figuri fara noima in fata oglinzii – nlp

“Dar, acum, după ce am terminat de spus povestea, în timp ce stăteam amândoi pe colinele munţilor din Sonora, tremuram, în mod misterios tulburat de ceva necunoscut.

— Această poveste ar trebui inclusă în colecţia evenimentelor remarcabile din viaţa ta. Prietenul tău, fără să aibă nici cea mai mică idee, ţi- a dat ceva care, după cum spunea chiar el, o să te ţină toată viaţa.

— Eu văd că este o poveste foarte tristă, don Juan, dar nu mai mult, am spus eu.

— E, într-adevăr, o poveste foarte tristă, de altfel ca toate celelalte poveşti ale tale, a replicat don Juan. Ceea ce o face însă diferită şi remarcabilă este că ne priveşte pe toţi, nu numai pe tine, ca în cazul celorlalte poveşti. Vezi tu, exact ca Madame Ludmilla, fiecare dintre noi, tineri şi bătrâni asemenea, execută figuri în faţa oglinzii într-un mod sau într-altul. Corespunde cu ce ştim noi despre oameni. Gândeşte-te la orice om de pe lumea asta şi vei vedea, fără nici un fel de dubiu, că, indiferent de cine sunt ei, sau indiferent de ce cred despre ei înşişi, rezultatul a ceea ce fac este întotdeauna acelaşi: figuri fără noimă în faţa oglinzii.”

este ok sa le facem la vremea lor. dar pana cand? daca vrei sa vezi ai aici o cale de a vedea cate figuri fara noima in fata oglinzii faci.  zi de zi, saptamani.. ani.

e dulce iluzia, fie ca stai fie ca vrei sa pleci. 🙂

mirrors_142604k

extras din cartea  ‘latura activa a infinitatii’ de carlos castaneda.

Posted on December 5, 2014, in Salonul and tagged , , , . Bookmark the permalink. 5 Comments.

 1. figuri fără noimă în faţa oglinzii?

  Te-ai gandit ca privitul in oglinda (oricare ar fi ea) e o simulare inconstienta a dorului de a-ti privi/vedea/asimti Sinele?

  Zen:- sa-mi spui, te rog, care este sunetul unei singure palme.

  Like

 2. Raspuns mai extins pentru Zen – sunetul unei singure palme:

  – in Zen se folosesc “expresii mai paradoxale” pentru oprirea mintii si intrarea mai facila in meditatie.

  Aflam mai nou, ca orice miscare a corpului nostru produce o vibratie, si orice vibratie produce un sunet cel putin subtil. Deci, sunetul unei singure palme are deja o noima.

  Liked by 1 person

 3. Da, am noutati foarte des in ultima vreme. Lucruri care se leaga si se completeaza fascinant luminandu-mi cunoasterea si starea de a fi!

  Articolele, comentariile si ideile de la “Casa EVV” fac parte -in timp real- din procesul descris mai sus.

  Parca spuneati ca ne vom intalni. Haideti sa o facem (macar cu fondatorii, daca nu chiar cu toti doritorii), ca am multe de spus in continuarea ideii cu care ati pornit acest blog!

  Exemplu :

  – de fapt producem vibratie cu Lumina. Totul este Lumina, Sunetul este Lumina, Apa este Lumina,.., si toate acestea au fost puse in evidenta stiintific deja. O sa scriu un articol despre asta, eventual.

  Like

 1. Pingback: adevarul – sfasie iluziile | CasaEVV

 2. Pingback: il separatio medici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: