sentimentul subtil al datoriei sau teama de a pierde participarea într-un eveniment.

În al cui vis am fost?

Ideea de a pătrunde în visul cuiva este forțată de autorii scenariului Inception. Colectiv în vis presupune influența tuturor în vis, deci participare activă. Arhitectul visului nu rămâne un job al unui singur participant la vis ci a tuturor celor intrați. De aici se desprinde ideea simplă că, cu cât conștientul este mai puternic în vis, cu atât poți influența visul cuiva.

Concluzia

Oamenii au un soi de comunicare aparte în lumea de dincolo de conștient, care nu ia în seamă regulile de politețe cu care suntem crescuți pe Pământ. Totuși, ne putem proteja în fața unor pătrunderi ilegale în planul nostru intim. Cum? Prin veșnicul răspuns care face diferența: vibrația.

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on April 19, 2016, in Dormitorul, Eveniment, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Abia când mi-am dat seama cât de reale sunt călătoriile în vis, gând, mi-am pus întrebarea cu legile de politețe menționate de tine. De atunci, deja de câteva luni, „circul” mai rar cu gândurile spre alte persoane. Este magic, fantastic cum comunicăm unii cu alții și cât de clar ne percepem.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: