Viata sau marele vis?

Una din cele mai frumoase caracteristici ale visului este faptul ca niciodata nu iti amintesti cum ai ajuns acolo. Brusc, esti acolo, nu ii poti percepe inceputul. Acolo, in vis, prezentul se desfasoara la cote maxime si nu exista oboseala fizica. Ca dovada ca nu exista spatiu.

Acum, sa luam totul la nivel macro! Daca ne gandim ca nimeni nu isi poate aminti exact cum a intrat in viata, indiferent de zecile de fotografii pe care le-ar vedea cu sine in perioada de pana la 3-4 ani, ei bine acea perioada parca nu exista in memoria sa. Oare unde se afla memoria in acea perioada? Pentru ca aparent functioneaza: un copil mic stie de unde sa suga, stie ce ii face bine si ce ii face rau din scurta experienta acumulata si tot asa. In vis, majoritatea elementelor apare drept proiectii ale constiintei. De aceea, daca am trai intr-un mare vis, este posibil ca tot ceea ce traim sa fie propriile noastre proiectii. Cu cat mai multi in vis, cu atat mai multe proiectii. Si cine poate afirma contrariul, indiferent ca suntem sau nu intr-un vis?

Se mai spune ca daca intri in visul cuiva, constiinta acestuia va avea o atitudine ofensiva fata de tine in cazul in care incerci sa faci schimbari. Ne intrebam daca nu cumva aceeasi atitudine o intalnim in lumea reala cand vrem sa “schimbam lumea”.

O seara splendida sa avem!

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on December 10, 2014, in Dormitorul and tagged , , . Bookmark the permalink. 4 Comments.

 1. Nu ne amintim pentru ca am fost conditionati sa nu ne amintim.

  In cate catene din cele 12 functioneaza in prezent sufletul tau?

  Totusi unii isi mai amintesc cate ceva, fragmente. Va recunoasteti?

  Va reamintesc ca sediul memoriei nu este in corpul fizic (creierul este doar o interfata dpdv al memoriei/corpul fizic isi are originea in dubluleteric, matricea).
  Downloadul tine de link. Daca ai link si teava buna downloadul se face rapid. “Stai sa-mi aduc aminte!”

  Ne vom reaminti din ce in ce mai mult si din ce in ce mai repede, si chiar TOT, pe masura ce ne reactivam ADN-ul.

  Chiar imi amintesc ce a spus Iisus : “Caci toti dumnezei sunteti si Fii ai Celui PreaInalt, ce fac Eu si mai multe decat acestea veti face voi”. Oare il putem crede? Pai, asta e credinta!

  Crezi ca se poate face asta in 2 catene?

  Like

  • Intelegem de aici ca sufletul TUTUROR oamenilor “capata” NEAPARAT catene pe parcursul vietii lor? La varsta de 2 ani ai o catena si la maturitate pana la moarte ai 2-3 catene? Pare straniu, avand in vedere ca un nou nascut cunoaste regulile Universului mai bine decat un adult: vezi respiratie, vezi oponenta sa pentru a manca carne, vezi nevoia acuta de iubire si lipsa timiditatii sau fricii de a o cere in mod vadit si tot asa.
   Inca nu sunt complet convins de cei care si-au reactivat memoria pe fragmente din timpul nasterii … E o lunga discutie pe marginea memoriei …

   Like

 2. Ai dreptate tine de memorie.

  Despre ADN o sa tot aflam/vorbim, deoarece despre asta este vorba zilele acestea. Discutia este despre ce se intampla in prezent si in viitorul care deja a inceput.

  Da, pentru a continua ascensional viata de acum incolo fiecare om va trebui sa-si activeze catenele de la a 3-a spre a 12-a (referindu-ne la cele din fizic, cel putin). Ce spun eu acum a fost pana de curand o teorie pe care deja, unii dintre noi o experimenteaza. E pe bune!

  Partea buna e ca odata ce ai trecut un prag esti acolo defintiv, avand posibilitatea sa urci in continuare.

  Cat despre “bebe” lucrurile imi sunt prea clare ca sa mai vorbesc acum.

  Apropo, se pare ca dragutele de catene se activeaza cate 2, adica vom ajunge la: 4, 6, 8…
  Doamne ajuta!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: