Mesajul din vis

In general, in timpul somnului, spiritul care calatoreste in diferite dimensiuni prin intermediul portilor pe care le poate deschide creierul (ne referim aici la starea creierului Delta) preia informatii pe care trebuie sa le comunice creierului. Aceste informatii sunt net superioare gradului de cunostinte in constientul uman, drept pentru care, creierul trebuie sa intreprinda o traducere adecvata vietii cotidiene. In principiu, nu poti visa lucruri pe care ori nu le-ai vazut, ori nu le-ai auzit, ori nu ai citit despre ele, etc. Poti visa lucruri nemaintalnite dar a caror explicatie va consta in definitii invatate si insusite anterior. Toate descoperirile au la baza cunostinte anterioare si nicidecum altfel.

Uneori in vis apar anumite elemente care nu isi au locul acolo. Spre exemplu, visezi ca te afli intr-un grup de oameni si o situatie in care nu are ce cauta o camila cu bot albastru. “Camila cu bot albastru” este un element cheie aici si el poate fi un element compus, format din mai multe informatii.

Cum descifram elementele cheie?

Elementele cheie pot fi deslusite in functie de tipul de vis. Odata identificat acesta, putem cunoaste cine este mandatarul care compune visul: constiinta, parte exterioara, informatie preluata s.a.m.d.

Va recomandam sa tineti un jurnal al viselor, subliniati elementele cheie din vis apoi alaturati-le. Ceva din voi va gasi raspunsul corect!

In curand:

Tipurile de vis

Starile creierului Delta si Gamma – vis sau realitate?

Respir deci visez

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on November 19, 2014, in Dormitorul and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: