Exercitiu de decorporare – partea III

Am intarziat cu intalnirea noastra, va rog sa ne acceptati scuzele! Am parcurs pe rand pana acum urmatorii pasi:

  1. Vazul prin intermediul mintii
  2. Auzul prin intermediul mintii

Astazi vom trece mai departe prin a exersa relaxarea corpului, o componenta cel putin la fel de importanta precum cele doua de pana acum. Stiu ca sunt nenumarate cai de relaxare care ne-au suprasaturat bibliotecile, dar va rog luati in considerare si pe aceasta.

Relaxarea corpului presupune aducerea activitatii musculare cat mai aproape de inactivitate totala. Odata cu aceasta reusita, nervii care traverseaza muschii vor intra si ei in nesimtire. Cel mai simplu mod de relaxare foloseste principiul dualitatii fenomenelor: actiune si reactiune.

Va invitam sa va intindeti pe o suprafata comoda, in liniste, fara sa fiti deranjati de cineva. Fara telefoane in jur, fara alte dispozitive menite a va distrage atentia. Va fi de mare ajutor sa aveti ochii inchisi. In continuare, incordati-va intreg corpul, totii muschii, cat de mult este posibil, fara a va provoca neplaceri. Stati in aceasta stare cateva secunde pana cand veti simti ca sunteti aproape de limita disconfortului. Apoi relaxati intreg corpul si concentrati-va pe parti ale sale incercand sa scoateti inactivitatea din ele. Incepeti de la cap pana la picioare. Relaxati urechile, ochii, obrajii, tamplele pana cand nu le mai simtiti; apoi gatul; apoi umerii; bratele; antebratele; palmele si degetele; apoi zona pieptului cu plamani, inima, intercostali; coborati la plex si abdomen; zona organelor sexuale; fesierii; picioarele pana la cele mai mici amanunte.

La sfarsitul exercitiului veti fi mai aproape de celebra expresie: Lingura nu exista! Urmatorul pas peste o saptamana. Exersati cu atentie!

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on January 10, 2016, in Exercitii and tagged , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: