In gradina GET(se)MAN

E ciudat cum lucrurile important religioase se intampla in mare parte in gradini. Cel mai probabil provenienta termenului pe care il avem in discutie vine de la ceva ingradit de “gard”.

Dumnezeu a creat Gradina Edenului. Isus s-a rugat in Gradina Ghetsemani. Papa Ioan Paul al II-lea a coborat din avion sarutand “pamantul Gradinii Maicii Domnului”. Pana si legendele despre enigmatica fata a padurii conduc intr-un loc misterios numit Gradinita Fetei Padurii. Trecem peste Harap-Alb, trecem peste Hercule.

Problema imensa a romanilor nu este ca nu ii ovationeaza pe daci cu suficient simpatism, ci ca ROMANII NU STIU SA CITEASCA ROMANESTE.

Incheiem articolul spunandu-ca ca Isus s-a rugat in Gradina Getilor, pe care religia i-a chemat in limba comuna GETSMEN, adica oamenii geti. In trecut, grupul ge se pronunta ghe.

Sa avem o duminica frumoasa!

DSC_4049

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on March 20, 2016, in Kuvinte den vatrani and tagged , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Cine are grădină?

    Like

  2. Pentru cei ce nu au. Ia venit o idee lui Dumnezeu să facă o grădină. S-a sculat mai în an( timpul nu era împărțit pe anotimpuri) a ales un loc curat de arat (adică urat:aici am sa pun cartofi aici castraveciori etc) si semanat(simbolizează că după teorie inevitabil vine practica). Și așa au apărut anotimpurile cu noțiunea de “loc si timp” pentru că timpul de la munte cu cel de la şes au caracteristicile lor. Când au venit La tot de-a gata, Adam cu Eva, au+gustat din roadele cultivate de”Tata”. Dumnezeu știind că de vrei să hrănești o zi dă-i un măr iar dacă o viaţă întreagă , învațăl agricultura, i-a scos din zona de confort, la practică .

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: