Catedrala mantuirii Neamului

Diferenta de forma dintre religii, este precum paralela dintre cochilia melcului si craniul omului. Dezvoltate dupa matrici proprii, fiecare “scut osos” prezinta o functie distincta de la cazul molusca la cazul om.

Felul in care templul evreiesc, geamia musulmana si biserica crestina sunt construite, releva continutul religiei respective. Picturile murale sunt prezente doar pe peretii bisericii crestine, in geamiiile musulmane se intra doar descult iar in templele evreiesti nu prea exista turle.

O catedrala care sa uneasca toate religiile, iata ce poate mantui neamul oamenilor in credinta. Sau il poate ingropa definitiv. Probabil, BOR va recunoaste meritele lui Eliade si Culianu iar preotii vor redeveni vindecatori.

Pana atunci, putem spune ca doar de la domnul-parinte Steinhardt s-a strecurat informatia conform careia poporul roman are deja o catedrala a mantuirii neamului, iar aceasta este (sau a fost, dupa caz) Biserica Casin.

Poate stie cineva cum va decide Romania soarta oamenilor?

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on September 2, 2015, in Social and tagged . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. O sa vina vremea cand ne vom imbraca cu totii in alb, din nou. Vor ramane si cei de acum (preotii) imbracati in negru, dar vor fi in numar mic, mai mult simbolic.

    “Casa Poporului” va fi Centrul spiritualitatii mondiale.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: