De ce Diavolul nu are copite

Cei mai multi dintre oameni au crescut cu ideea bisericeasca cum ca Diavolul este un nene cu coarne si copite. Coarne si copite, insa, nu are Diavolul ci un alt personaj foarte important in istoria lumii: Hermes cel de trei ori Maritul.

El este identificarea lui Pan din povestile vechi, cel a carui intelepciune trece prin teoriile bisericii de astazi precum eterul prin pereti. Faptul ca a fost stigmatizat este lesne de inteles privind in ansamblul bisericii, ca politica.

De ce insa nu este Diavolul cel cu caracteristicile de coarne si copite? Este simplu. Raspunsul cel mai bun l-a dat Animal Planet ieri, in cadrul unei emisiuni specifice postului lor. Pentru ca lumea in care traim este bipolara, exista doua tipuri de animale: pradatori si prazi. Pradatorii sunt intotdeauna aerodinamici si nu au copite, ci pernute cu gheare. Pernutele sunt pentru a atenua zgomotul cand se deplaseaza. Prazile, sunt animalele care au copite, ele sunt ierbivore prin desavarsire iar copitele le ajuta sa faca salturi mari. Despre coarne nu mai amintim, nu prea stim pradatori cu coarne. Este interesant ca omul se afla la mijlocul lor: si pradator, si prada. Cred ca alegerea fiecaruia ii diferentiaza.

Desenul de pe cladiri cu Diavolul cu copite si coarne vine din Evul Mediu, o perioada ciudata pentru oameni: crearea si mutilarea povestilor bazate pe lipsa de cultura a celor mai multi. Desi perioada a avut limitele sale maxime intre anii 200 si 1700 e.n., iata ca mai sunt si astazi adepti ai marsaviilor de atunci.

 

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on November 23, 2015, in Salonul and tagged , , . Bookmark the permalink. 4 Comments.

 1. Excelent G ! Și încă un detaliu semnificativ extras tocmai din simbolul copitelor ,adică Rit mul ,la început a fost cuvântul adică informația și toată lumea s-a gândit la sunet ,eu m-am gândit la ritm ,shamanii foloseau tobele ,iar fluierul pentru a direcționa ,Pan este inventatorul instrumenului de suflat ,dar ritmul este baza și avem codul morse ,care este o metodă de comunicare ce folosește secvențe standardizate prin pulsații și semne ,exact ceea ce spuneam despre jocurile noastre populare ,prin urmare aici intră și Călușul ,iar numele Co pita este din nou ales pe măsură .Minunat și dacă ne gândim la teoriile lui Hașdeu ,comunicările pot avea loc cu lumea de dincolo ,pocniturile ,bătăile sunt o formă de comunicare ,iar în versiunea ortodoxă există varianta care spune : Deschideți să intre Domnul Măririi ,Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.
  Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide….și alte soiuri de parole folosite la slujba de înviere …Cuvântul are și el un ritm anume și o notație aparte și-atunci sermografia ,știința inventată de D-nul Albu Gral ,are o bază importantă …

  Liked by 1 person

 2. Despre politica bisericii nimic de spus din punctul meu de vedere ,fiind total de acord cu pilda mărgăritarelor ,eu nu voi fi niciodată de partea celor care cer demistificarea religiei ,nefiind vinovată de gradul ignoranței societății de astăzi,ce e sacru ,este,ce este profan ,treaba lui …

  Like

 3. Coarnele reprezintă Corpul calos ,situat în Telencefal ,tobele poartă numele de Drum s ,iar coarnele de Horn s :,că așa vine Moș Crăciun pe horn cu cadouri pentru cei merituoși :)) https://www.youtube.com/watch?v=jDm5aVrPugI

  Like

 4. Sub Corpul Calos se ascunde talamusul,hipotalamusul și glanda pineală ,le călărește la propriu ,hmm de acolo să vină oare numele Căluș ? :)))

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: