Capacul castravetelui

Castravetele se remarca nu prin familia din care face parte si despre care bat tobele toate site-urile care vorbesc despre legume si beneficiile lor imediate, ci prin numele sau. Daca aruncam un ochi asupra faptului ca stramosii romanilor l-au numit in principal cu o aluzie la CASTRA, CASTA, intelegem cu usurinta rolul sau.

Aluzia mentinerii statutului de castitate sau de vindecare a sterilitatii, aici e dilema pe care ar fi necesar sa ne concentram.

Exista zone in Romania unde atunci cand se curata castravetii pentru salata, oamenii isi pun capetele taiate pe frunte, acoperind chakra frontala cu el pentru “a creste”, aratand precum indienii care isi tatueaza un punct pe Ajna. Dar oare despre care crestere este vorba? O crestere fizica sau o crestere spirituala? Sau poate amandoua?

De chakra frontala depind urmatoarele atribute:  Intuiţie, InventivitateAbilităţi psihice, „Realizarea Sinelui”, Percepţie, Memorie, Curaj. Poate si cresterea fizica depinde tot de lucrurile astea.

E vara, poftiti la castraveti!

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on July 19, 2015, in Camara and tagged . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Curios este ca desi din coaja de castravete se face o foarte puternica otrava, consumand castravetele integral nu sunt reactii adverse!

    Like

  2. Ne intrebam care este legatura intre Pineala, Pituitara , chakra Inimii si “capacul catravetelui”. Probabil ca acesta din urma e folosit pe post de “stopper”.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: