Creanga de alun
Alunul este un arbust cu insusiri de channeling care a ajutat omul inca din timpurile imemoriale. Are o vibratie diferita de a altor arbusti, usor jucausa sau intepatoare. Initiatii se folosesc de lemnul sau in doua feluri:
- Creanga pentru geobiologie (radiestezia sau ritul solomonarilor)
- Bâta ciobanilor (cioplita din lemn de alun)
Solomonarii sunt cunoscuti, in principal, pentru priceperea lor de a gasi apa, insa puteau stapani fulgerele, ploile, gasi comori ș.a.m.d. Din vremuri si locuri in care omul abia incepea sa ingradeasca habitate in sânul naturii, aceste lucruri sunt vitale pana astazi. Omul in afara protectiei conferite de tehnologia stăpânită de alti oameni, este nul in fata naturii in acest moment. Nu stie cum sa comunice cu ea.
Abilitatile solomonarilor converg spre acelasi principiu: înțelegerea deplină a elementelor si controlul lor. Aceasta le confera abilitati de a comunica cu fenomene si numene. Nu cunoastem cu exactitate amanunte despre ei, evitau comunitatile omenesti, erau considerati vrajitori. Si cum vrajitor si-a pierdut sensul de înțelept printre oameni, a căpătat sens de rău, periculos.
Creanga de alun
Solomonarii, radiestezistii de astazi, s-au folosit de unelte ale naturii in diferite scopuri. Pentru descoperirea pânzelor freatice erau cunoscuti drept fântânari, si foloseau o creangă de alun in forma de Y. Depistarea subiectului căutării se facea prin magnetismul capatului liber al crengii. Cautatorul emite o informatie in câmpul energetic personal, iar creanga este conditionata sa reactioneze magnetic la identificarea cât mai exactă.
Astazi se folosește ansă in loc de creanga de alun.
In episoadele viitoare: Bâta ciobanilor, Scorilos si alunul
Posted on March 27, 2016, in Laboratorul and tagged alun, Geobiologie, Radiestezie, solomonar. Bookmark the permalink. 8 Comments.
La fel ca şi ansa sau pendulul, creanga de alun este şi era doar o unealtă ajutătoare.
O confirmare a abilităţii omului de a descoperi ascunsul.
Practic, un bun solomonar sau radiestezist se poate folosi şi de un fir de iarbă pentru aceste confirmări.
E drept că e mai impresionant pentru un martor, un spectator controlul asupra naturii, conferit de ansă, pendul, creangă de alun.
LikeLiked by 2 people
Cu siguranta! 🙂 Sunt oameni care nu au nevoie de nici un instrument, folosesc propriul camp sa simta ceea ce cauta, pe principiul detectorului de metale.
LikeLiked by 1 person
Nimeni n-are nevoie de instrumente.Nu creanga de alun, ansa din alamă sau pendulul din alamă sau cristal găseşte vibraţia, energia specială pe care o caută omul, ci el interacţionează cu această energie.
Eventual, foloseşte un instrument pentru a-şi controla şi direcţiona atenţia,concentrarea, pentru emisia de energie proprie în stilul sonarului sau a liliacului.Dai şi primeşti.
In miinile altui om, nepregătit pentru aşa ceva, nu are nici un efect si nu reacţionează nici creanga de alun, nici ansa sau pendulul.
LikeLiked by 1 person
Perfect de acord! Insa studiul asupra acestor instrumente merita tot efortul, pentru ca din uzul lor rezulta inteligenta si arta de a simti a celor din care ne tragem astazi. Ei, vrand-nevrand, gandind-negandind, au contruit pentru noi. Cu siguranta, cei care ne vor urma in aceasta existenta vor avea alte aptitudini decat noi.
LikeLiked by 1 person
Intr-adevăr merită studiate uneltele utilizate de aceşti cercetători.
In zonele de cîmpie era mai utilizat lemnul de răchită-lemn sfinţit.
Stiu-am cunoscut un fîntînar- că înainte de a face cercetarea, omul ţinea post şi rugăciune timp de o săptămînă şi abia după accea, spunea el că a primit acordul, începea căutarea.
Prin zonele noastre-Ardeal, Banat, Maramureş, Sătmar, Bucovina- erau şi încă mai sînt consideraţi oameni cu har de la Dumnezeu, oameni sfinţiţi, nu vrăjitori. Deci percepţia nu este la fel în toată ţara.
LikeLiked by 2 people
Alunul e un paratrasnet. În acest arbust nu lovește trăsnetul.
LikeLiked by 1 person
Initiatii se mai folosesc de creanga de alun si in alte ritualuri, a se vedea Steagul Calusarilor, baghetele magice ale druizilor. Ramurelele tinere de alun se folosesc si in vrajile de dragoste.
Alunul impreuna cu mesteacanul fac parte din familia arborilor terraformatori. Prin puterea lor de alchimizare a apei, “repara” pamantul. Nu stiu cum e cu radiestezia si batul de alun, poate ca folosirea batului face parte dintr-un ritual uitat, iar batul in sine functioneaza ca un paratrasnet prin care energia cautatorului este focalizata intr-un anumit punct. Din cate stiu eu, asta-I rolul paratrasnetului, de a atrage, nu de a evita 🙂
LikeLiked by 1 person
Cer scuze, alunul nu e paratrasnet.
LikeLiked by 2 people