EXERCITIU – Intarirea spiritului

Am auzit cu totii expresia “are spirit de … “, ceea ce ne duce cu gandul la faptul ca orice actiune am intreprinde, o facem sub indrumarea spiritului. Viata ne demonstreaza ca spiritul trebuie hranit pentru a isi oferi ajutorul la standarde ridicate. Cu alte cuvinte, pentru a avea randament intr-o actiune, trebuie sa te implici. De ce? Pentru a intari spiritul. Pentru a primi, trebuie sa arati ca vrei sa primesti.

Astazi vom da un exercitiu extrem de bun pentru intarirea spiritului. El se refera practic la maximizarea responsabilitatii pe etape de timp bine definite.

Bun. Un spirit responsabil este un spirit puternic, iar secretul care se afla la baza sa este sincronizarea. In strategie, timpul este cheia cea mai puternica. Exercitiul de astazi consta in a va imparti ziua in responsabilitatile de serviciu si cele de acasa. Este extrem de important sa nu le mixati, sa nu le diluati. Atata vreme cat sunteti la job, dati randament maxim. Nu va ganditi nici o clipa la cat lapte a ramas in frigider acasa, cine plateste factura de telefon, daca ajunge iubitul sau iubita sa cumpere mancare pentru caine sau altele. La fel faceti cand sunteti acasa. Tot ce tine de serviciu dati uitarii. Griji, povesti, tensiuni, cautarea solutiilor, target, comisioane, protectia muncii, actele nestampilate, avocatii s.a.m.d. Nici macar cand sunteti in drum spre serviciu sa nu va ganditi la el, fiti prezenti acolo unde sunteti. Asta inseamna a simti clipa. E important sa simtim inainte de a trai. Odata simtit, invatam rostul vietii.

Si acum la treaba. Exersati timp de 14 zile. Dupa aceasta perioada divizati responsabilitatile pe mai multe categorii. Sunteti acasa si va rezervati o ora pentru citit. In ora aia nu raspundeti la telefon, nu fugiti la episodul 7 din cine stie ce sultani si tot asa. La fel la serviciu. O ora imi rezerv pentru strategie. O ora pentru recuperari plati. Etc.

Succes!

About George Grigorescu

Despre cum să nu fugim de întâlnirea cu Sufletul

Posted on October 22, 2014, in Exercitii, Salonul and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 4 Comments.

  1. Si daca, “prin reducere la absurd”, in timpul acelei egotice ore de lectura (“cartile sunt precum pietrele de mormant…”) suna telefonul si la celalalt capat e Taticu care imi propune sa ma sfinteasca , sa zicem, este ca am ratat momentul prezent? Inspiratia, intelegerea si revelatia vin cand vor muschii lor. Tind sa fiu cat mai spontan, eu asta inteleg.
    Si ma rog sa scapam de munca! in special la corporatii si sa ne apucam de lucru.

    Domnul Pitagora are o carte la Editura Antet:” Legile Morale si Politice”. Deschizand-o astazi la intamplare gasesc scris “…cheia succesului este Ordinea…”

    Like

  2. Dacă ești, într-adevăr, pregătit pentru ,,sfințire”, telefonul va suna la sfârșitul orei de citire. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: