Spiritul pietrei

Dincolo de spiritele principale ale existentei numenale, exista spirite de tot soiul care nu sunt familiare omului contemporan zilelor astora. Spiritul lemnului si spiritul pietrei sunt doar doua din ele. Daca lemnul poate fi observat cum se misca, cum creste, cum se modifica, fie ca omul nu intelege in majoritatea lui cum sa comunice cu el, despre spiritul pietrei nimeni nu mai stie si nici n-ar crede ca poate exista.

Povestile vechi spun despre oameni care puteau ciopli piatra si pune in ea un spirit cu vointa independenta. Ele mai spun si despre oameni-zei care zburau cu ajutorul unor pietre, asa cum se merge astazi pe snowboard-uri sau alte board-uri. Sunt si povesti despre statui care in timpul anumitor nopti prind viata. S-au auzit de oameni sau umanoizi impietriti (vezi Meduza si cazul catedralei Sofia). Sunt pana si povesti despre munti care se miscau (vezi Alibaba sau Ulise). Am numit aceasta constiinta spiritul pietrei.

De ce se miscau atunci si acum nu? Simplu. Pentru ca atunci oamenii mergeau prin codri si aveau o alta legatura cu spiritele.

Proprietatile prin care se poate manifesta spiritul pietrei:

 1. Poate lua orice forma in orice tip de piatra
 2. Se poate misca dupa bunul plac
 3. Poate creste asemeni oricarui organism existent pe Pamant (cele mai cunoscute sunt trovantii, a caror crestere fizica s-a demonstrat de altfel din punct de vedere al stiintei) – de la cele mai mici pietre pana la cei mai mari munti.
 4. Timpul sau de manifestare este mai mare decat al oricarui alt spirit ce imbraca forma fizica. De aceea, rabdarea este un atribut pe care il inveti doar de la spiritul pietrei.

Montanarzii stiu cel mai bine ca muntele este viu, pentru ca orice lucru care capata nume, capata si constiinta. Fiti atenti, dar, la ceea ce va inconjoara!

Datoria noastra, ca cei din urma oameni care traim Pamantul, este de a duce dezvoltarea constiintei pe culmi mai inalte de unde sa o preia generatiile care vor urma. Daca noi nu vom reusi sa urcam pana la nivelul la care sa ne intalnim cu ei, atunci ii vom intarzia!

De o seara cat mai frumoasa sa ne bucuram!

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on November 29, 2015, in Laboratorul and tagged , . Bookmark the permalink. 4 Comments.

 1. Trebuie sa fie interesanta legatura si relatia dintre Piatra si Foc.

  Reamintim ca Romania este tara cu cei mai multi “megaliti”; muntii nostrii sunt plini de sfincsi, chipuri si “statui”.

  Like

 2. Manastirea “Sfantul Ioan Casian” din Dobrogea! Magic loc!

  Bineinteles, conteaza si compania in care vizitezi locurile sacre. Cu cat este mai selecta compania, cu atat sunt mai plenare intelegerile si realizarile.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: