Dragobete

Ca simplu amuzament, am incercat sa desfac cuvantul Dragobete si a rezultat logic: DRAGO + BET. Acum urmeaza si explicatiile. Atat drago cat si bet atesta vechimea inaintata a acestor cuvinte.

Drago

Cuvantul drago este identificat in zone geografice in arealul romanesc, in toponime mai ales. Cel mai la indemana mi-au fost Dragoslavele si Dragomiresti. Numele, refuz sa cred ca s-au format din drag (a-ti fi drag de cineva), cat de la dragon. A fost o vreme cand au existat aceste fapturi la nivel fizic. Din ei au descins dinozaurii de mai tarziu, precum si alte reptile care ne apar banale prin prezenta lor, astazi, pentru ca le intalnim curent si mai ales pentru ca ne putem apara impotriva lor.

Bet

Cuvantul bet l-am intalnit in toponimul Drobeta. Toponimele sunt cele mai sigure in materie de vechime a cuvintelor. Daca se inlatura radacina dro, va ramane anagrama orasului TEBA care a fost, de altfel, la gurile Dunarii. Seba din Caransebes era varianta de confirmare sau de echilibru.

Intrebare de final: este Dragobetele o sarbatoare venita de la Teba din vremea cand dragonii isi faceau de cap? Poate Tepes ar fi stiu sa raspunda la intrebare, nu de alta dar era membru al societatii Dragonilor (de unde si numele de Vlad Dragul). Mai tarziu apar nume precum Dragomir, Dragos s.a.m.d.

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on February 24, 2016, in Kuvinte den vatrani, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. 12 Comments.

 1. Dragobetele neam cu Zburatorul. Sarbatoarea Iubirii la romani, dar asta a fost de mult, acum lumea s-a digitalizat!

  Liked by 1 person

 2. Într-o meditație acum ceva ani… că nu mai știu câți…o meditație de o deosebită frumusețe… din cer au început să coboare, din stânga 4 sau 5 dragoni roșii… cică veniseră să vadă dacă condițiile au redevenit favorabile pentru a se putea întoarce și din dreapta tot din cer coborau în valuri herghelii, sute, mii de unicorni albi. Hi! Și acuma mă bucur când îmi amintesc.

  Like

 3. Dragobet – Dra =de căpătâi,capul .. și vine de la înțelepciunea luminii Draveda,iar gobeț înseamnă copil (din flori ) Dragobet = Copilul cel dintâi ,Tânăr … Göbekli Tepe (Grădină …de flori ,,) …Deșertul Gobi …. și chiar Goblin :)) spirit al naturii superior oamenilor … Dragobetele mai are și alte nume: „Cap de primăvară”, „Cap de vară”, „Sânt Ion de primăvară”, „logodnicul pasărilor,zburătoarelor ”, „Dragomiru-Florea” sau „Granguru (marele învățător ) ……..D este simbolul consonantic ce reprezintă Datul ,Hăruirea ,R = rostuirea ,G= cursul ,A=cadrul de fixare ș.a.m.d….Nu are nici o legătură cu Dragon ,asta dacă știm codul fonogenetic ce își are sursa în rune.

  Like

  • Aseara ma gandem de ce este atat de populara povestea sfantului Gheorghe, icoana identica cu Cavalerul Trac. Calaretul rapune un dragon. Primul salveaza o domnita. Al doilea nimic, insa apar alte elemente care par sa completeze. Dar daca Dragobetele ar fi Ziua Dragonului din Teba cand un calaret a salvat o domnita care s-a indragostit de el? Desigur, o ipoteza doar 🙂

   Like

 4. Forța Cuvântului nu se caută în principiul ortografic etimologic,ci în principiul fonogenetic ,de asta să fim siguri că în cazul în care Vlad Țepeș își spunea Vlad Dracul ,deși nu putem fi siguri de asta ,dar dacă este așa ,atunci se folosea de puterea consoanelor și vocalelor și de însemnătatea lor la un alt nivel ,doar era un inițiat IO ,unde I = firul cunoscut (divinitate) ,iar O = împuternicirea ..prin urmare nu are nici o legătură cu reptilele sau Drac-ul ce-l știm noi din folclor sub numele de Aghiuță … D= Datul ,R= rostuirea ,A= cadrul de fixare ,C = înfigerea ,doar la început a fost Cuvântul nu ?

  Like

  • C., eu nu merg pana acolo cu interpretarile. Dar traim experiente diferite. Diferit nu inseamna, desigur, opus. Fie ca cel mai bun sa lumineze drumul celorlalti! Pana la urma ne compunem din bucati, fie intelese, fie neintelese. Finalul va fi cel mai important, nu drumul neaparat.

   Liked by 1 person

   • Oh nu ,nu mi-aș permite să par un lycurici G,spuneam doar că merită aprofundată Știința Cuvântului ,care vine atât de departe ,chiar din vremea orogenezei hercinice ,dinainte de formarea Pangeei sau Gondwanei ,așa cum o numește și nenea Albu .Eu asta fac ,am luat tot ce ține de conceptele de sermoterapie ,cu semasiologie cu tot ,așa mi-am dat seama că scrierile gnostice și toate celelalte învățături din soiul asiaticelor nu conțin nici măcar o fărâmă din adevăr ,sunt doar rătăciri.Merită G să te oprești asupra conceptelor de sermoterapie ,cu atât mai mult cu cât ,la început a fost Cuvântul .O primăvară înfloritoare și însoritoare vă doresc !

    Liked by 1 person

 5. Dragonul este pământul nefecundat ,Sf Gheorghe este reprezentarea lui Zamolxis ,care străpunge pământul simbolic cu metalul,însuflețindu-l ,eu ți-am trimis o carte pe mail G ,acolo explică tot ce nu știam noi ,acu avem altă bază :))

  Like

 6. Metalele folosite de Zamolxis sunt fier,zinc,siliciu și germaniu ,iar dintre metalele folosite în Atlantida ,Zamolxis păstrează doar aurul,arama și argintul ,podul de aramă este conștiința umană,podul de aur este conștiința divină transmisă în om,iar podul de argint este conștiința în coborâre de la Tată,la Mamă (pământ) ,cadrul de comunicare dintre ființa umană și Cer …Toate aceste lucruri țin de chimie organică și ocultă ,vezi și C.W Leadbeather …

  Like

 7. Minereurile dau fiecărui ținut ,zonă ,programul neurolingvist specific ,în Banat este un grai,în Muntenia altul și tot așa ,acesta este proiectul Kogaion ,neurolingvistic și atunci se leagă toate cu ceea ce spuneam eu despre Trunchiul cerebral ,cortex etc….Zamolxis creează rădăcina Droursia ,de ursare ,de aceea i se spune Ursul ,de la ursitor ,creează legătura din Pamaenta și Haemus ,adică a însemnat pentru Dacia nu numai numele acestui neam ci și Limba Română,după legi precise cum se vede în Kod și în comparatismul de formă senzorială … e ceva nu ? :))

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: