Deja vu -ul visului

Deja vu inseamna deja vazut, aparent vine din franceza, vu se pronunta la fel ca view in engleza.

Este important faptul ca putem avea deja vu atat in realitatea imediata cat si in vis. Este important detaliul pentru ca poate conferi mai multe informatii despre conceptul “aparitiei” lui, pe care oamenii nu il cunosc indeaproape sau il confunda cel mai ades.

Aparitie, am folosit acest cuvant pentru a va arata importanta intrebarii de sine. Cand folosesti cuvantul aparitie, sensul deja vu este a unui lucru extern care apare din cand in cand, precum o pasare apare din cand in cand la geam. Doar ca ceva deja vazut nu este o entitate, ci o actiune. Recapituland, cunoastem ca nu este o eroare a marelui sistem (vezi teoria Matrix). Spiritul calatoreste in timpul visului in viitorul posibil iar atunci cand alegerile noastre sunt drepte, ajungem sa petrecem actiunea deja vazuta in vis de catre spirit. Iata marele joc pe care il poate face spiritul. Iata marea confirmare ca lucrurie sunt bine facute. Potentiale incercari, viitor posibil si imposibil jucat inainte, exemplu in Edge of Tomorrow, filmul.

Dar ce este deja vu in vis? Este o calatorie reluata a aceluiasi potential viitor. Poate spiritul merge la risc pe o carte de care nu este sigur. De cate ori nu v-ati intors in viata intr-un loc in care ati esuat initial doar pentru a verifica unde a fost greseala initiala?

Tot din categoria reluarilor, mentionam ca exista si visele in care spiritul continua actiunea dintr-un vis trecut. Practic, azi visez o parte din actiune, peste 3 luni reiau actiunea in aceleasi conditii ale visului si o duc la capat. Interesant este cum constiinta nu uita actiunea visului, o recunoaste imediat, pe cand constientul o pierde.

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on February 8, 2016, in Dormitorul, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. 3 Comments.

 1. Si “deja vu”-ul din real cum il explici?
  Ex: mergind pe munte ajung intr-un loc unde n-am fost niciodata, dar pe care il recunosc ca,”deja vu”.
  De unde?Cum?In ce fel?…etc.

  Like

  • Salut! Este vorba despre calatoria pe care o face spiritul in timpul somnului. Incearca variante de viitor posibil. Apoi, daca tu urmezi calea cea buna, ajungi in timpul in care spiritul tau deja a fost in vis. De ce in vis? Pentru ca in vis nu exista timp. E ca intr-un joc pe calculator. Spiritul poate juca un numar variabil de incercari de viitor. Iti garantez ca nimeni nu are deja vu cu o situatie rea sau proasta. Pentru ca spiritul a incercat-o deja in vis si a exclus-o din lista de posibilitati in viata reala (realitatea imediata).

   Liked by 1 person

   • Spiritul baleiaza spatiul-timp ( trecut, prezent,viitor) permanent.
    In vis este doar incercarea “cerebrarului” de a patrunde in “realitatile” spiritului.
    Concret, in functie de proiectiile gindurilor noastre in timp si spatiu se intimpla, uneori, sa se intoarca la noi in acelasi moment al realitatii noastre.Asta ar fi deja vu-ul in plan real.Cred eu.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: