Salcamul

Salcamul este un copac aparte, care din punctul meu de vedere prezinta atat in vis cat si in realitatea imediata, aspectul protectiei. Dar as considera intreg visul ca fiind o declaratie de interpretare a unei actiuni complexe. Detalii utile despre salcam:

 1. Este corespondentul salciei, pe care o folosim de sarbatoarea Floriilor. Dupa sarbatoare, salcia se pastreaza in forma de coroana la pragul superior al usii pentru protectie timp de un an. Dupa un an, se arde si emana miros de mir. Poate sta la baza prepararii mirului, care stim ca este o “potiune” a carei reteta este secreta.
 2. Chivotul Legamantului a fost construit din lemn de salcam si aur pentru a proteja pe oameni de radiatiile “Soarelui Negru” pe care Moise l-a luat din piramida lui Keops si cu ajutorul caruia a despartit marile in doua.
 3. Mormantul lui Hiram (fondatorul cultului francmason) se spune ca a fost impodobit cu crengi de salcam, ceea ce a dus ca astazi, adeptii ordinului sa il foloseasca ca semn pe morminte.

Asadar, un vis care presupune o calatorie iar la destinatie se afla o padure de salcami cu copaci infloriti, poate fi un drum initiatic care conduce catre cunostinte care fac posibila construirea unei protectii foarte bune. Sau ca la capatul unei calatorii obtineti o protectie foarte buna, poate si bazata pe cresterea vibratiei.

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on February 22, 2016, in VISE - ELEMENTE DE DICTIONAR and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 Comments.

 1. Endemic in America de Nord, salcimul a fost adus in 1601 la Paris ( prima data in Europa) de Y.Robin si plantat in Gradina Plantelor. De aceea a primit numele de Robinia.
  Prin 1740 ajunge in Germania si e utilizat ca arbore de padure.
  In 1750 e adus in Romania de prof.Dracea si prin 1852 apar primele paduri de stabilizare a nisipurilor in lunca Dunarii si Dobrogea.

  Liked by 1 person

 2. Salcamul mai reprezinta si un simbol al nemuririi sufletului si al renasterii dupa moartea fizica. Se stie faptul ca este cel mai important simbol vegetal al masonilor, cum a rasarit pe mormant fara sa-l fi plantat cineva, a fost scris mai sus. Insa este o poveste mai putin stiuta, un amanunt al legendei despre Isis si Osiris. Intr-una dintre variante se povesteste despre un copac de accacia (ruda a salcamului de la noi) care a incorporat cufarul in care Seth il inchisese pe Osiris, protejandu-l pe cel din urma. Isis descopera copacul in casa unui rege egiptean si intra ca slujitoare la acesta, cerand in schimbul serviciilor sale, copacul si recuperand astfel trupul lui Osiris.
  Stiind asta, apare o alta intrebare. Care a fost Copacul Lumii sau Copacul Vietii, cel din care Innana, Marea Zeita voia sa-si faca pat si tron ?

  Liked by 1 person

 3. Vă mulțumesc mult tuturor. 🙂

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: