Idele

Este pentru a treia oara cand amintim despre Idele lui Marte. Si cel mai probabil o vom face pana ce oamenii vor constientiza din nou si isi vor asuma intelegerea.

Idele lui Marte reprezinta perioada Lunii Pline din Martie, mai cu seama 13-14-15 Martie. Se spune ca imparatul Romulus (753 i.e.n.), intemeietorul orasului Roma ar fi impartit la romani calendarul lunar (dupa fazele Lunii, adica) in trei: Kalende, None si Ide.

Idele (care poarta insusi numele curentului energetic Ida) ar fi fost perioadele rosii ale lunii, atunci cand energiile se amplifica la maximum si fie te inalta, fie te doboara in functie de puterea pe care o echilibrezi in tine. Dar, dintre toate, Idele lui Marte erau cele mai de temut. Cezar a fost asasinat chiar pe 15 Martie 44 i.e.n. chiar de Ide, desi fusese avertizat. Apare scena si in Shakespeare.

Va intrebati probabil care este neconcordanta dintre 15 Martie si Luna Plina. Este schimbarea calendarului iulian (stil vechi) cu cel gregorian (stil nou). Diferenta este de circa 16 zile. Asta inseamna ca 15 Martie pe stil nou inseamna 28 Februarie pe stil vechi. Ce sa vezi, suntem in pline Ide ale lui Marte.

Cei care asteapta Babele din Martie, le-ati ratat. Marele vulcan Dokia care a ramas in istorie cu legenda sa faimoasa a avut activitate de pe 1 pe 9 Martie, insa pe stilul vechi al calendarului. Adica de pe 14 pe 22 Februarie (calendarul nou). Dokia incepe cu Sf. Valentin al americanilor. Iar ortodoxismul o pastreaza drept cuvioasa Eudochia.

Asadar, una peste alta, fiti cumpatati zilele astea, feriti-va de reactii impulsive! Oamenii vor avea din cele mai agresive reactii in aceste zile de Luna Plina.

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on February 28, 2016, in Eveniment, Laboratorul, Social and tagged , . Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. Idele sunt totuna cu Ielele?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: