Cine este Memoria?

In mare, ansamblul om este alcatuit din patru componente iar ele sunt Memoria, Sufletul, Spiritul si Corpul. Fiecare din acestea se subimpart la randul lor in alte sectiuni despre care nu vom vorbi aici. Se pare ca fiecare din parti poate exista fara celelalte insa nu putem spune ca se numeste om.

Memoria este un cadru in care se stocheaza toate informatiile pe care le strabatem constient, subconstient, inconstient si prin constiinta. De aici putem deduce ca putem face absolut orice prin manipularea memoriei. Putem induce sau sustrage durerea, placerea, evolutia, inaltarea sau decaderea si tot asa.

Din hipnoza, am dedus ca sediul memoriei se afla in partea occipitala a craniului, usor spre stanga. O analogie cu pozitia inimii in corp. Probabil ca aceasta este explicatia pentru care oamenii isi pierd cunostiinta la o lovitura de impact in zona respectiva, comparativ cu altele apartinand craniului. Ea poate fi manipulata, astfel incat cineva priceput o poate muta din sala ei de comenzi si omul isi pierde orice capacitate de a recunoste lucruri, intamplari, situatii, semeni si chiar pe el insusi.

Specificam de la inceput ca Memoria nu este Creierul! Mintea nu este Creierul! Cel mai evident exemplu de memorie este evolutia fizica-spirituala-sufleteasca dupa o matrice bine definita (adica dupa un cadru bine memorat). Acestea se numesc Legi si fara existenta lor lucrurile s-ar dezvolta haotic, ar interveni anomaliile. Pentru a evita aparitia anomaliilor si ruperea campurilor de memorie, Providenta alege sa inchida anume camere de memorie pentru fiecare individ in parte, iar logica ne spune ca aceasta se intampla pentru protectia generala pe termen lung.

– va urma –

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on December 26, 2014, in Prispa and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: