Crab

Interpretarea unui vis trebuie sa tina seama de multiple detalii. Spre exemplu, poti visa un rac de dimensiuni anormale, de culoare argintie, dar sa stii cu tot sufletul tau ca el este un crab.

Partea aceasta de vis astfel: ma miscam intr-o piscina pe o portiune cu apa foarte mica ca adancime, era bleu, cred ca pana la genunchi era. Mergeam taras iar fundul apei era pavat cu pietre si alge. La un moment dat m-a prins de bratul drept un crab precum cel deschis mai sus. Marimea lui era cat un antebrat. Nu era agresiv, dar se prinsese. Ii simteam clestii. In piscina mai erau 3 persoane. M-am speriat cumva si spuneam zambind celor din jur sa-l ia cineva de pe mana mea, lucru care s-a si schimbat.

Elemente de analizat:

 1. Apa mica dintr-o piscina
 2. Racul care se chema in vis crab
 3. Culoarea argintie
 4. Mana dreapta

Interpretari:

 1. Apa = Apele inferioare, materia. Faptul ca este piscina, denota faptul ca tentatiile materiale vor veni dintr-un loc restrans. Daca ar fi fost marea (ca intindere de apa), ar fi reprezentat viata insasi
 2. Racul / Crab = afectarea prin denaturare a calitatilor psihice sau spirituale
 3. Culoare Lunara = sentimente
 4. Partea barbateasca

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on February 11, 2016, in VISE - ELEMENTE DE DICTIONAR and tagged , , . Bookmark the permalink. 8 Comments.

 1. Din perspectiva mea, visul ar putea indica persoanei în cauză că este posibilă o îmbolnăvire de cancer. Apa mică, energie puțină, pe fund algele și pietrele, depuneri în subconștient în care se pot aciua exact acele bestii 🙂 care ajută la îmbolnăvire. Faptul că roagă pe cineva să-i îndepărteze racul(crab) poate fi o intervenție medicală, un ajutor din afară.

  Like

  • Mentionam inca o data ca, intotdeauna, cel care viseaza are cheia visului indiferent de interpretari. Interpretarile sunt ghizi pe care ii poti lua in seama. Acesti ghizi pot uneori strapunge subconstientul si sa dea o cale gresita. Daca subconstientul il indreapta catre o directie, acolo este adevarul. A se proteja subconstientul.

   Liked by 1 person

 2. Scuze, vă rog, dl. George. Credeam că visul de care vorbiți este pură ficțiune, de aceea mi-am permis libertatea de a spune ce gândesc.

  Like

  • Hai mai Smaranda ca ai inteles gresit! 🙂 Gasesc absolut perfect sa spunem ce gandim. Nu ma refeream strict la mine cand spuneam de cel care viseaza, ci in general, am tras un semnal. Este valabil si in cazul parerilor mele. Visul, da, a fost al meu dar nu m-a dezechilibrat comentariul tau.

   Sunt sigur ca toti cei care lasa opinii aici sunt mai mult decat bine intentionati. Dar eu, in calitate de gazda sau reprezentant al gadzelor, ma simt dator sa ofer cititorului orice protectie, chiar si fata de noi.

   Ce zici, renuntam la formalitati de tip “domnul”? 🙂

   Liked by 1 person

 3. Dacă dumneavoastră spuneai așa de la început încercam să fiu mai sensibilă. 🙂

  Liked by 1 person

 4. 1apa- univers, face legătura cu universul. Piscina ,limită. Aria de a simți e restrânsă.
  2crab- ţine de scris prin metoda de a scosbi în pietre.
  3argintie- pământ și gen(din greacă, a naște).
  4mana cu care scrii, partea care te conduce.

  Like

 5. Vis, vi-viață și S-care mai trece și în T, S mai unește susul cu josul iar T dreapta cu stânga. )))))))))) Vita-Tiva(interjectie).

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: