Fenomen si numen

Cine n-a auzit astazi expresia “Nu destinatia este importanta ci calatoria”, ferice de el. Pentru ca s-a inteles gresit ca trairea clipei trebuie sa zadarniceasca totul prin nepasarea ei. Cerc de lacrima pe ochi, cum zice Tudor Gheorghe.

Fenomenul este partea exterioara si activ fizica a unui obiect. Nu toate perceptiile de viitor sunt mobile. Unele sunt fixe si cheama necontenit intr-acolo. Cum faurarii de cuvinte au pus destinul si destinatia in acelasi taler.

Invatati sa dati viata, sa vindecati, sa aduceti lumina unde nu mai este speranta! Pentru asta va trebui sa invatati sa miscati si sufletul din voi, sa aruncati gandul dincolo de voi, sa va desprindeti de voi si sa deveniti lumea, sa deveni viata insasi.

Am auzit un copil care vroia sa plateasca, intr-un magazin, cu bani invizibili. Si cati dintre voi nu faceti asta fara sa stiti?

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on June 15, 2015, in Dojo-ul and tagged . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Pot dezvolta o idee care este veche cat timpul insusi: fenomenul si numenul sunt precum disperanta si speranta, substanta si esenta.

    Numen si Lumen se identifica unul cu altul, sesizarea e buna; nu stiu exact care alfabet a produs cuprinderea lui L in N, insa exemplul, desi extrem de rar, este intalnit in numele mai tuturor locurilor sfinte din tara asta dintr-o perioada bine definita. Ele poarta denumirea de Nucet. Nu pentru ca ar fi vorba de livezi de nuci, ci de la radacina “luce”, lumina. Nucet, adica loc de lumina.

    Daca indraznim la filozofie, as provoca la comuniunea nume cu lume. Converg unul din celalalt si pe plan material si pe plan subtil.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: