Reiki – trend-ul anilor de inceput 2000

Imi amintesc inceputurile Reiki, in Romania. Ceva nou, miraculos, invatai sa ai putere asupra a orice intr-un timp limitat scurt. Religia nu oferea atata putere. Puterea sminteste.

Astazi, insa, Reiki nu mai are aceeasi popularitate. Oamenii n-au avut “starea” sa-l pastreze, sa-l invete, sa-i soarba necunoscutul. Societatea cere mult si repede. Putin si cu rabdare este, prin antiteza, de nedorit. Dar si constructia difera.

Sa ai prieteni Arhangheli nu e de ‘colo. Sa ai arme la nivel spiritual sau chiar sa iei sufletul cuiva in palme, chiar ca nu e lucru de saga. Sa desparti lumile, sa socoti karma, sa faci multe lucruri tabu pana in momentul acela … reclama perfecta. Si-atunci, ce fel de putere s-a ridicat deasupra puterii oferite de Reiki?

Generalmente, fabricile de bani rapide arunca mintea in alte mreje. Daca ar fi sa punem sindromul Reiki in cadranul banilor lui Kiyosaki, el a fost o parte din economia Romaniei incadrata la liberi profesionisti. Practic, Reiki-ul a urmat exemplul METROREXULUI sau al BISERICII, nu a taiat chitanta niciodata pe cartele sau bon pe lumanari. Dar nu aici e baiul “pacientilor”. Baiul este ca atunci cand au fost la greu si au avut nevoie de indrumare, totul se facea prin proforma verbala incadrata exact la capitole consacrate precum “preluare de karma”, “orice serviciu are un pret al sau”, si altele cunoscute. Apoi au urmat testele si aprobarile prin care maestrii Reiki au fost nevoiti sa le treaca. In mare, totul s-a facut un fum a carui densitate s-a risipit cu aceeasi rapiditate cu care a aparut.

M-a surprins cum si Reiki, la fel ca orice alt sistem, prezinta solutia dependentei de sistem desi aduce, in acelasi timp, invatatura vindecarii prin sine. Slava lui Dumnezeu ca i-am intalnit pe cei trei maestri care au crezut in adevar deasupra altor baliverne. Din ei, unul a cazut. De ceilalti doi n-am mai auzit niciodata.

Concluzia este ca nu sistemele dau gres, ci oamenii. Va invitam sa cautati situarea chakrelor la animale! Este cu totul deosebit si de o frumusete rar intalnita.

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on June 22, 2015, in Social and tagged . Bookmark the permalink. 2 Comments.

 1. Liviu Chris Avram

  pisicile adora reiki 😀 de fapt cred eu că ele l-au inventat ..

  Liked by 2 people

 2. Sursum. Sa sumarizam:

  Femeia vrea barbat, dar un barbat care sa-i ofere transcendenta. A fi barbat inseamna sa fii shaman, ceea ce presupune multa pregatire.

  Reiki a fost binevenit in Centru-Romania, pentru a contribui si “el” la a ne a-minti. Bineinteles, este doar o raza in sfera cunosterii. Pentru a fi shaman ai trebuinta de cat mai multe “scoli” absolvite pentru a folosi si integra cunostiintele din toate, in scopul accesului la Radacina – cea de la Facere, de unde ne poate veni Puterea si prin care putem influenta viitorul.
  Ca orice cunoastere periferica, avand ca sursa initiala Centrul, Reikiul s-a resorbit in cele din urma in Centru, activand ceea ce era de activat.
  Tot ceea ce nu are o radacina altruista si nu provine dintr-o sursa suficient de apropiata de Centru, nu dainuie.
  Cei care au tras bani multi de la romani cu diferite cursuri, crezand ca-i fraieresc, se insala. Beneficiile si urmarile dinamizarii Centrului nu se pot calcula in sume de bani.
  Lucrarea e mare!

  Va invitam sa “vizualizati” chakrele la pasari, poate fi amuzant.

  P.S.
  Apreciem introducerea in cromatica blogului a culorii anului, respectiv “turcoaz”, avand retinerii privitor la verdele”avocado”, verde murdar-trage lumina, nu da!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: