Ida si Pingala – Adevar sau provocare? – episodul 3

Trombocitele sunt elemente înalt adaptate funcției hemostatice. În cursul acestui proces, ele aderă la peretele vascular lezat, sunt stimulate de acest contact, se agregă și secretă, realizând timpul vasculo-plachetar al hemostazei din cadrul reacțiilor de apărare antihemoragică. Se formeaza in maduva hematogena, care se gaseste mai ales in oasele late si epifiza oaselor lungi. (conform Wikipedia)

Leucocitele sau globulele albe (gr. leukos = alb, kytos = celulă) sunt celule ale sistemului imunitar care apără organismul de boli infectioase și corpuri străine. Există mai multe tipuri de leucocite, toate fiind produse de celule din maduva osoasa. Leucocitele se găsesc în tot corpul, inclusiv în sange și în sistemul limfatic.  (conform Wikipedia)

Eritrocitul (gr. erytros = rosu), cu denumirile alternative de hematie sau globulă roșie, este o celulă a sangelui specializată în transportul gazelor respiratorii sanguine. Este de culoare roșie datorită pigmentului respirator din componența sa, numit hemoglobina. Aceasta are rolul de a fixa oxigenul molecular provenit din respirația pulmonară pentru a-l transporta la tesuturile organismului, respectiv dioxidul de carbon provenit din respirația tisulară pentru a-l transporta la plamani.  (conform Wikipedia)

Curentii energetici Ida si Pingala evolueaza circular si spiralat in jurul canalului central, Sushumna, neatingandu-se. Orice energie care se misca in Univers o face spiralat, precum un glonte. Nu stim momentan ce efect au chakrele asupra lor, insa cu siguranta isi exercita o influenta majora. Rolul si functia curentilor merge mana in mana cu evolutia constiintei umane.

Am observat ca o calatorie clara se face atunci cand numarul trombocitelor este scazut, iar acest fenoment poate fi indus involuntar si voluntar. Nu neaparat ca ele mor, ci este posibil sa se inchida cumva. Sunt supozitii inca. Dupa cum am vorbit in episoadele anterioare, curentii IDA, PINGALA si SUSHUMNA sunt influentati sau formati de celulele rosii, albe si cele de cheag. Potentialul acestor curenti in corp este astfel aranjat incat scaderea in intensitate a unuia din ei duce la cresterea intensitatii celorlalti doi. In baza carui principiu? Ramane de vazut.

In episodul viitor vom arata cum s-au pastrat in constiinta si istoria omeneasca cei doi curenti, Ida si Pingala.

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on February 10, 2015, in Laboratorul and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: