Precautia lui Dumnezeu in fata canibalismului

Poate v-ati intrebat in articolul precedent, de ce cuvantul ROMÂN nu este compus din ROM si terminatia masculina AN ci este MÂN cu indicativul RO. Cei mai multi ar pleda pentru faimoasa de la Râm ne tragem. Doar ca râmlean este diferit de rumăr/ rumăn/ruman/roman/român.

Prima varianta nu poate fi aplicata nici in cazul triburilor germanice, marcomane, comane, cumane, brahmane, s.a.m.d. Toate indica o radacina in MAN = OM, iar românii au Caraiman, ortoman, Caliman ș.a., cuvinte de origine locală.

Asta ridica o alta problema si anume de ce pe teritorii atat de vaste se perinda aceeasi expresie pentru om. Pentru ca a existat o limba comuna, candva demult, iar acea limba este predecesoarea limbii englezesti de astazi. Este motivul pentru care astazi cea mai mare parte din populatia globului pamantesc varbeste limba engleza. Dar aceasta limba comuna nu a fost si cea mai veche dintre limbi. Totusi, in ce limba s-a scris Biblia, daca mărul are simbolistica in limba veche românească?

Cauza precautiei

Asa cum a pomenit Il Separatio in comentariul anterior, exista si au existat popoare care au propagat ideea de a manca inima si bucati de carne din corpul inamicului pentru a-i prelua puterea. Acesta este un mod pe care Dumnezeu l-a prevazut si nu l-a agreat din considerente lesne de inteles: nu poti beneficia de cunoasterea altuia in mod abuziv. Nu te poti bucura de linistea altuia pe truda lui daca el nu vrea asta.

In general, cei care se feresc a manca carne de animal, cunosc ca ficatul animalelor depoziteaza cele mai mari frici (de dinaintea mortii in special). Bolile de ficat se dezvolta pe baza fricilor, only! Este un exemplu.

Egiptenii, in procesul mumificarii, pastrau inima in borcane dedicate. Pentru ca inima este sediul sufletului. In felul aceste pastrau sufletul celui decedat langa ei si il foloseau. Adevarate astfel de armate s-au creat in Egipt. Triburile incase care scoteau inimile sacrificatilor si mancau din ele. Toate acestea sunt popoare descendente din cei cazuti. Si in Romania, inca traiesc oameni la sate care scot inima cadavrelor pe care le cred vampiri, le ard iar cenusa o beau cu apa.

Cel mai mare caz demonstrativ este cazul Isus: la ultima cină a luat painea si rupt-o spunand luati si mancati, acesta este trupul meu. De aici si traditia românilor de a nu arunca pâinea. Substituirea corpului si preluarea puterii.

Cam pe aici vorbim despre MĂR si simbolul său.

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on March 17, 2016, in Kuvinte den vatrani. Bookmark the permalink. 8 Comments.

  1. Deci în esență, cel mai mare păcat ar fi furtul de energie. Acesta ar fi păcatul primar… de care suntem cam toți „vinovați„ că suntem conștienti că o facem sau nu?!

    Like

  2. Și totuși… am primit informația clară că Adam și Eva au coborât de bună voie și nesiliți de nimeni din paradis. Că au plecat cu treabă sau din spirit pur de aventură… n-aș ști să spun. La ce se referă de fapt pasajul din biblie… nu-mi dau seama.

    Like

  3. Atan este prima denumire data oamenilor. De aici s-a format numele Adam. Adam nu a fost un om ca atare, el reprezinta in Biblie un principiu, primii oameni.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: