Legi si tocmeli

Cand ne-am propus sa deschidem portile scolii, ne-am spus ca nu vom atinge cotele istoriei, ca ne vom incadra strict pe camerele pe care le avem expuse.

Fiecare camera a capatat o personalitate aparte, la fel ca sectiunile unui muzeu, capitolele unei carti, sau subansamblele unei singure trairi, considerand ca adoptand filozofic problema spiritului si nu neaparat nisat, vom cladi mai usor speranta liberarii de intuneric.

Cu toate acestea, parte din calea evolutiei spirituale este si istoria.

Cazul Gradina Eden

De-a lungul vietii, ne-am pus intrebari menite sa ne scoata de sub ceata incalcita a codificarilor si metaforelor bibliei, de care nici preotii din zilele noastre nu mai stiu sa-i dea de cap. Unul din subiectele mult discutate este caderea omului. Omul a cazut pentru ca a vrut cunoasterea. Cat de nedrept sa fie Dumnezeu sa alunge pe copilul sau care a vrut sa stie cunoasterea? Cat de ipocrit sa fi fost Dumnezeu sa fi pus Pomul Cunoasterii in fata omului si sa-i spuna prietene, astia-s castravetii, dar fara salate aici, te rog! Gandind dupa apucatura bisericii, foarte nedrept si foarte ipocrit. Doar ca cineva nedrept si ipocrit n-ar fi avut cunoasterea sa construiasca atat de matematic intreg Universul si cursul vietii, de la entitate energetica, la piatra, vegetal, furnica, om, zeu, planeta, sistem etc.

In Kuvinte den Vatrani, Hasdeu explica procesul numit rotacism (rothacism). Este vorba, pe scurt, de modul cum litera R (cel mai ades intre doua vocale) a devenit N sau S, schimband nu numai fonetica cuvintelor, dar chiar si intelesul lor pe termen lung. Cel mai elocvent este NUME – sg. nomen lat. cu pl. nomene lat. devenit NUMERE. Cu alte cuvinte, folosim astazi termenul de numere pentru cifre, necunoscand valoarea numerelor. Astfel, daca numere inseamna nume, atunci cifrele sunt nume pe care le calculam si care, invocate in Univers, produc schimbari majore. De aici, stiinta numerologiei care influenteaza nume, cuvinte, stari emotionale, etc.

Un alt cuvant este RUMĂR, iar acesta ne intereseaza in speta. Este termenul folosit la 1880 pentru ROMÂN. Prin rotacizare, rumăr devine rumân, apoi român.

De aici intervine strict logica noastra. Daca terminatia MĂR inseamna MÂN si MAN care astazi insemneaza OM, atunci povestea biblica schimba situatia despre Dumnezeu. Pomul cunoasterii nu avea mere, ci avea OAMENI. Adam si Eva nu au fost primii oameni ci principiul primilor oameni. Ei au cazut in disgratia lui Dumnezeu pentru ca au devenit mancatori de oameni, adica canibali. Asta a interzis Dumnezeu omului. Pe acelasi principiu, Alba ca Zapada si eroul din Ciubar Voda se otravesc cu mar rosu (acelasi ca in povestea biblica). Apoi, omul care a mancat om a fost alungat din gradina carpatica. Din neamul sau s-au nascut criminali si ceva imi spune ca sfinti nu s-au nascut prin ADN-ul lor. Dar cine poate spune asta?!

In episodul urmator vom discuta despre precautia lui Dumnezeu in fata canibalismului

 

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on March 16, 2016, in Kuvinte den vatrani. Bookmark the permalink. 7 Comments.

 1. Într-un documentar făcut pe tema grădinii edenului, mai mulți specialiști căutau locatia grădinii după indiciile topografice din biblie. Tot acolo în documentar se spunea că în biblie era vorba de fructul oprit și nicidecum despre măr. Mărul ar fi ajuns în discuție abea prin primele traduceri în latină unde malus înseamnă rău, sau măr. De aici spuneau specialiștii și cpnfuzia cu mărul.

  Liked by 2 people

 2. Este o legenda africana prima pe care ai amintit-o

  Like

 3. Parcă și despre daci (nu mai știu cum se numeau unii preoți cu putere) se spunea că înainte să moară își depozitau energiile în locuri numai de ei știute. Se spune că pentru când se vor renaște revenind pentru lucrări importante.

  Like

 4. Adevărat ,Man semnifică Om ,însă e de cercetat ,fiindcă Manus semnifică Mână ,dar de aci vine și Manipura ori Manipulare ,oricum scena din Grădina Edenului ține ea tare mult de manipulare ,Eva aia a avut o ciudățenie de limbaj ,sau cel puțin un soi de comunicare ,care l-au făcut pe Adam să uite de jurământ,preluând ceea ce nu trebuia,sau atingând un stadiu nepermis,ori pur și simplu a fost ispitit ,urmarea ispitei e căderea .Din punctul meu de vedere nu are nici o legătură cu Hrana ,tot Iisus are suficiente pilde despre hrană ,așa cum minunat a scris și il separatio mai sus ,energia se preia și se transformă ,tot ce are formă este doar un recipient care stochează o perioadă de timo , un anumit tip de energie ..

  Like

 5. “Neamul carpatic nu are inceput, si de aceea nu poate avea nici sfarsit” by Virgil Vasilescu

  “Evreii sunt singura rasa semitica a caror origine este in Carpati” by Pavel Corut

  Rasa Caucaziana. Carpatii s-au mai numit si “Caucaz”.

  Oare de ce au plecat “evreii” din “Gradina Maicii Domnului”, adica din Eden? Ca sa fie sclavi pe la Egypt? Cert e ca isi revendica Romania.

  Moise.Sinai.Manastirea Ecaterina. Negru-Voda.

  Culmea e ca si rusii se revendica din Carpati!

  Liked by 1 person

 6. Se poate face legatura intre Eden, atlanti, “evrei”, Egypt, daci/geti, crestinism, imperiul roman si ce avem in ziua de azi.

  D.Icke ne spune ca se mai practica si astazi canibalismul (Cain?) in ritualuri. Se prefera copii.

  Cer iertare pentru cuvintele astea, dar e in legatura cu realitatea planetara.

  Motto: “Cunoasteti Adevarul si Adevarul va va Elibera (de data asta chiar s-ar putea intampla!)”

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: