Ochiul. Organul privirii?
Daca veti avea curiozitatea sa priviti pupila ochiului intr-o fotografie realizata cu obiectiv micro, veti observa ca orificiul este negru in cazul tuturor oamenilor. Pana aici suntem ok, stiam asta. Dar daca ne intrebam de ce orificiul este negru desi irisul poate lua mai multe nuante de culori, observam ca nu mai stim.
Raspunsul este ca pupila este o gaura. Este un tunel. Este, cum am spus mai sus, un orificiu. La analiza primara a cuvantului ochi nu reiese nimic, insa aplicand cunostinte de limba veche cuvantului a orbi, deducem ca are legatura cu negru. In limba veche, ur inseamna negru, intunecat. Purtam in corpul nostru o serie de gaURi care cuprind acest cuvant, si vom exemplifica: UReche, nUR (face referire la sfarc), cUR, gURa, cumva si nari tot de acolo deriva, bURic si consideram ca fiind suficient. Asemeni si verbul a orbi deriva din URbi care are legatura cu negrul ochiului.
Partea interesanta este functia subtila a canalului intunecat numit pupila. Daca luam in considerare faptul ca pupila cuiva manat de o dorinta puternica se mareste, inseamna ca omul doreste inconstient marirea canalului pentru a permite intrarea informatiei. De orice natura ar fi ea: vizuala, auditiva etc. Cel mai probabil si reciproca este valabila. Informatia, in general, se transmite sufletului daca ar fi sa tinem socoteala expresiilor stramosilor nostri, “ochii sunt poarta sufletului“, “te pierzi in ochii cuiva“, “te sorb din ochi” …
Bine inteles este si faptul ca atunci cand emitem energie prin informatie, folosim nu numai calea verbala ci si canalul ochilor. Iar de aici pana la influenta formei si a culorii irisului este loc doar de iridiologie.
Intrebare de final: de ce spunem oua ochiuri sau ochiuri de apa cand cuvantul ochi (ca si genunchi) sufera de defectiv de plural?
Posted on January 29, 2016, in Prispa and tagged ochi. Bookmark the permalink. 12 Comments.
Obiectivul camerei de fotografiat a fost inventat copiind ochiul uman. Aborigenii stiu ca ochiul poate lua sufletul. Cine nu crede, sa se uite la desene animate 🙂
LikeLike
Filmuletul pare sa aiba foarte multe imagini subliminale, atentie!
roman…..a-roman
UR………..A-UR, unde A= “inainte de”
UR in oglinda este RU, adica RA=Lumina
Intunericul si Lumina “joaca” un fel de leapsa .
orbirea in aromana: ur-ghi-rea
liturghie=lit-ur-ghi-e,
unde lit=piatra, ur=intuneric, ghi=Geea
“Tunelul” orificiului negru al pupilei are celalat capat in Inima, in “Sfanta Sfintelor”.
Pisicile nu sunt spirite de tip uman, dar cainii da. Ochii lor apar tot rosii in unele fotografii.
LikeLike
Ochi = O – chi
O = vocala pentru Anahatha (in muzicoterapie).
Chi=putere, energie, Prana
Lucrand cu vocale specifice pe chakra Inimii si pe chakra Manipura ne putem imbunatatii vederea.
LikeLike
E interesant să urmărești cum partea bărbătească caută “sensul “,pe când SENSei pentru masculi este femeia .
LikeLike
Nu confirm si nici nu infirm ce spui, este insa interesant ca nici o alta cititoare nu sustine cele spuse de tine.
LikeLike
Păi ai făcut o bună constatare, “cititoarele “care citesc doar.))))
LikeLike
Am putea fi de acord cu Olga, macar in parte. Dar pentru femei ce/ cine este Guru-ul?
Caz practic:
– pe femeie o intereseaza sa fie curent electric la prize, sa lumineze becurile in casa. Nu-si bate capul cu ce presupune asta, deoarece o face “discipolul”!
La inceput a fost Cuvantul, teoria si mai apoi s-a pus in practica.
LikeLike
De la Nimeni și Nimic.
Teoria se petrecere Aici și Acum, pe când practica se dezvoltă în timp.
LikeLike
“Nimeni si nimic”, adica de la Totul.
Ma intreb care o fi “senseiul” lui Bivolaru Gregorian, ca doar dansele fac coada la dansul sa le integreze in …, si nu invers!
LikeLike
Citez pe Hodja Nasreddin “It is more complicated than you assume! You see, I am here because of you, and you, you are because of me. ” Pentru cazul cu Bivolaru.
LikeLike
Hai c-am dat-o de tot in balarii si iar am deturnat subiectul articolului.
Privitor la pozitionarea barbatului fata de femeie, stiu si sunt de acord ca Femeia este “motorul”, este Viata. In polaritate fiind, barbatul si femeia au trebuinta unul de celalat in drumul spre….
Cred ca ce a vrut sa spuna Olga este ceva de genul :
“adevarata cunostere este deasupra ratiunii si implica traire efectiva a fenomenului”
dar, vezi tu, asta a zis-o un barbat!
LikeLiked by 1 person
Am gasit scris confirmarea faptului ca la anul 1580 se spunea intr-adevar “a urbi” in loc de “a orbi”, cum spunem astazi. Cartea CUVENTE DEN BĂTRĂNI texte alese din Tomurile 1, 2 si 3 scrise de B.P. Hasdeu. Editura Cultura Nationala, 1937. Pagina 120, SFANTA VINERI (CTA PETKA): ” (…) ia luo apă cu mana diîn căldare și aruîncă în obrazul celui înparat. Și urbi acelu înparat în acela cas”.
LikeLike