Puterea oglinzii +30

Oglinda are puteri multiple, in general reflexia ei este o simpla parte a ceea ce ofera ea. De aceea, exista multiple forme de a fabrica o oglinda. In primul rand trebuie cunoscut faptul ca oglinda are stramos apa, asadar poarta din proprietatile ei si cine nu stie sa inoate in dimensiuni, sa nu se joace cu oglinzile. Acest articol este primul de calibru din seria publicata pana acum si il vom include in domeniul calatoriilor, deci o poveste spusa la o cafea bauta pe prispa in canturi de pasari ce vestesc primavara.

 1. Oglinda infinitului
 2. Octogonul

1. Oglinda infinitului

Este procedeul prin care se plaseaza doua oglinzi fata in fata si se creaza, astfel, un culoar. Cu cat unghiul uneia din oglinzi de deplaseaza, cu atat culoarul duce catre un nicaieri mai prezent. Meditatia pe un astfel de culoar, poate deschide vizuina prin care a patruns Alice in Wonderland.

Public: Castelul Iuliei Hasdeu, filmul Inception (inspirat din animatia japoneza Paprika)

2. Octogonul

Este o forma geometrica cu proprietati imediate, precum piramida. Daca piramida formeaza imediat un numar de aur extrem de puternic energizat si chiar deschide dimensiuni (in vis sau nu), octogonul este o poarta sigura care leaga Pamantul de Cer (am spus-o suficient de generic). Meditatia intr-un octogon cu laturi din oglinzi spre interior este o intrebare foarte periculoasa.

Public: cupola bisericilor (fara oglinzi), casa Miclescu din Bucuresti (fara oglinzi), experimentul Cristinei Panculescu (fara oglinzi)

 

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on February 20, 2016, in Prispa and tagged , . Bookmark the permalink. 9 Comments.

 1. Da sa te pui exact in centrul unei Sfere care e Oglinda pe interior, o fi bine?

  Oglinda , Apa, are legatura si cu Luna de pe Cer. Ce o fi pe ” Partea nevazuta a Lunii”?

  Like

 2. Intelegem din vorbele legate de mai sus ca prin oglinda. oglinzi se pot “accesa” frecvente subtile. Corect?

  Like

 3. Am nevoie de păreri. În vis, mergeam cu trenul, aveam o gentuță mică de călătorie. Am și ajuns la destinație. Probabil un fel de concediu căci urma să mă cazez într-un hotel. Am privit în zare: o pădure de salcâmi în plină floare albă. Erau plini de flori. Parcă le și simțeam parfumul. Am căutat prin dicționare dar nu am găsit nimic despre salcâmi. Mulțumesc.

  Like

 4. Biserica cu turla-i octogonala prin care patrunde lumina Soarelui , si la Sfanta Liturghie, Duhul Sfant, este “Yin” in interior si “yang” in exterior. Nu am vazut oglinzi in biserica. Luna doar reflecta lumina Soarelui fizic. In spatele Soarelui fizic este…..

  Tragem concluzia ca “lucrul cu oglinzile” ne faciliteaza accesul spre “Planul Astral” (Astral Inferior si Astral Superior), de unde si pericolele unor asfel de “practici”.
  Globul de cristal al “Magicienilor” pare a “lucra” pe principii asemanatoare.

  Liked by 1 person

 5. Cum “banuiam” visul Smarandei e de foarte bine. Despre arbori/copaci/pomi si “lucrul” cu ei in cartea (pe Scribd, de exemplu) :

  “Proprietatile energetice si vindecatoare ale copacilor”. Zice si de Salcam.

  “Arborii sunt Realizarea descendenta a Tacerii ultime”. Superb. Tot.

  Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: