Lumea animalelor de putere

Corespondenta dintre lumi este oarecum bizara prin forma ei de manifestare.

Uneori aceasta socheaza prin descoperirea valului prin care percepem ca fiecare om are cu adevarat un omolog bine determinat de partea celalalta a realitatii imediate, pe care o numim artificial viata de aici.

Stim (cei mai multi dintre noi) ca exista un animal de putere pentru fiecare om, nu putem demonstra asta stiintific, insa o putem gestiona si simti la un alt nivel de care arareori ne indoim.

Iata, deci, o serie de intrebari menita sa stabileasca anumite ancore prin care sa ne decidem cat de aproape suntem de lumea animalelor de putere:

1. Ce se intampla cand un om are drept “animal de putere” o insecta? Se poate si asa?

2. Ce inseamna a avea animal de putere in lumea energetica sau spirituala? Inseamna oare ca exista cu adevarat o entitate energetica care ne influenteaza alegerile?

3. Este animalul de putere un “prieten imaginar”?

4. Este animalul de putere o identificarea cu anumite tipare care pot calauzi un spirit uman de-a lungul vietii sale pe Terra?

5. Au aceste animale de putere o viata a lor cu alegeri proprii?

6. Sunt chipurile lor adeziuni comportamentale fara a conta cu adevarat infatisarea sub care se arata?

7. Stiati ca intentiile voastre ajung la destinatie sub forma de animale de putere inaintea contactului corpului vostru fizic?

8. Capata fiecare gand forma unui nou animal de putere?

9. Apar intotdeauna acolo unde percepem granita dintre vis si trezie?

10. Au legatura aceste animale de putere cu copiii nascuti “cu handicap”, incercand sa ia corp uman?

11. Exista animale de putere bune si animale de putere rele?

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on June 7, 2015, in Dormitorul and tagged . Bookmark the permalink. 18 Comments.

 1. ce e ala animal de putere?

  Like

 2. Pare simplu, nu este.

  Like

 3. Idei:

  – animalele de putere se asociaza spontan intentiilor noastre, formelor gand pe care le emitem

  – animalele de putere nu sunt totuna cu animalul/animalele totem

  – animalele de putere sunt in raport cu tipul de personalitate al omului: introvertit, extrovertit sau mixt

  – animalele de putere representative pentru o anumita persoana sunt in numar par si cu caractere complementare

  In afara ideilor:

  Daca o persoana are ca “animal de putere” o insecta atunci inseamna ca este chinez.

  Insectele sunt delicatese pentru reptile.

  Like

  • Eu nu as miza pe faptul ca un om care are “animal” de putere o insecta este chinez. Sa nu uitam de intregile culte de dragoni care sunt aspirationale pentru comportamentul oriental. Atentie si la cartea Jocul lui Ender care face trimitere directa din planul secundar la relatia om-insecta.

   Pe de alta parte, nu cunoastem daca animalele de putere sunt doar cele cunoscute pe Pamant. Pentru ca daca ar fi asa, atunci afirmatia ideii ca animalul de putere ar exista cu adevarat ca entitate de sine statatoare ar fi puerila.

   Oricum este de luat in seama ca in lumea spirituala, micro si macro universurile pot deveni lesne egale. Adica putem intalni un greier si sa-l percepem ca pe un monstru.

   Like

 4. Reproduc din ce spunea cineva: “Fiti blanzi ca porumbeii si intelepti ca serpii!”. Interesant ca a apelat la tipare de animale. Adica se vazusera si oameni buni si se vazusera si oameni intelepti. Dar nu predominant.

  Deci, pana la urma, raspunde cineva? Zambesc.

  Like

 5. O avea dreptate Vaticanul cand asociaza pe Iisus cu rasa reptilian-serpiliana?

  Vedem in postarea de pe sssefora-blog ca Trunchiul Cerebral este exact un “draco”.
  Si tot prin cartile sfinte scrie ca suntem facuti “dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu”!
  Se pare ca Neo-Cortexul este pentru a-L proteja si adapta pe “sefu” la conditiile planului terestru material.

  Iisus nu zice nimic de “insecte”. Or tine de alt dumnezeu? E clar ca au alta tehnologie incorporata, precum si alte scopuri decat noi ceilalti (vertebratii).

  Cat despre chinezi-insecte era o gluma, ca o continuare la “serioasele” replici anterioare.

  Ca in multe alte “SF-uri”,si in filmul “Avatar” ni se prezinta ceva “greu de inghitit”: animalute cu 6 picioare, adica un mix intre reptila si insecta.

  Beleaua este ca: “tot ce-si poate imagina omul exista”. Intrebarea este: unde?

  Poate in planul Astral-Inferior avand in vedere ca “animalele de putere” sunt in cele mai dese situatii in legatura cu emotiile.

  Like

 6. Bun. Adevarul este ca termenul de animal de putere l-a facut cunoscut in perioada noastra curentul samanic care este in stransa legatura cu animalele.

  Animalele de putere sunt ghizi spirituali, de aceea, prin intrebarile de mai sus speram sa stilizam o poteca pe care cel interesat sa poata surprinde in deplina intimitate intelectuala, in mare, cam ce reprezinta un animal de putere.

  La fel cum zodiacul este format majoritar din ghizi de putere planetari (vezi influenta energetica a Soarelui proiectat din planete pe Pamant) care influenteaza in linii destul de bine definite viata unui om, la fel si animalele de putere reprezinta totemuri comportamentale cel putin, care pot fi imprumutate de catre om pentru diferite situatii de viata: supravietuire, vindecare, etc. Animalele spirituale sunt dincolo de pragul de intelegere cotidian al omului, sunt putini cei care cunosc relatia cu ele.

  Amintim de Zeii zoomorfi indieni, azteci sau egipteni sau africani, care aparent, cam tot spre ghizi spirituali se indreapta.

  Like

 7. Pare o lume foarte interesanta, aceea a animalelor de putere, iar mixul de aici e si mai interesant. Recunosc ca nu stiu nimic despre lumea aceea, insa legat de animalul de putere, in viziunea shamanica, imi permit sa fac o rectificare. El nu este un ghid spiritual, el este o energie a fiecaruia dintre noi, modulata intr-un anume fel, dupa un anumit tipar si reprezinta un aspect al sinelui nostru.
  In rest, numai de bine 🙂

  Like

  • Devine interesant ca din putinele cunostinte pe care am reusit sa le acumulez despre samanism, se pare ca acesta acorda un statut sine qua non de ghid spiritual anumitor plante halucinogene. Pe cand animalului, conform formularii de mai sus, ii ramane statutul de aspect al sinelui. Gresesc cand spun asta?

   Like

   • Partial 🙂
    Plantele despre care vorbesti sunt considerate plante sacre, lucru foarte diferit de plante halucinogene, pentru ca experientele avute cu ele nu sunt halucinatii. Referitor la animal, nu gresesti.

    Like

 8. Nu pricep de ce pentru samani plantele pot fi sacre iar animalele nu.

  Like

  • Nu imi amintesc sa fi afirmat asa ceva 🙂 Conceptul de animal sacru este altceva. In India, vaca este sacra, in Egipt este scarabeul si ibisul, pe vremuri a fost si pisica, dar asta este altceva.
   A conferi sacralitate unui animal, nu-l face sa devina animal de putere, iar cand spun “animal de putere”, ma refer strict la intelesul acestei expresii, in acceptiunea shamanica.

   Like

 9. “In the shamanic belief every thing is alive and carries with it power and wisdom. Power animals are an essential component of shamanic practice. They are the helping spirit which add to the power of the shaman and are essential for success in any venture undertaken by the shaman.

  Shamans believe that everyone has power animals – animal spirits which reside with each individual adding to their power and protecting them from illness, acting similarly to a guardian angel.”

  Like

 10. Yoga e lucru cu Egou. Lacaşul egoului este mintea , creierul , lacasul puterii sunt rinichi(energie ancestrala) , ca sa te umpli de putere trebuie sa cobori ,sa ti arzi egoul ca apoi sa faci acel salt . De ce anume animal pentru ca formula puterii e Lucru( in greaca veche , energie ) si Timp , ele animalele si insectele temporal sunt conectate la Acum iar energia lor nu e ocupata cu mult stimatul egou , firul e conectat cu Mama Natura.
  Am ales sa definesc pintrun cuvînt pentru ca unu naste pe doi , doi naste pe trei si trei naste cele 10 000 de lucruri si la final cireasa de pe tort O Da revelatia (Dao). E bine asa 🙂 ?

  Liked by 1 person

  • 🙂 sa imiti sau sa modelezi , nu , e necesar sa te simti un tot intreg prin a fi Nimeni si Nimic si atunci downloadezi for free Putere. Si doar ” animalul de putere” e o notiune cu care Um ego sa nu poate opera dupa şabloane mai vechi .
   E o varianta alba de raspuns 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: