Ida si Pingala – Adevar sau provocare? – ultimul episod
Avem doi serpi. Ce facem cu ei? In acest ultim episod trebuie sa ne demonstram ca teoria noastra sta in picioare si ca nu fabulam. Nici o teorie fara demonstatie!
Ida si Pingala reprezinta un secret bine cunoscut din timpurile mitologice, cel putin. Dovada o vom comenta pe parcursul urmatoarelor fotografii:
Foto 1: Carul lui Saturn – dupa o schita a lui Bonatti
Carul lui Saturn (Cronos) tras de doi serpi (deveniti in timp balauri). Este, poate, cea mai importanta incifrare a principiului de calatorie in timp prin prisma curentilor Ida si Pingala.
Foto 2: Demeter (Ceres) daruind carul ei lui Triptolem
Demeter, Zeita agriculturii (dar avand si alte atribute) daruieste carul sau tras de doi serpi lui Triptolem. Din nou principiul de calatorie prin prisma Idei si Pingalei.
Foto 3: Medeea, fiica lui Aiete, sotia lui Iason argonautul
Medeea era cunoscuta ca fiind o vrajitoare desavarsita. Initierile le capatase de la Zeita Hecate, unele surse gasesc ca aceasta era chiar matusa ei. Povestea Medeei este superba, mitologia nu o cruta din cauza reactiei pe care o are la comportamentul huligan al lui Iason, dar pentru mine este in top. Din nou apare calatoria in carul tras de doi serpi.
Iar daca pana acum reiese functia curentilor energetici Ida si Pingala pentru calatorie, ei bine exista si doua cazuri (cel putin) cunoscute in care curentii au fost activati sa ucida.
Foto 4: Hercule stranguland cei doi serpi trimisi de Hera sa-l ucida, pe cand era copil abia nascut.
Foto 5: Laocoon si cei doi fii ai sai ucisi de serpii Zeitei Atena
Laocoon este preotul de la Troia care sfatuise pe toti sa nu aduca Calul Troian in curtea palatului pentru ca este o capcana pusa la cale de Atena. Furioasa, aceasta trimite doi serpi marini sa ucida pe Laocoon si pe fiii sai. Desi povestea nu apare in Iliada sau Odiseea, exista o metopa de la Adamclisi care infatiseaza aceasta scena. Unde este ea astazi, nu se mai stie. Si da, pentru cei care nu stiu inca, metopele monumentului de la Adamclisi vorbesc despre razboiul Troian (vezi Tropheum TROIANI si nu Traiani).
Sper sa va foloseasca! Noapte buna!
Posted on February 11, 2015, in Laboratorul and tagged Ida, mitologie, Pingala, serpi. Bookmark the permalink. 3 Comments.
Da. Ne foloseste. Din punctul meu de vedere subiectul poate fi dezvoltat si mai mult, in scopul intelegerii depline a informatiilor si sensurilor prezentate si avand ca finalitate aplicarea practica a cunostiintelor astfel dobandite. Dar poate e mai “bine” sa ne multumim cu “martisorul” si cu cele doua capete ale lui: Muladhara si Ajna.
LikeLike
Hmmmm…cred ca se face asistat !Sa- i pui la treaba nu e lucru de saga.Se spune ca pana la un punct poti sa mergi singur.Pana la curatarea canalelor.Ar fi chiar una din metodele cele mai eficiente.Cand pe stanga,cand pe dreapta…si tot asa,de patru ori in 24 h,cateva luni de zile.Mai departe nu stiu cine isi asuma raspunderea.
LikeLike
Vestea buna e ca acesti “curenti” electrici sunt activi non-stop, ca dovada ca respiram, vehiculandu-i inconstient. Pentru “calatorie” trebuie ca ei sa se invarteasca suficient de repede.
Draconul dacic simbolizeza perfect amintita “tehnologie”!
In fotografiile prezentate sunt foarte multe amanunte edificatoare. Priviti-le in detaliu: caciuli, pene, creste, capete de lup, uroborosi, roti cu 12 spite, “Laocoon inlantuit” etc…
La fel cum informatia despre culorile curentilor era -intentionat-gresita si alte aspecte ale acestei “tehnologii” atat de secrete sunt prezentate altfel, facand ca lucrurile sa para complicate.
LikeLike