Intre legi si substituiri

Dumnezeu a lasat doua porunci primordiale:

 1. Om nu va manca om (muscatul din măr)
 2. Nu va face om, frate cu sora (nu au existat doar doi oameni la inceput)

Aceste legi sunt cheia esentiala a primului act biblic. Ulterior, omul a gasit metode de a dilua aceste legi si iata lumea in care traim. Acestea, omul nu le-a gandit singur, ci a fost ajutat. Iata substituirile pe care le-a realizat, in numele scopului:

a. Incestus pentru a pastra linia de sange la conducere

b. Onorarea prin mancatul colivei care inlocuieste corpul celui mort. Procedeul este vechi si tine de riturile păgâne la limita cu crestinismul. Tot atunci s-au inlocuit sacrificiile de sânge cu mirul. Din cauza vibratiei. Cineva a stiut ce inseamna dedicarea (sau informarea) energiei in numele cuiva.

Pe principiul celor doua legi primordiale, intra in dezbatere cazul Iisus.

El s-a nascut mai presus de orice contact sexual si s-a dat spre mancare inainte de moarte. Conform scrierilor biblice. Povestea sa, insa, este controversata prin faptul ca datele pe care este construita coincid cu ale altor zeitati precrestine.

Intrebarile legitime:

 1. De ce nu exista vase sau sculpturi din perioada anului 0-10 e.n. care sa marcheze prezenta sa cat si faptele sale. Istoria si arheologia sunt pline de fapte si eroi. Cand vine vorba de Iisus, totul se limiteaza la evangheliile de la Marea Moarta. Pana si Mithra, despre care stim ca a fost sters din toate inscriptiile si toate statuile sale [au fost] sfaramate, adeptii sai ucisi si torturati de catre sfintii imparati Constantin si Elena (mama), a pastrat sculpturi ascunse in pesteri, care astazi decoreaza Vaticanul si muzeul din Constanta. Iar simbolurile sale sunt atat de puternice incat par sa-l intreaca in maretie pe Iisus.
 2. De ce pe o metopa din catedrala St. Giovanni din Roma (Basilica di San Giovanni in Laterano) apare scena din gradina Ghetsemani (cat de ciudat nume pentru un Ierusalim evreiesc) cand Iuda il pupa pe obraz, cu modificari ametitoare? Soldatul roman nu exista. Exista un get in toata puterea sa.

In episodul urmator, Identitati sterse

 

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on March 18, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 15 Comments.

 1. Imi placea aia cu: “Iisus nu era crestin”.

  Pana sa-l pironeasca nu avea nici o treaba cu crucea – simbol al suferintei. Ne-a imbarligat fariseul Saul, asa zisul Sf. Pavel, ca prea era destept. Crucea nu este decat o sectiune transversala din ceva mai complex, adica ce ni s-a dat e o limitare. Stia foarte bine ce face, avea misiune, si dupa cum vedem, aproape a reusit.

  Crestinismul ce s-a instituit definitiv in omenire prin Iisus avea legatura cu Bucuria, cu Viata, ori Viata inseamna miscare, fluiditate, vibratie armonioasa, pe cand crucea inseamna fixare.

  Solutie: – a da bratelor Crucii Spatiale miscari de rotatie spiralate, simultane, activand astfel Centrul, adica Inima.

  Like

  • Crucea mi se pare mie un simbol mai vechi decât orice religie și pentru mine este simbolul omului in extaz îmbrățisând cu bucurie creația. Crucificările zic eu s-au pus în practică în ideea de a batjocori această formă de exprimare. Nu a fost Isus primul și nici ultimul crucificat. Dar și varianta ta mi se pare corectă.

   Like

  • Teoria de care spui tu, George, este cea sustinuta de Vasile Lovinescu si care imi este atat de drag. Intrebarea este ce a fost dincolo de cruce si de crestinism? Pentru ca, crestinismul, este o religie bazata pe societatea Credinciosilor, care a pastrat nume in muntii nostri (precum Cristianul mare – adica Credinciosul). Iar ei nu aveau crucea ca simbol ci o corabie. Stramosul crucii in X este crucea Tau dupa care pare inspirat simbolul CHO KU REI din Reiki. Apoi a fost crucea in X si abia apoi a urmat crucea cu pale perpendiculare. Este momentul svasticii, de care vorbesti, simbol adoptat foarte bine la hindusi. Lovinescu spune ca svastica a apartinut coboratorilor, celor care au venit din Nord si, cel mai probabil, au vazut de sus cum e povestea polilor. Iti amintesti probabil simbolul dolarului cu 3 taieri verticale, mostenire de la celti. Apoi s-a facut semnul dolarului.

   Liked by 1 person

 2. Simbolul x reprezintă legea sfântă a lui Ler Împărat și imaginați-vă X-ul ca pe un buton de cifru ,care ulterior a devenit cruce ,adică legea a fost pusă la păstrare odată cu crucificarea lui Hristos,doar pentru asta venise în lume ,legea de care vorbim ,sau kodul ,nu este altul decât Știința Nemuririi,lăsată de către Ler Împărat ,neamurilor . De atunci oamenii nu mai pot avea acces la kod ,decât prin munca interioară ,toată legea a fost așezată în marele cerebral și atunci când se împlinește Mintea ,apare Mântuirea ,de unde ne-a rămas reprezentarea Gânditorului de la Hamangia ,ori grămezile de trunchiuri cerebrale făcute în material ceramic ,de la Cucuteni ,Vădastra ,etc..Era de așteptat ,Bărbatul reprezintă Logos-ul ,logica ,rațiunea și chiar se notează acest fapt ,în evanghelia după Toma : Simon Petru le-a zis: “Să iasă Maria dintre noi, căci femeile nu merită acea viată!” Iisus i-a zis: “Iată că Eu am îndemnat-o să se facă asemenea vouă, ca să devină si ea un duh viu asemenea bărbatilor. Căci orice femeie care se va face bărbat va intra în Împărătia cerurilor.”…Între Ilia și Deva avem localitatea Mintia și e o ciudățenie care șade acolo ,iar pământul românesc este sacru ,pentru că funcționează aidoma unui Creier imens ,are toate componentele necesare ,plantate de către Zamolxis …Creștinismul de care se vorbește ,e doctrina sfântă lăsată cu adevărat de Hristos pentru cei mulți ,iar Apocalipsa lui Ioan este pentru inițiați ,cuprinde toate cele șapte trepte de inițiere ,deci orice s-ar spune ,Ortodoxia conține într-însa tot necesarul mântuirii ,altă cale nu există …

  Like

 3. Zic altă cale nu există ,pentru noi locuitori ai pământului românesc ,iar Graiul nostru este și el o comoară reală în desăvârșirea noastră,prin urmare ,teoreiile sau așa zisa spiritualitate, ce vine de pe alte meleaguri nu doar că nu ne sunt deloc utile ,ci funcționează încă precum otrava ,de aceea și Eminescu a stat de strajă la hotarul Limbii Române ,iar Biserica Ortodoxă își are meritul său de a păstra peste veacuri ,Mărgăritarele : Biserica răsăriteană e de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre. Ea a stabilit şi a unificat limba noastră într-un mod atât de admirabil, încât suntem singurul popor fără dialecte propriu-zise; ea ne-a ferit în mod egal de înghiţirea printre poloni, unguri, tătari şi turci, ea este încă astăzi singura armă de apărare şi singurul sprijin al milioanelor de români cari trăiesc dincolo de hotarele noastre. Cine-o combate pe ea şi ritualurile ei poate fi cosmopolit, socialist, republican universal şi orice i-o veni în minte, dar numai român nu e.” (Mihai Eminescu, „Liber-cugetător, liberă-cugetare”, „Timpul”, 2 februarie 1879, în „Opere”, 1989, vol. X, p. 187)

  Like

 4. Și încă ceva ce este foarte interesant ,x-ul acela ,în simbolistică nu semnifică altceva decât timpul ,ori adevărata inițiere nu se face pe spațiu ,ci pe timp .Tot pe simbolistică ,graalul are aceeași reprezentare X ,cele două linii diagonale nu sunt altceva decât Con soanele și Vo kalele ,unite într-un punct bază , prin știința nemuririi ,sau grai și nu-i așa ? inițierile nu se făceau în scris ,iar tradiția cu totul a fost dusă mai departe pe cale orală (timp) ,Hora românească își are și dânsa ciudățeniile ei și dacă la început a fost Cuvântul , Ciucureii ,copiat ulterior pe alte meleaguri cho ku rei cu care se pare că am enervat multă lume pe aici ,își au originea în limbajul sacru al strămoșilor noștri , KA RA` CIU NA – Grupul Sfintilor. Crai..KA – `inalt` , sfînt… RA- stăpîn,.CIU – grup, ceată, turmă ( ro: CIUrdă, CIOpor, CEAtă…). NA- cer, ceresc, sfînt…..KA RAI Sf. Stăpîni / Sf. Prinţi (ro: carai / crai, CARAIman, CARAcal, .. ) ,iar ceea ce alții numesc chakre ,iar nouă ni se pare tare haios ,în limba română se numesc Raiuri …

  Like

  • “iar ceea ce alții numesc chakre ,iar nouă ni se pare tare haios ,în limba română se numesc Raiuri …” – e buna asta 🙂

   Like

   • Nu e la misteaux G ,e ceea ce transmitea și Eminescu,avem o limbă frumoasă și sacră,de ce să împrumutăm cuvinte străine ,doar să părem mai zen decât alții ,sau fiindcă așa se vinde la tarabă ? …Despreţuind Biserica noastră naţională şi înjosind-o, atei şi francmasoni cum sunt toţi, ei ne-au lipsit de arma cea mai puternică în lupta naţională; dispreţuind limba prin împestriţări şi prin frazeologie străină, au lovit un al doilea element de unitate; despreţuind datinele drepte şi vechi şi introducând la noi moravurile statelor în decadenţă, ei au modificat toată viaţa noastră publică şi privată în aşa grad încât românul ajunge a se simţi străin în ţara sa proprie. Odinioară o Biserică plină de oameni, toţi având frica lui Dumnezeu, toţi sperând de la El mântuire şi îndreptându-şi vieţile după învăţăturile Lui. Spiritul speculei, al vânătorii după avere fără muncă şi după plăceri materiale a omorât sufletele. (…) Biserica lui Mateiu Basarab şi a lui Varlaam, maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbei şi unitatea etnică a poporului, ea care domneşte puternică dincolo de graniţele noastre şi e azilul de mântuire naţională în ţări unde românul nu are stat, ce va deveni ea în mâna tagmei patriotice? Peste tot credinţele vechi mor, un materialism brutal le ia locul, cultura secolului, mână-n mână cu sărăcia claselor lucrătoare, ameninţă toată clădirea măreaţă a civilizaţiei creştine.”Mihai Eminescu) (14 august 1882, Mihai Eminescu, „Timpul”, în „Opere”, Vol. XIII, pp. 168-169)

    Like

 5. Hristos l-a înviat pe Lazăr prin cuvânt ,deci n-avea reiki la bază ,Ridică-te și umblă ,sau credința ta te-a vindecat ,nu eu cu palmele ,e ceva nu ? :))

  Like

 6. Și mai asta scriu și cer iertare pentru că am monopolizat atâta spațiu :))
  „Despreţuind Biserica noastră naţională şi înjosind-o, atei şi francmasoni cum sunt toţi, ei ne-au lipsit de arma cea mai puternică în lupta naţională; dispreţuind limba prin împestriţări şi prin frazeologie străină, au lovit un al doilea element de unitate; despreţuind datinele drepte şi vechi şi introducând la noi moravurile statelor în decadenţă, ei au modificat toată viaţa noastră publică şi privată în aşa grad încât românul ajunge a se simţi străin în ţara sa proprie. Odinioară o Biserică plină de oameni, toţi având frica lui Dumnezeu, toţi sperând de la El mântuire şi îndreptându-şi vieţile după învăţăturile Lui. Spiritul speculei, al vânătorii după avere fără muncă şi după plăceri materiale a omorât sufletele. (…) Biserica lui Mateiu Basarab şi a lui Varlaam, maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbei şi unitatea etnică a poporului, ea care domneşte puternică dincolo de graniţele noastre şi e azilul de mântuire naţională în ţări unde românul nu are stat, ce va deveni ea în mâna tagmei patriotice? Peste tot credinţele vechi mor, un materialism brutal le ia locul, cultura secolului, mână-n mână cu sărăcia claselor lucrătoare, ameninţă toată clădirea măreaţă a civilizaţiei creştine.”„Înaintea negrei străinătăţi care împânzeşte ţara cad codrii noştri seculari şi, împreună cu ei, toată istoria, tot caracterul nostru. Moartea, decreşterea populaţiei îndeplineşte apoi restul: stârpirea fizică a neamului românesc.” (Mihai Eminescu) (14 august 1882, Mihai Eminescu, „Timpul”, în „Opere”, Vol. XIII, pp. 168-169)

  Like

 7. Propun s-o “iertam” pe Sefora pentru bunavointa altruista de a scrie atatea randuri pentru ceilalti cititori!
  M-am ales cu multe “bune” din randurile de mai sus si care nu se contrazic de loc cu ce am spus mai sus, sau cu ce s-ar putea completa.

  Propun: spatializarea Timpului. Asta, desigur se face in Inima.

  Raman nedumerit ca nu s-a inteles ce am spus mai sus. @George: te rog reciteste atent. Ce spun eu cu ce spui tu nu are legatura!

  Sunt curios sa aflu cum se numea in trecut “Varful Cristianu”. De exemplu: Vf. Moldoveanu se numea Vistea Mare si Vistea mica.

  Simbolul initial al crestinilor era mai degraba “pestele”. La vremea aia botezul se facea cu apa. Acum suntem deja in “era Varsatorului”.

  “Teoria” Vortexului Sferic Universal, V.L. o are de la R. Guenon si vine direct din Traditia Primordiala. Asa ca nu e vorba de “teorie”. Omul e structurat dupa respectivele axe si punct!

  A se vedea si “stalpii funerari” din Loman, jud. Alba care se puneau si se pun pe mormant la cap sau in dreptul Inimii. Este acelasi lucru. La fel Merkaba cu Merkiba.

  Ne intrebam “inciudati” care este comuna masura intre spiritualitate, “eruditie” si superficialitate.

  Posibil raspuns: omul contemporan.

  Liked by 1 person

  • G, din punctul meu de vedere, Guenon si Lovinescu au atins pragul lor si ne-au oferit noua posibilitatea de a merge mai departe pe descoperirile lor. Insa ei nu au atins punctul final. Eu, spre exemplu, nu pot accepta ca simbolul crestinilor a fost pestele, pentru ca botezul se facea in apa. Stiu ca ai zis ca este o probabilitate, doar ca cei din trecutul indepartat erau oameni de o duritatate si sensibilitate incredibila, pe care le puteau stapani la fel de bine in acelasi timp. Ei nu cunosteau “romantismul” zilelor noastre. Analogia in timpul lor era bruta. Ei au avut ca simbol o corabie pentru ca ea le-a marcat viata si nu moartea cand au plecat de pe insula Cazutilor (Atalantilor). Credinciosii, stramosii crestinilor, erau cealalta tabara fata de atalanti care au fost momiti sa nu mai creada in puterea Ingerilor Pamantului. Cand atalantii au plecat la vanatoare dupa Ingeri, crestinii au plecat spre tarmurile largi sa fuga de pe insula. Si Noe, nu a plecat cu o singura corabie, cum spune Biblia, a plecat cu noua corabii iar doua le-a pierdut pe drum. De-asta a si avut simbol o corabie. Si asa cum a zis si C, ei nu vindecau cu simboluri, ei vindecau cu credinta pe care o aveau. Aveau o putere mai mare decat a restului oamenilor si ei au fost ultimii oameni care au vazut pe Ingerii Pamantului in forma fizica. Ei si atalantii inainte sa ii ia apa, cel mai probabil.
   Acum, simbolul crucii cu pale care arata rotatia, sigur tine de traditia veche (n-as spune primordiala cum au spus Guenon si Lovinescu). Dar daca ea nu ar arata rotatia la poli ci rotatia apei care a inghitit insula celor cazuti intr-un vortex? Atunci ce te faci?

   Like

 8. Draga George, ce prezinti tu mai sus este inedit pentru mine. Partea pe care incercam sa mi-o lamuresc este despre provenienta crucii, inclusiv in crestinism. Vorbeam despre crucea in 2D,3D si 5D. La asta m-am referit strict, e drept, pornind de la modelul Vortexului Sferic Universal care este in acelasi timp microcosmic si macrocosmic. Orice “lucru” in Creatie se presupune ca are o schema, adica niste linii de forta, pe care se construieste. La swastika nu m-am referit, dar acum mi-e clar ca este reprezentarea unei cruci “n” dimensionale, cu n>4, de fapt doua vortexuri concentrice ce se rotesc in sens opus. Cu o scula de-asta se zice ca s-a inaltat Ilie. Cand l-au intrebat pe Iisus dace el este Ilie, ce le-a raspuns?

  Liked by 1 person

  • George, avem merit cu toti in a ne lumina reciproc. Am observat ca si atunci cand nu ne inteleg, tot ne influentam spre evolutie, intr-un mod simpatic. 🙂 Despre Iisus, nu stiu ce a raspuns, dar apropo de Ilie, Omraam Mikhael Aivanhov il gasise reincarnat in Ioan Botezatorul. Pertinent ce spunea el acolo. Dar cine poate proba?

   Like

 9. De acord! Pai d’aia avem sansa sa fim p’acilisa.

  Cand l-au intrebat daca este Ilie, Iisus a raspuns: “voi ziceti!” Adica nici nu a negat, nici nu a confirmat. In “Tablitele de la Sinaia” cica ar fi fost identificat sub numele de Illi, adica pe plaiurile mioritice, lui Iisus i se spunea Illi.

  Cheia s-ar putea sa fie in textul runic vechi de 5.000 de ani gasit si descifrat de domnul Albu Gral in “fundu pesterii” Ialomicioara. Da unde e textul respectiv cine ne spune?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: