Leviatanul

Leviatanul este un soi de monstru marin mitic care apare in Biblie si este tradus ca fiind crocodil, stapan al apelor. In timp, aceasta denumire a devenit generica pentru orice tip de monstru marin.

Presupunand ca leviatan chiar inseamna crocodil, atunci ne va fi mult mai usor sa intelegem prezenta crocodilului in vise.

Cuvantul LEVIATAN este de origine necunoscuta prin vechimea sa, insa forma si terminatia il fac usor de inteles pentru popoarele cu istorie veche in vocale. Cuvantul este compus din levi + atan iar sensul pe care il au aceste doua cuvinte da cheia misterului:

levi = atasament

atan = om

Leviatan, prin urmare, inseamna om care se ataseaza. Cunoastem ca Biblia este un text incifrat, se foloseste foarte mult de metafore. Intotdeauna, simbolul apei in vis va fi substanta, lumea materiala. Iar cum leviatanul este stapanul marilor, evident el este stapanul atasamentului de materie.

Intelesul prezentei crocodilului in vis se leaga de acest aspect. El merge mana in mana cu tot ceea ce face trimitere imediata catre substanta, iar cel mai puternic dintre toate este orgoliul.

Asadar, daca sunteti haituiti in vis de crocodili, este un semnal de trufie, vanitate, ingamfare. Daca nu-i veti omora, veti dobandi calitatea de a va strecura printre greutatile pe care le aduc, veti ramane neatinsi.

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on December 16, 2015, in VISE - ELEMENTE DE DICTIONAR and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: