Un mesaj din trecut

Poate v-ati intrebat vreodata de ce Dumnezeu a pus Cunoasterea intr-un pom. De ce nu a pus-o intr-o carte pentru citit, sau intr-o piatra pentru spart, sau intr-o apa pentru baut, sau intr-o floare de mirosit, sau orice alta varianta? De ce a trebuit sa se muste dintr-un mar pentru a capata cunoastere?

Raspunsul este ca Dumnezeu nu a pus Cunosterea intr-un pom, ci altcineva, pentru a trimite un mesaj catre eternitate. Dar care este acest mesaj?, poate se vor intreba lectorii nostri.

Daca veti observa copiii abia veniti pe lume, de pana la un an chiar, tot ceea ce le este necunoscut trec prin filtrul gustului, baga mai intai de toate in gura. Nu il gandesc, nu il pipaie. Il privesc si il introduc in gura iar asta pentru ca gustul este primul simt de care se folosesc constient pentru a intelege lumea.

Acesta este mesajul care ne este trimis din trecut: omul era in pruncia constiintei sale cand se afla in gradina lui Dumnezeu. Se intareste aceasta prin nuditatea de care nu se fereau. Omul nu avea cum sa inteleaga planurile parintelui sau. Abia astazi incepe sa intuiasca usor, usor, cam cum se merge, cam care sunt telurile sale. Dumnezeu nu a alungat pe nimeni.

Concluzii:

Femeia ca principiu nu este vinovata pentru nimic in lumea asta

Omul ca principiu nu este vinovat pentru nimic in lumea asta

Femeia fara barbat si barbatul fara femeie nu pot evolua final

Ida intotdeauna tinde sa influenteze Pingala

Adam = Atan = om

 

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on December 27, 2015, in Social and tagged , , . Bookmark the permalink. 5 Comments.

 1. În sera aceea, soarele cobora ca deobicei la Nussersee, într-o baie de culori inundând norii în nuanțe de roz, alb și gri. Norii formau o imagine ca un tablou 3d. Un munte conic cu baza în sus, 3 dimensiunea îi era dată printr/o cărare argintie ce cobora spre vârf, în spirală. Pe platoul rotund era închipuită o grădină a edenului cu arbori ce arătau ca niște ferigi diafane, dantelate, albe. Doi oameni, fără îmbrăcăminte, un bărbat și o femeie, umăr la umăr, copii la vârsta adolescentei se pregăteau să coboare pe cale, ținându-se de mână; egali, frumoși,curați și plini de iubire și respect unul pentru celălalt, curajoși și plini de încredere. Adam și Eva au coborât din proprie dorință, împreună, din rai, mi-a șoptit imaginea.
  M-am scăldat în iubirea și frumusețea imaginii, apoi mi s-a strâns inima de tristețe: ce a mai rămas din toată splendoarea de început!

  Like

 2. Apa este informatie/materie informata.
  Pruncul este 85-90% apa. Gustul este legat de chakra Swadisthana, a sexului, elementul apa.

  Like

 3. Însuși sensul cuvântului ne indică că ambii trăiesc în ” vinovat”.

  Like

   • Mă refer că de se cunoaște sensul al cuvântul care provine din sl. și se descifrează ca viată în dual ca condiție primară a vieții pe pământ cu urmărirea sau aspirația de a uni: sus cu jos, dreapta cu stânga , interior cu exterior, devine clar de ce ei sunt vinovați. De ce a fost ales un copac, pentru că arborele i se mai spune si “drum”. Gura care-i de gen feminin se descifrează ca “învaţatoare/conductoare,calauză”.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: