A douazeci si cincea ora

Va recomandam filmul numit “The 25th hour”, regizat dupa cartea lui Constantin Virgil Gheorghiu. Filmul il are protagonist pe Anthony Quinn care joaca de exceptie.

Subiectul cartii insasi este de geniu. Cartea ar trebui sa fie geniala, este scrisa in 1950, nu am citit-o. Mi-as dori sa scriu o recenzie a ei sau a filmului dar altceva ma intereseaza: conceptul ei – cea de-a 25-a ora. Cum ajungi la ea? Cine e ea? De ce e inca delimitata de timp si de ce e totusi in afara timpului? Cine are raspunsurile astea a ajuns deja la Dumnezeu desi este aici.

Sper sa intelegeti!

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on February 14, 2015, in RECENZII and tagged , . Bookmark the permalink. 3 Comments.

 1. Sa stiu, mi-as dori, ce a gandit si simtit actorul Anthony Quinn in toata aceasta poveste. Cred ca varianta romaneasca putea fi cu Amza Pellea. Zambeste,zambeste, romanule!

  Like

  • Actorii, in general, un au statut cu totul deosebit fata de ceilalti oameni. Au posibilitatea sa traiasca zeci de vieti intr-una singura. Desigur, depinde de la actor la actor. Unii traiesc atat de bine prezenta scenica a unui rol, incat le devine extrem de dificil sa se debaraseze de el. Am intalnit astfel de actori, imi spuneau ca totul devine un soi de transa.

   Like

 2. Asta da! Anthony Quinn, fata de care am o mare admiratie, este actorul “strain” preferat si sunt curios ce va fi inteles el (ca om) despre ce li s-a intamplat romanilor (si inca li se mai intampla).

  65=40+25. Sa fie in legatura cu mintea cea de pe urma? Oricum, cheia “povestii” este ce spune Traian privitor la al 25-lea ceas. Mai tatonam, poate apare vreo intelegere folositoare.

  Film de film despre care nu stiam nimic. Cat despre dl. Gheorghiu, tot asa nu stiu nimic, dar il vad ca o mare stea pe firmamentul Culturii si Spiritualitatii romanesti. Orice ajutor e bine venit!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: